Odp: Analog wiecznie półżywy czyli cyfrowo z analogowego oczka.
To zdjęcie zrobiłem kliszakiem z podpiętym szkłem produkowanym teoretycznie pod aparaty cyfrowe.
Zastanawiam sie czy kwalifikuje sie ono do wątku analog półżywy, czy moze jednak żywy, a może otworzyć nowy pod nazwą "analog zmutowany" ? :-P
Cytat:
Zamieszczone przez
wuzet
To zdjęcie zrobiłem kliszakiem z podpiętym szkłem produkowanym teoretycznie pod aparaty cyfrowe.
Zastanawiam sie czy kwalifikuje sie ono do wątku analog półżywy, czy moze jednak żywy, a może otworzyć nowy pod nazwą "analog zmutowany" ? :-P
Wuzet dałbym Ci punkty ale muszę rozdać czy coś takiego :). Obszedłeś wątek od tyłka strony ale jakby nie patrzeć to też cyfrowo analogowo tylko w odwrotnej kolejności :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Michel
Summilux-R 50mm.
Fajnie kolorystycznie wyszło :)
Cytat:
Zamieszczone przez
CzaRmaX
Fajnie kolorystycznie wyszło :)
Dzięki :-)
Ech. Ekstra grzybek. Ale chyba jeszcze nie z tego roku :wink:
Ładnie wygląda w tej zielonej trawce.
Cytat:
Zamieszczone przez
koronax
Ech. Ekstra grzybek. Ale chyba jeszcze nie z tego roku :wink:
Ładnie wygląda w tej zielonej trawce.
Oczywiście że nie z tego :D
Dodam jeszcze, że ISO było 2000. Sam byłem zaskoczony, jak łatwo RAW się dał obrobić.
No dobra Panowie, jak bawić sie w focenie cyfrą z "analogowymi" obiektywami, to trzeba iść na całość ;-)
Średnioformatowy Carl Zeiss Jena -Biometar 120/2.8 z mocowaniem pod Pentacona Sixa, podpięty do K-5, poprzez dwie przejściówki - PSix na Pentax 645 i Pentax 645 na Pentax K.
Wszystko na "pełnej dziurze".
1 załącznik(ów)
Bodzip ładny ten grzybek :)
Wuzet nie ma to jak podpinać co się da :) Wiem coś o tym :). Ładna ta dziura w pełni :)
Przed chwilą do mojej OM10 przyszedł dzięki nogom kuriera Vivitar 28-210 3,5-5,6 więc poniżej pierwsza świeżynka fotka kota podblokowca z E-PL2 z dodatkowo podpiętym jeszcze do szkiełka telekonwerterem Vivitar 2x-21 :)
https://forum.olympusclub.pl/attachm...6&d=1368441503
1 załącznik(ów)
ależ wątek gna do przodu, @WUZET, kwiaty super, ale "nie deptać trawników" przewyższa je znakomicie.
A to znowu mój Yashinon 50mm 1.4