Szacuje ze Newell ma jakieś 40-50% pojemności oryginału. Przynajmniej mój tak ma.
Wersja do druku
Posiadam oryginalna baterie i Newella. Obie pracowaly zamiennie w E-M5.Nie bylo zadnyc problemow. Obecnie taki sam zestaw pracuje w E-M1 jedna w korpusie druga w gripie i nie mam zadnych zastrzezen. Ladowanie i trzymanie pojemnosci jest OK. Napewno nastepna bateria nie bedzie oryginal latwo policzyc dlaczego.
Dzięki Andrzej. A jakbyś miał porównać obydwie baterie jak to zrobił mpodroznik? Też masz takie proporcje?
Cześć,
Aby ładować nieoryginalne akumulatory faktycznie potrzeba jest ładowarka (ta oryginalna jest chipowana). Czy próbowaliście ładować nieoryginalnymi ładowarkami oryginalny akumulator? Nie ma tutaj jakiś przeciwwskazań? Wybieram się w podróż i każdy gram jest na wagę złota, nie wiem czy potrzebuję wziąć dwie ładowarki, czy wystarczy jedna. Ładowarkę mam taką jak poniżej:
Dzięki.
Mam taką jak na zdjęciu, plus dwa akumulatory i rzecz jasna oryginalny z aparatu. Oryginalnej ładowarki nie używam, ładuję wszystkie aku w tej. Jak dotąd, po ok. 10 cyklach nie zauważyłem problemów czy spadku wydajności.
A ja gdzieś posiałem swój zamiennik i muszę jeszcze raz dokonać zakupu :(
No właśnie na aukcjach piszą, że te Newelle są kompatybilne z oryginalnymi ładowarkami. Prawda to?