"Jesień 2008, wycieczka na Pilsko.... Oj jak ja mało wtedy widziałem o robieniu zdjęć aparatem cyfrowym ....i teraz kiepsko"
Na moje oko sensowne fotki.
Pzdr, TJ
Wersja do druku
"Jesień 2008, wycieczka na Pilsko.... Oj jak ja mało wtedy widziałem o robieniu zdjęć aparatem cyfrowym ....i teraz kiepsko"
Na moje oko sensowne fotki.
Pzdr, TJ
Dzięki Tadeuszu :).
Jeszce parę sucharów z 2009 roku. Włochy ... gdzieś niedaleko Meduno....
261
Załącznik 218839
262
Załącznik 218840
263
Załącznik 218841
...
Bardzo malownicze, chmury jak na obrazach Ruszczyca.
Pzdr, TJ
.
Dziś dwa różne poranki w wiosce Bovec. Miejsce zagubione wśród gór, o którym nikt nie słyszał i przez które rzadko kto przejeżdża.
Można by powiedzieć, że codziennie leci tam niezły film ... tylko za każdym razem inny :)
264
Załącznik 218890
265
Załącznik 218891
...
Ten błysk światła na grzbiecie robi te zdjęcia :)
Chmury prawie w roli głównej... fajnie się ogląda :)
262 rozgrzewa we mnie emocje,:shock:
gratuluję, jestem na tak
Piękne te lodowcowe błękity :)
Z wyjścia na Pilsko bardzo przyjemne kolorki, zwłaszcza 259. a i widok na Babią robi wrażenie.
Dzięki, :)
Potrafi być tam naprawdę ładnie i trwa to bardzo krótko. Trzeba się uwijać :)
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Bardzo mi miło,że znalazłeś coś, co Ci się podoba :).
Te kolorki też mi się podobają :). A Babia chyba zawsze robi wrażenie, zwłaszcza wcześnie rano.
Nie mogę się napatrzeć na zimę u Bogdana.... :)
Ja takiej nie mam. Gdzieś głęboko w szufladzie są jakieś białe kadry, ale to nie to.
Za to mam zimę z czerwca. A co? :mrgreen:
266
Załącznik 218974
...
piękna ta zima z czerwca :)
poprzednie łądnie oświetlone też fajne
ale nie wiem czy bym nie próbowała nieco ich przekadrować by więcej tych śtwietlistych prześwitów uchwycić na fotce
Nie da się dodać punktów, a na ostatnim te czarno-białe plamy śniegu i skał, są jak zawieszone i bardzo graficzne.
(cokolwiek by to znaczyło) dla mnie świetne.
Wykadrowałbym, a jakże.... tylko z matrycy 12 Mpix i po wyprostowaniu, i tak został przekroczony margines bezpieczeństwa, co widać w chmurach. A dodam, że nie cierpię jakiegokolwiek odszumiania fotek i go nie stosuję ....:)
Dzięki za miły komentarz :).
To teraz wyobraź sobie, te czarne plamy nie są całkowicie czarne, a na śniegu widać fakturę .....
Tak to zdjęcie wygląda na monitorze UHD. Tu na forum te smaczki nam uciekają. Zmniejszanie zdjęć i wyostrzanie też jest nie łatwe i są dużym kompromisem. Te operacje zabijają mnóstwo detalu i "jakości".
No to teraz Łaskawco skomplementowałeś mnie pięknie :). Bardzo mi miło.
Ja z kolei góry, góry i góry :) ...i dalej jak sił wystarczy znowu góry. Kiedyś fociłm ptaki, potem robaki. Przeszło mi to na rzecz szeroko rozumianej fotografii, jak nazwa mojego drugiego wątku - "O wszystkim i o niczym" :)... I pewnie tak zostanie bo lubię zmiany.
A na robaki swoją drogą, czas jeszcze przyjdzie.....
...jak się przeniosę do krainy wiecznych łowów :mrgreen:.
@To teraz wyobraź sobie, te czarne plamy nie są całkowicie czarne, a na śniegu widać fakturę .....
