Maluch na zimno... fajny.
Wersja do druku
Maluch na zimno... fajny.
104. Buk.
Maluszek wspaniały, buk imponując - szadzią przyprószony.
Pozdrawiam AP.
Buk niesamowity, ma w sobie to "coś" bardzo mi się podoba :)
Buk ciekawie pokazales. Fajnie ucieka wzrok do gory wzdluz pnia.
Imponujace drzewko...kadr fajny.
Buk - poprosze w BW, bo teraz malo wyrazisty.
Zrobilem swoja wersje, ale.. nie chce sie szarogesic ;-)
T.
Bardzo udany kadr! Naprawdę świetny! Do tego wyśmienita tonacja : ) Brawo! Pozdrawiam : )
Ciekawe oświetlenie ma ten buk. Ładne zdjecie.
no właśnie szczerze powiedziawszy nie zgodzę się z tą opinią
tak jak Subtelly zauważyła - wyszła tu znakomita tonacja
wg mnie to ona (i oczywiście kadr też) nadaje caly urok temu zdjęciu
nic bym nie zmieniała (aczkolwiek może się okazać że w BW również wyjdzie fajnie)
jestem fanem mocnych kontrastów i BW ale nastrojowość i tajemniczość tego zdjęcia bardziej chyba przekonuje mnie niz mocne i wyraziste tony :)
Lubię to zdjęcie w kolorze, tym bardziej, że praktycznie bez obróbki. Dużo szczęścia miałem. Szadź, oblodzone pnie, magiczne światło. Dawno mnie tak nie zadowoliła jakaś fotografia. Uwielbiam zimowe, delikatne, "sprane" kolory. Dzięki za wizyty.
Śmiało, nie krępuj się, pooglądamy.
Prosze, cos takiego:
Załącznik 43058
:)
Tomek
Wolę jednak oryginał :)
Ja tez wole naturalna, zimna tonacje.
Buk wspaniały, nie tylko tonacja zdjęcia ale również sposób w jaki to pokazałeś :), a w BW też fajne ale bardziej mi się podoba w kolorze.
Bardzo mi się podoba ten Twój buk. Świetna perspektywa i kolorystyka. Zdjęcie trochę traci w wersji b&w ale też ma to coś. Faktycznie magiczne światło miałeś podczas robienia tego zdjęcia przez to ono też jest magiczne ;) Czekam na więcej!
Jak tak teraz patrze na oryginal drzewa, to nawet faktycznie spoko. Moze i ta "mdla" tonacja robi ta fote. :) Choc woalbym, zeby ten "puch" otulajacy pien i galezie byl bardziej bialy niz szary :)
T.
A mnie taka mrozna,zamrozona sosna wyszla:grin:
myślałam że gorzej będzie w BW - ale Thomasso - twoja wersja też do mnie trafiła ( i jak bym ja zobaczyła jako pierwszą to zapewne by mi się mega spodoabała)
tu orginał jefnak bardziej do mnie przemawia
wersja Mirka ostro pojechana ;)
Mi się podobają różne wersje sosenki. :)
Fajny kadr - i to on robi zdecydowaną większość fotki. Obróbka to akurat w tym przypadku kwestia gustu.
Nie wiem - czy to sytuacja "zastana", czy "wyreżyserowane", ale podoba mi się.
Gratulacje za spostrzegawczość lub za pomysł.
Pozdrawiam.
^witia
Sytuacja zastana, zwiedzanie zakamarków starego, wiejskiego kościoła.
Miałbym bardzo duże opory, żeby taką sytuację inscenizować.
pozdrawiam
Witaj!
Podoba się, fajnie wypatrzone, kompozycja "w dechę". Mam pytanko: Posiadasz fotkę z całym oknem? To szkło fajnie tłumi światło.
Tez mi to okno wpadlo w oko :) Posadzic tam na parapecie modela, albo modelke i w tym pieknym swiatelku sfocic portreta... zadumanego.. Piekne by bylo.
T.
PS. A co do drzewa jeszcze, to taka (ze uzyje terminu niejakiego Rafala Cz.;-) ) fiksografie popelnilem w wolnym czasie :)
Załącznik 43323
Ciekawe, choć bardziej bym wyeksponował przykrytego Jezusa na krzyżu, tzn. nieco obniżył perspektywę zdjęcia.
105. naprawdę b. fajne : ) Ujęcie Ci się udało, kadr też ok : )
Wracając do 105, inny kadr nie wchodził w grę. Z całym oknem, za duży chaos dookoła. Niżej niestety traciło na wyrazie, znikało "IN", całość stawała się nieczytelna.
106. Z dzisiejszego poranka, minus dwadzieściakilka. Był buk, jest dąb.
Bardzo ładne to ostatnie zdjęcie. Podejrzewam, że nieźle Ci się zmarzło podczas pstrykania, brrr...
Fajna kompozycja, tylko szkoda, ze nie udało Ci się drzewa w całości pokazać. Fajne światło i kontrastowe kolory. Fajny zmrożony obrazek ;)
Bardzo fajne foto, ale mnie tez brakuje ciutke na gorze.
Oczywiście się zgadzam, ten kadr to kompromis. Gdybym zmieścił całe drzewo, pojawiły by się jakieś zabudowania. Ciężko o samotne drzewo. A dziś trzy "pierdółki", poduszkowe.
107.
Co do poprzedniego zdjęcia. Z drzewem całym czy też nie, zdjęcie jest naprawdę bardzo ładne ;) po prostu czuję lekki niedosyt.
Poduszkowate pierdółki mi się podobają.
Nietuzinkowy pomysł, trzeba przyznać.
Fajna kolorystyka. Szkoda, że ostatnia poduszka nie ma równie żywego koloru co jej poprzedniczki. Środkowe, czyli chyba 108, podoba mi się naj najbardziej ;) kolor robi swoje.
Drzewko na 106 mi się podoba, takie jak jest. Choć nie do końca jestem przekonany do winiety. Ostatnia seria - ja nie robię takich zdjęć, więc nie do końca mnie taka tematyka interesuje.
105 - po prostu az nie wiem co napisac...
"zabiło" mnie to zdjecie:shock: pieknie "zabiło"
gratuluje Luna!
Hah! Ostatnia seriabardzo ciekawa, Tylko troszkę szumiącego tła się pozbyć.