Odp: a6000 - SONYmuraje walczą
wydaje mi się że jak na razie to tylko Fuji podeszło w miarę sensownie do tematu jasnych szkieł - ma w ofercie o ile się nie mylę dwa ze światłem 1,4. Sony olało temat ale Olympus też. Chociaż Olympus ma i tak szerszą i lepiej przemyślaną ofertę.
Co do Sony FF - takiego A7 daje sie kupić wyraźnie taniej niż E-M1 więc pytanie o to kto rżnie na kasę jest otwarte. Fakt, do tego fajnego poniekąd korpusu nie ma co sensownego zapiąć. Owszem, 55/1,8 którego miałem okazję testować jest świetny ale cena taka że fiu-fiu...
Ja na razie czekam z zakupami, mam czym robić zdjęcia więc nie jestem do mury przyparty, ale nie ukrywam że z zainteresowaniem czytam i oglądam wiadomości o nowościach bo kiedyś ten odkładany grosz trzeba będzie wydać :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Jan_S
Co do Sony FF - takiego A7 daje sie kupić wyraźnie taniej niż E-M1 więc pytanie o to kto rżnie na kasę jest otwarte.
Nie tylko Sony rżnie, ale tylko Sony rżnie podwójnie ;) Cena E-M1 jest przesadzona, ale za to obiektywy są w miarę tanie.
kolejny filmik pokazujący AF:
https://www.youtube.com/watch?v=UfhKtwbqbfc
---------- Post dodany o 21:01 ---------- Poprzedni post był o 19:35 ----------
jestem ciekaw, czy jak w przypadku bodajże Sony A7 zmieniając w ustawieniach region zmienimy także możliwość nagrywania video?
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
Nie tylko Sony rżnie, ale tylko Sony rżnie podwójnie ;) Cena E-M1 jest przesadzona, ale za to obiektywy są w miarę tanie.
Toś mnie zadziwił z tymi w miarę tanimi obiektywami.
Jak dla mnie to są średnio tanie, z naciskiem na "średnio".
Poza nielicznymi niechlubnymi wyjątkami są najtańsze że wszystkich bezlustrowych systemów.
Ładny aparat.
Fajnie, że Sony rozwija swoje bezlusterkowce :)
jeno szkoda że nie rozwija obiektywów do nich :(
Wypuścili ostatnio dość fajne 16-70/4 i pewnie co nieco mają w zanadrzu.
Choć to raczej nie dla mnie, ale obserwuję ich rozwój :)
16-70/4,0 jest fajne, bawiłem się nim niedawno, ale widziałeś ile to kosztuje?