mariush:
tutaj: https://forum.olympusclub.pl/showthr...163#post340163
krzesełko to podstawa przy Ćmyrach, jak również leżenie na parkiecie :)
Wersja dla leniwych to strzały "w ciemno"
Wersja do druku
mariush:
tutaj: https://forum.olympusclub.pl/showthr...163#post340163
krzesełko to podstawa przy Ćmyrach, jak również leżenie na parkiecie :)
Wersja dla leniwych to strzały "w ciemno"
patrzę, podziwiam lepiej niż dobry film się ogląda, rewelacja ....
Mam ochotę rozszarpać fotografa z mojego wesela.
Zdjęcia super, gratulacje :)
Pozdrawiam
Wylepiony
Po tych zdjęciach zastanawiałem sie czy ten z filmu to nie Twoja rodzina? Wszędzie go pełno:)))
zwróćcie uwagę 0:30 i 2:40
http://www.youtube.com/watch?v=ROfRfMHokgQ
Zwolnić orkiestrę, zwolnić kamerzystę, a tego fotografa... z miłą chęcią zobaczyłbym Jego zdjęcia... też zwolnić.
Mariush-u, macie talent :wink: żałuje że, to nie Ty robiłeś zdjęcia na moim ślubie :cry:
Człowiek tańczy z ludźmi, ale aż tak ? Myslę, że Mariusz stawia lepsze kroki.
Wtedy pozostaje tylko alkohol ;)
Nie wiem jakie macie podstawy do oceny tego kolesia - może po prostu dobrze bawiący się gość weselny, przy kasie z "lepszym" aparatem .. ?
ale jak słyszę te przyśpiewki, to szlak mnie trafia, nawet mogę być nawalony, a i tak tego nie zatańczę, jak ja nienawidzę takich klimatów!!!
Mariusz, czy podczas obróbki ściągasz saturację z fotek? Bo wydaje mi się że tak, Twoje foty są lekko wyprane z kolorów...
hm...ciekawe skąd ten efekt? Robiłem trochę fot 5tką więc to nie matryca tylko kwestia obróbki....a może światła?
Zgodnie z obietnica złożona diabolikowi po jego wypowiedziach na temat fotografii ślubnej w moim wykonaniu - kolejny tzw. pełnym materiał. Znów radykalnie obciąłem to co nudne (a więc zdjęcia z przygotowań w panna młoda w bieliźnie :-)) i to co ciekawe (a więc typowo albumowe i pamiątkowe zdjęcia z imprezy).
Opowiem może jeszcze kilka słów o ślubie. Para młoda i ich rodziny to osoby bardzo religijne - ale równoczesne bardzo zdystansowane, bez fasadowego, pokazowego katolicyzmu. Maja dobre relacje z kościołem - dlatego ich uroczystość była bardzo osobista (ksiądz to ich dobry znajomy), a w prezencie od przyjaciela-księdza dostali ławkę z wygrawerowanym Hymnem o Miłości (zdjęcie ławki to z resztą pierwsza fota prezentacji). Podczas mszy panna młoda, obdarzona anielskim głosem, śpiewała pierwszy psalm (a jakiś żartowniś otworzył jej śpiewnik w niewłaściwym miejscu - co przywitała z resztą lekkim szokiem szeroko otwartych oczu i nerwowym kartkowaniem :-) - p. zdjęcia). Sala weselna była nieładna i ciemna - dlatego wykombinowaliśmy, że zostanie ozdobiona fotografiami, które zrobiłem ich podczas sesji przedślubnej. Plener składał się z dwóch części - w sobotę miejscowa "czeczenia" (zdjęcia z umorusanymi dzieciakami, które z resztą tłumnie pojawiły się w kościele) i w centrum handlowym; w niedzielę krótki plener "w plenerze" :-)
Wuala! :-)
http://mariuszsarzynski.pl/AM/
Fajny plener.
podobają się i to nawet bardzo
super jest
Przesympatyczna parka, panna młoda w szczególności. Trochę foty się długo ładują, ale zdjęcia jak zwykle fantastyczne.
Rewelacja
Na razie widzę zachęcające miniaturki.
