Czy Ty widzisz co tu zamieszczasz?
Wersja do druku
Zapytam aby lepiej zrozumiec.Czy jesli dany program w takich ustawieniach reaguje wprowadzajac w szarosci(cienie) purpure a drugi powiedzmy zielono niebieski To mozna wyciagnac wniosek ze jedna matryca jest gorsza a druga lepsza.Czy moze fani purpury moga twierdzic ze "purpurowy" program jest lepszy a ten drugi gorszy??
Czy moze cytujac Wislodzka aby wydutkac powinienes przedtem pol godziny glaskac.Czy jesli ktory dostanie w pysk po 10-ciu minutach glaskania to Wislodzka nie miala pojecia o glaskaniu czy moze glaskacz mial nieodpowiednie umiejetnosci i szorstka skore na dloni. A moze glaskanie nie bylo potrzebne bo purpura sie wypalila.
Ja rozumiem,ze to tylko test,ale w jakim celu,przecie do kazdego kadru nalezy indywidualnie podchodzic.No chyba,ze kotleciarz marnej jakosci napstrykal 1000 klatek i w pol godziny chce obrobic i sprzedac.
A pro po matrycy chciałbym usciślić, podkreślić. Nie chodzi o matryce tylko jak traktuja ORF-y z E-M10 programy od Adobe (PS, PSE, LR) wykonane w pewnych warunkach (nie wszystkie oczywiscie). Jaka jest różnica do OV3.
Mirek, powiem krótko: nie interesuje mnie, jak kto sobie to oceni. Jak się komuś bardziej podoba wściekła, trudna do skorygowania i degradująca jakość zdjęcia purpura niż niewielki i możliwy do skorygowania w prosty sposób zielonkawy zafarb, to jego sprawa. O gustach nie będę dyskutował. Ja tylko pokazałem jak te różnice wyglądają w praktyce.
Ale to jest taki sam kadr i można do niego podejść tak samo.
Ehhh....
Zmusiles mnie do odpalenia tego badziewnego pliku na moim Eizo, widocznie dzieciakow foris w trybie gierek nie daje rady miszczom rozowej landrynki.....
Załącznik 141020
A co masz problem ze wzrokiem, w czym zatem moge pomoc?
Rozowa landrynka numer: +48 8888 8888 88888
Z mojej strony juz naprawde PASS....
Ojojoj, Twojemu Eizo spadła korona z głowy. Do tej pory wyświetlało same królewskie zdjęcia.
Przestań człowieku pitolić jak potłuczony, tylko podejdź do sprawy jak na leży albo nie zabieraj się za nią wcale i nie marnuj czasu ludzi, którzy chcą się z tego wątku czegoś pożytecznego dowiedzieć.
A zanim wyjdziesz i zamkniesz za sobą drzwi, pokaż jeszcze cropa 1:1 z prawego dolnego rogu zdjęcia, tam gdzie jest wózek wagonu.
Tak.I temat powinien sie skonczyc po tescie.
Jednak czytajac pozniejsze teksty i odnosniki do testu mam wrazenie na taki wniosek.My tu tacy grzeczni,swietojebliwi,pokorni,a oni nas nie lubia.I co my teraz zrobimy?Bedziemy drazyc,pisac,linkowac az kazdy wreszcie potwierdzi,ze mamy racje i jestesmy tacy molestowani przez programy i innych uzytkownikow.
A czy programy jakiejkolwiek firmy maja obowiazek piorytetem wspierac ktorego kolwiek producenta sprzetu foto.Bo czytajac pozniejsze wypociny to takie mam wrazenie.
Jak dla mnie po tescie reszta postow do wyciecia.Ale rubta co chceta.Znajac forum jak tu sie wytnie to ucisniony otworzy nastepny watek.Juz wczesniej pisalem
W koncu dojdzie do tego,ze bedziesz przeklinac ten dzien kiedy znalazles sie na tym peronie z aparatem.
A no spadala, na liczniku pokazuje 10 minut wiecej przepracowanych godzin....
A czego sie dowiedza?
Ze jeden frustrat nie umie bawic sie rawami, a drugi madry opracowal szablon +2ev -100 +100 i szukac kaze rozowych rzeczy...
Ja nie wiem kto pitoli jak potluczony zatem.
Sam sobie zrob, czy moze tez nie umiesz?
pozdro
Choćby tego, jakie ustawienia w jakim sofcie, nota bene bardzo popularnym, dają efekt który może im się bardzo nie spodobać. W Twoim zaślepieniu może to być dla Ciebie nieistotna informacja, ale wielu ją doceni, czego dowodem są choćby plusy i wiadomości, które otrzymałem.
Ja to zrobiłem w czerwcu zeszłego roku. Można te wycinki obejrzeć na forum.
Poza tym co to za odzywki? Zachowujesz się gorzej, niż niewyspany przedszkolak.