Hm.. co Gaudi miał na myśli- nie wiem. Park jest jego autorstwa Załącznik 54509Załącznik 54508Załącznik 54507Załącznik 54506
Jeszcze kilka ujęć :)
Wersja do druku
Hm.. co Gaudi miał na myśli- nie wiem. Park jest jego autorstwa Załącznik 54509Załącznik 54508Załącznik 54507Załącznik 54506
Jeszcze kilka ujęć :)
Z ostatniej wrzutki pierwsza i druga fotka najbardziej mi pasi :-)
Zła wiadomość dla dla trójmiejskich Olymaniaków ( i nie tylko)
Grobla w rezerwacie Ptasi raj została podmyta i nie da się jej obecnie przejść "suchą nogą".
Przeprawa wygląda jak na zdjęciu. Obecnie nie jest to problem, ale za miesiąc gdy temperatura wody mocno spadnie. brr
Załącznik 55030
Świetne fotki ;)
Tak, tak fajne, świetne... a teraz do roboty! :-D Wrzucaj dalej Boś smaku narobił!
Dziękuję za uznanie .. cytując klasyka- Ocena bardzo dobra, którą otrzymałem zmobilizuje mnie do dalszej systematycznej pracy.
Tilt to do prostowania architektury.. a Norton?
Galeria zlotu w Rabce ( Ezier rulezz forever) pęka w szwach- pozwolę sobie na pewną prywatę :)
Podobno nie da się ując w liczby tak ulotnej dziedziny jak fotografia ? Spróbujmy :)
Podsumowanie trzech ostatnich lat :)
Przez ostatnie pół roku tylko kilka razy wziąłem aparat do reki. czasem tak trzeba, powrót sprawił mi niesamowitą frajde, z drugiej strony mam wrażenie, że język nieużywany zanika.
Wróciłem do Barcelony.. ,mógłbym co miesiąc.
FT2 w znacznym stopniu ograniczył moje możliwości.. ale spróbujmy.
084- zaledwie 30 sekund od gwarnej La Rambli są i takie uliczki
110- na dachu niesamowitego Casa Milla
160- widok z Monumento a Colón jest zdecydowanie przereklamowany. Jest kilka fajniejszych punktów widokowych.
Załącznik 63176Załącznik 63177
dziś od rana słoneczko zachęcało do wyściubienia nosa z domu. Chyba jednak zbyt długo się zbieraliśmy, bo po dotarciu do Sopotu było juz całkiem niekwietniowo.
A przed wejściem na molo zainspirowąl mnie taki kadr
Widzisz - ja bym w tak skondensowany sposób nie mógł bym tego ująć , kilka aparatów , nie zbierałem obrazków do panoramy. Ale za to Twój aparat ma zapewne do Ciebie głęboki żal za tak częste i długie okresy samotności, wręcz porzucenia nawet...
Barcelońska uliczka super.
Pozdrawiam AP.
Pierwsze zdjęcia z G2, które wklejam.
Jestem z niego bardzo zadowolony :)
szkoda że słońce tak mocno zaświeciło w prawą część kopuły - bardzo podobają mi się tego typu kadry : ) gdzie poczyniono zdjęcie ?
Pozdrawiam.
te kominy Gaudiego - niesamowite, szwendałem się tymi wąskimi uliczkami tylko raz a pamiętam do dzisiaj. Ach, mogłem pojechać na ten mecz Barsy z Atletic choćby dla samego łażenia po tych uroczych zakątkach miasta
Mogłeś yac :-)
Zdjęcie kopuły- z Neapolu.
W takim razie jeszcze trzy kopuły.. w tym ta najsłynniejsza :)
Pierwsze z ostatnich po odpowiednim skadrowaniu, wydaje się być interesujace.
Na mnie również pierwsze z ostatniej wrzuty zrobiło najlepsze wrażenie. :grin:
1 najlepsze, ale popraw kadr. Drugie by było, ale ostrość wybrała się na spacer. ;)
Dzięki za odwiedziny.
w drugim- raczej kombinacja czasu i przysłony. Powyżej ISO 800 iść nie chciałem, a tu 1/8 sekundy już była.
Stabilizacja Pasikonikowa w tym obiektywie niewiele pomaga.
Widze, że zmieniłeś kierunek zainteresowań , teraz to co nad głową , jak G2 w użyciu?
Pozdrawiam AP.
