Odp: Witam! Proszę o konstruktywną ocenę moich zdjęć... wszystkie rady mile widziane:
Pierwsza rada jaką warto zastosować to przejrzeć wątki lub galerię pod kątem interesującego Cię typu fotografii. Jak widać krajobraz na razie jest tu głównie czyli, możesz zajżeć do
adambiega : https://forum.olympusclub.pl/threads...%29?highlight=
krisa70 : https://forum.olympusclub.pl/threads...nej-Wis%C5%82y.
mnie : https://forum.olympusclub.pl/threads...3w-i-nie-tylko
Popatrzeć jakie kadry, światło itd
Odp: Witam! Proszę o konstruktywną ocenę moich zdjęć... wszystkie rady mile widziane:
Dzisiejsze popołudnie, wspaniale spędzone na dwóch kółkach... oczywiście z aparatem bez którego ostatnio nigdzie się nie ruszam...
w oczekiwaniu na wymarzone zdjęcie które nie wyszło...#10
Zazdroszczę ci wolnego czasu .
W sumie najciekawsza jest 12 .Yamanda dobrze prawi podpatruj innych - wyciągaj wnioski .
Co do obróbki to co to ten android ? To ten zielony ufoludek ?
Cytat:
Zamieszczone przez
robert1088
Zazdroszczę ci wolnego czasu .
W sumie najciekawsza jest 12 .Yamanda dobrze prawi podpatruj innych - wyciągaj wnioski .
Co do obróbki to co to ten android ? To ten zielony ufoludek ?
ostatnio mam go nadmiar... :) Cieszę się każdą wolną chwilą, niebawem trzeba będzie wrócić do pracy...
Android to system operacyjny wielu tabletów, telefonów itp.
Zdjęcie #9 moje ulubione... udało mi się osiągnąć zamierzony efekt, zarejestrować odbicie słupów i linij trakcyjnej w torze:) Byłam bardzo dumna z siebie...
ooooo... jaki przypadek... jestem w Międzyzdjojach... nie spodziewałabym się że wyląduję nad morzem... miałam spędzić majówkę nad jeziorami a tu psikus... niestety brak zdjęć które warto pokazać....
Zdjęcie nr 13 i wcześniejsze z ładną zielenią - bez nieba.... Niebo papierowe... Żeby choć chmury burzowe...albo niebieskie niebo i "baranki".... A tak to papier , bez słońca...:| Szkoda. Zwracaj uwagę KIEDY fotografujesz i w jakich WARUNKACH atmosferycznych..... Nooo!
Przypomnę : najlepiej rano, przed południem , oraz popołudniu przed zachodem...To tak orientacyjnie...
Te ładne zielone dużo lepiej by wyglądały w trakcie ulewy straszliwej , lub choć o świcie......:grin:
:) niestety ale warunki były takie jak widać... zdjęcia zrobiłam po godz 18 i przy lekkim deszczu czego niestety nie widać... staram się robić jak najwięcej zdjęć nie koniecznie czekając na idealne warunki.... jeżdżę na rowerze w poszukiwaniu ciekawych kadrów, staram się stosować to co udało mi się przeczytać danego dnia... czasem wychodzi lepiej czasem gorzej. Teraz mam do wykorzystania filtry... próbuję długie czasy naświetlania przy filtrze szarym, jeszcze dużo pracy przede mną :)
Witam wszystkich Oly-klubowiczów.
Nigdy nie zabierałem głosu na forum głosu, Przeważnie czytam Wasze wypowiedzi i oglądam zdjęcia zacnych tu znawców fotografów i amatorów.
B_Beato tak oglądając twoje ostatnie foto doszedłem do wniosku, że ma jeden podstawowy błąd: Za dużo dołu, radzę odciąć przynajmniej do tyle by drzewo było w mocnym punkcie. Nie obraź się to taka moja nieśmiała sugestia.