Tak to zdjęcie wygląda na monitorze UHD. Tu na forum te smaczki nam uciekają. Zmniejszanie zdjęć i wyostrzanie też jest nie łatwe i są dużym kompromisem. Te operacje zabijają mnóstwo detalu i "jakości".
I tak świetnie wygląda, a szczegóły to do pokazania na dużym wydruku i na wystawie (czego Ci życzę).
:grin:
Dzięki :)
Jeszcze jedno podejście do miejsca które tu gościło. Quiraing, ozdoby wyspy Skye . Zestawienie kolorów nie za bardzo fajne :). Niebieskości i zieleń ..... pasują do kolorów "starej kiełbasy" w świetle lampy z prosektorium :).
Ale tym razem z odrobina prześwitów słonecznych wywołujących uśmiech na twarzach, poprawiających nastroje i uatrakcyjniających zdjęcia :).
267
Załącznik 219055
268
Załącznik 219056
269
Załącznik 219057
270
Załącznik 219058
...
Piękne miejscówki.
264 i 265 Fajny moment złapałeś z słońcem na zboczu góry a od 268 piękne przestrzenie nam prezentujesz...
Przestrzeń robi niesamowite wrażenie.
Dzięki koledzy za dobre słowo :).
Widzę że w galerii tylko zima i zima :), więc ja też trochę zimy , ale czerwcowej ...
271
Załącznik 219085
...
Całkiem ładna ta czerwcowa zima. Fajne miejsce.
Trochę cofnę się w czasie... do jesieni. Jesień w tym wydaniu cieszy moje oczy i duszę :). Chciałbym aby takiej postaci trwała ze dwa miesiące ...
Okolice Osterbo, najbliższe mi miejsca Norwegi ...
272
Załącznik 219105
273
Załącznik 219106
...
Jesień, pięknie tam :)
Fajne kolory jesieni.
.
:).
Dzięki :).
... cd
274
Załącznik 219135
275
Załącznik 219136
...
Piękne jesienne kolory i tak fajnie kontrastujące z zimnymi szaroniebieskimi chmurami - super :)
Ja Norwegię znam tylko z "Sagi ludzi lodu" Też można sporo poznać. :wink:
Dziękuję koledzy:).
Czasu ostatnio mało ... wiosna idzie :):):).
Poranek przy bramie do krainy Jotunów :).
276
Załącznik 219217
...
Warto było wcześnie wstać dla zrobienia takiego zdjęcia.
Dzięki :) ...
...ponoć zawsze warto wcześnie rano wstać. Wtedy można czasem zrobić fajną fotkę.... Tylko to nie jest takie proste :).
277
Załącznik 219234
278
Załącznik 219235
279
Załącznik 219236
...
Ja się tak nie bawię, ja też chcę drona :mrgreen:
Ale to dodatkowe problemy.... Ładowanie baterii, omijanie zakazów używania, dodatkowe miejsce i plecak. Chociaż ja nie wiem, czy to coś na drona, to też byłoby plecakiem skoro plecy już zajęte. Jedyne wolne miejsce zostaje z przodu.
Jakby to miało się nazywać.... cycak? :mrgreen:.
Fajowe te widoczki.
Dzięki ogc13 :)
Gdzieś nad fiordem.... :)
280
Załącznik 219354
...
280 - > sosna reliktowa. Coś a'la Sokolica w Pieninach.
Fajne kolory ale najbardziej podoba mi się 279 z płonącym niebem :shock:
Bawiąc się tą fotką, też mi to przyszło do głowy. Zastanawiałem się czy ktoś na to zwróci uwagę .... i proszę :)
No to super, dzięki . Tamtejszy "zestaw kolorów" cały czas wprawia mnie w zdumienie :). Zwłaszcza z tym światłem, a właściwie niemal ciągłym jego "deficytem", poza krótkim okresem letnim ...
Góry, chmury, woda, kilka zatoczek, pogoda, czerwień nieba, bardzo ładny widoczek, co więcej trzeba. Sosna nad wodą bardzo pasująca do surowego krajobrazu.
Pzdr, TJ