Andrzeju, zdjęcia są zrobione w miejscach bardziej zatłoczonych niż Efez Ajana- stąd pokazuje to co nad głową.
Np w Galerii Map - miejscu które zrobiło na mnie największe wrażenie w Muzeach Watykańskich- z sensem wyszło tylko sklepienie.
Ale właśnie szykuję coś bardziej horyzontalnego :)
G2 bardzo mi się spodobał, żałuję, że nie miałem bardziej uniwersalnego obiektywu jak 14-150.
świetny wizjer, czujnik oka, mnóstwo przycisków na wierzchu- już go lubię.
Podczas ostatniego wyjazdu wpadł mi w oko tak banalny element jak .. drzwi.
Zwróciłem na nie uwagę i próbowałem je zmieścić w kadrze. Będę sukcesywnie zamieszczał efekty- lepsze i gorsze- tych poszukiwań.
a myślałem, że tylko ja gdy widzę odrapane drzwi, czy ciekawe okna cykam zdjęcia bez zastanowienia :). Drugie zdjęcie mi się najbardziej podoba, ale troszkę kolorki mi nie podeszły(ale ja to się tak na zdjęciach znam jak najman na boksie)
pozdrawiam !
drugie zdjęcie zdecydowanie, resztę zdjęć spróbowałbym nasycić kolorami
Drzwi motyw interesujący, ale i tak z ostatniej wrzuty najbardziej odpowiada mi drugie. :grin:
Dwojeczka ladna :-)
Mała zajawka następnej wrzutki :) Będzie się działo.
Balonik i kosz fajny...:-)
stawiam piwo że będą krajobrazy i panoramki z wysokości :mrgreen:
Świetne !!!
A gdzie to tak można sobie polatać w tak zacnym i licznym towarzystwie?
Czekam na reportaż "z góry" :)
Pozdrawiam.
Ciekawie się zapowiada :)
Kapadocja z ziemi i z powietrza :)
Nie tak dawno Ajan uraczył nas świetnymi zdjęciami z wyjazdu do Turcji.
Ja postaram sie pokazać krainę do której od dawna chciałem wrócić- Kapadocję. Dla mnie miejsce absolutnie magiczne, cuda natury splatają się z dziełami ludzi sprzed tysięcy lat
Nazwa "Kapadocja" oznacza "kraina pięknych koni"
<009> Już przy wejściu do muzeum na terenie Doliny Goreme wita nas fantastyczna forma niegdyś zamieszkała przez ludzi.
<013> Św Paweł wybrał dolinę Goreme ( co zdaje się znaczy "ukryte") jako miejsce rozwoju chrześcijaństwa i kształcenia kolejnych misjonarzy/apostołów. Malowidła na ścianach opowiadały zdarzenia znane z Biblii i są swoistym "pismem obrazkowym". Wydrapane twarze zawdzięczamy długoletniej obecności islamu (który zabrania przedstawiania wizerunków świętych) , ale trzeba przyznać ,że i tak przetrwały w niezłym stanie. Wnętrze jednego z wczesnochrześcijańskich kościółków. Zdjęcie z biodra, bez lampy- obecnie jest tam całkowity zakaz fotografowania. sześć lat temu można było robić zdjęcia bez lampy, ale pewnie pstrykacze małpami nie potrafili ich wyłączać..
(cdn)
Skorzystaliśmy z okazji i zdecydowaliśmy się na lot balonem nad tą piękną krainą. Z powietrza wszystko wygląda inaczej.
<018> Od początku towarzyszył nam wielki chaos. Pobudka o 4 rano, przysłany po nas kierowca, nie mówiący w żadnym języku poza ojczystym, nie mógł doliczyć do 9 osób .. i nie umiał tego przekazać.
Potem okazało się, że balon którym mamy polecieć- jest uszkodzony. czekaliśmy na wymianę i startowaliśmy jako jedni z ostatnich.
<020> bałagan turecki, ale całość ratuje solidna angielska technika
<021> ciężka praca
<024> kolejny autobus przyjmuje pasażerów.
<025> zderzenie statków powietrznych.. na ziemi.
<027> ten balon miał spore kłopoty z przeskoczeniem nad górkami
<028> pasażerowie na gapę czekają
<032> już w powietrzu.. jeszcze na uwięzi
<034> uwierzcie mi, taki słup ognia grzeje mocniej niż tureckie słońce
a widoki -nie będe ich opisywał
Fajnie polatalbym!:)
G2 i kit?
pozdrowionka