zdecydowanie podobająmi się kadry 56, 57, 58 gdyż jest na nich ładnie przedstawiona zima. Tonacja bw nie przeszkadza i daje ciepłe odczucie w odbiorze zdjęć podkreślając zimową ciszę. Pozdrawiam.
Wersja do druku
zdecydowanie podobająmi się kadry 56, 57, 58 gdyż jest na nich ładnie przedstawiona zima. Tonacja bw nie przeszkadza i daje ciepłe odczucie w odbiorze zdjęć podkreślając zimową ciszę. Pozdrawiam.
zimowe od 56 w dół - świetne!
Za kprzedmówcami, zimowe pejzaże sprawiają najlepsze wrażenie.
Witam
Dziękuję za odwiedziny i opinie. Mam nadzieję, że zima w tym roku dopisze i że będzie okazja do jeszcze lepszego oddania jej uroków.
Pozdrawiam
53. raczej nie. Nie wiem czemu, ale nie przemawia do mnie.
54.1. bardziej przemawia do mnie niż 55 (wersja 2), ale w 54 rażą te gałęzie z lewej strony. Jeśli chodzi o całość, to bardzo przyjemne zdjęcie i świetne kolory.
56+57 śliczne, bajkowe :) chociaż ładniejsze IMHO 56.
58. jakoś mi tak nie leży... smutne :|
Ale ja się nie znam, więc moim zdaniem się nie sugeruj ;)
Spodobało mi się zdjęcie nr. 57. Podoba mi się z powodu prostoty kompozycyjnej i barwnej. Jest tak przyjemnie nienachalne, bliskie widzu.
Witam
Dzięki za poświęcony czas i wszelkie uwagi.
Mam nadzieję, że nie przynudzę zbytnio dodając jeszcze jeden zimowy krajobraz.
59.
Pozdrawiam
Bardzo ciekawy kadr.
Poszedłbym jeszcze dalej, niebo jest białe, bez walorów więc spróbuj może dodać jeszcze kontrastu, aż zdjęcie zacznie przypominac grafikę, prawie bez półtonów.
Mogłoby byc ciekawie.
Pomysł Oleryka wydaje się ciekawy.
Swoją drogą... sfotografowałeś wiatr.
Witam
Dzięki za opinie i wskazówki. Oleryk, pomysł z obróbką z pewnością wart sprawdzenia, choć ostatnio staram się stosować zbyt mocnej obróbki.
-M, sfotografowałem wiatr - to jeszcze nic, udało się tego dokonać przy bezwietrznej pogodzie :).
Poniżej coś z jesiennej "sesji". Trochę brakowało światła, nie chciałem używać zbyt wysokiej czułości i chyba przez to zdjęcia są nie do końca ostre, a konkretnie poruszone. Żałuję, bo był jeden z nielicznych przypadków, gdy córka nie uciekała przed obiektywem.
60.
61.
I na koniec, przed zaśnięciem, coś z innej "bajki".
62.
Pozdrawiam