Albo całe forum rzuciło sie podziwiać, albo ta galeria to jest porażka Autora.
----------------------------------------------------------------------------
Sorry- to jednak porażka przeglądarki.
Ja wolę kolor, ale fotki są znakomite.
w tej chwili obejrzałem jeszcze raz, wszystkie - stronka chodziła lepiej niż płynnie.
zdjęcia ogląda się z wielką przyjemnością, te z dzieciakami - boskie, plener cudny
Panie Mariuszu chylę czoła. <pokłony>. Zrobiłeś krok milowy. Gratuluję!!!
Z przyjemnością oglądam i będę oglądał.
Galeria ma 36 MB (ok. 250 zdjęć), nie wiem jakie macie łącza, ale chwilkę musi się wczytywać... :-)
Momenty, kadry, emocje, git obróbka, odpowiednie użycie ogniskowej. MASAKRA! To jest po prostu to :)
Mariush po prostu wymiatasz to jest to.
Mam pytanie jak jedziesz na taki ślub to chyba jesteś tam ze dwa tygodnie te przygotowania ślub, impreza, plener itd. i ile zdjęć robisz ilościowo wszystkich?
Patrzę, podglądam z zainteresowaniem....
Zbliża się i umnie impreza rodzinna, będzie fotograf, jednak chciałbym przy okazji zrobić parę fotek.
Jeżeli będzie taka możliwość, bo wielce emocjonujące są przygotowania w domu młodej, strojenie itp., tu na Twoich fotkach widać, że miałeś "pełny dostęp" do tej części dnia. Przysięga małżeńska- kolejny ważny moment, przed kościołem i początek imprezy weselnej, młodzi wyluzowani, też można , tak myślę, ustrzelić co nieco;-)
Stąd moje pytanie na ile mogę sobie pozwolić taką 50/1.4 Takumara ? W rezerwie będzie też 14-54, chociaż nastawiam się tylko na manuala.
Pozdrawiam
Ja też kłaniam się w pas i podziwiam, takie zdjęcia z chęcią bym widział ze ślubu mojej córki, ale za samą córkę się nie wypowiadam ;-)
Dzięki za miłe słowo :-)
Po dwóch tygodniach musiałbym chyba wyjechać na następne dwa do sanatorium - takie całodniowe fotografowanie daje w kość nieźle... Jestem zazwyczaj od rana do "po oczepinach". Ilośc kadrów ustrzelonych - zazwyczaj ok. 1000-1500 (200-400 - przygotownia, 400 - kośćiół, reszta - impreza; wszystko zalezy oczywisćie od liczby gości, klimatu na przygotowanicha, itp.) + plener (tu różnie). Z tego go na gotowe zostaje ok. 200-400 (w tym bardzo dużo z imprezy... ). Generalnie, największa selekcja jest przy zdjęciach z kościoła (tam jest najwięcej odpadów), a najmniejsza przy przygotowaniach.
W kościele - jak najbardziej, tam masz modelki unieruchomionych :-). Podczas imprezy, przy zdjęciach statycznych (przy stolikach) - też. Ale przy dynamicznych kadrach to raczej bez sensu rozwiązanie... trzeba mocno przymykać aby była szansa na trafioną ostrość, a w takim wypakdu lepiej sprawdzi się ZD 14-54.
Oto kolejny "pełny materiał" ze ślubu, z którego pokazywałem kilka zdjęć na forum. Tradycyjnie, usinąlem nieciekawe sceny z ubierania się panny młodej, nieco przetrzebiłem zdjęcia z kościoła i mocno okroiłem imprezę.
Jako ciekawostkę, na końcu, wśród zdjęć plenerowych, zostawiłem nieco bekstejdży.
Smacznego :-)
http://www.mariuszsarzynski.pl/AL/
Niestety, ja sobie nie pooglądam... :( A fotka plażowa, z galerii, bardzo mi się podoba. AM najpierw ładowało miniaturki, a potem została sama ławka... I się zawiesiło...
AL to samo. :(
Dla mnie rewelacja jako całość!
Teraz przynajmniej wiem co i jak Mariush robi nad morzem ;-)
Jeden Softbox w plenerze ci wystarcza?