A ja myślę odwrotnie ostatnio jest coraz większa grupa ludzi, która kupuje dla tych różnych bajerów (bo D200 ich już pewnie 'ogranicza') tak samo jest na tym forum gdzie jak widać wszyscy czekają na E-next.Cytat:
Zamieszczone przez RobertW3D
Wersja do druku
A ja myślę odwrotnie ostatnio jest coraz większa grupa ludzi, która kupuje dla tych różnych bajerów (bo D200 ich już pewnie 'ogranicza') tak samo jest na tym forum gdzie jak widać wszyscy czekają na E-next.Cytat:
Chyba raczej Magusowi Chodziło Stawianie Olka obok, C i N... bo fakt, faktem w udziale w rynku, to jest daaaaleko za nimi... (chyba jeszcze za sonym... nie wiem jak z pentaxem)Cytat:
Zamieszczone przez willow32
Tutaj ludzie czekają, bo aktualne korpusy ich nie zadowalają ze względów "profesjonalnych" i ja ich doskonale rozumiem. Zauważ ile osób pisało, ze chciałoby dziadka w tym samym body ale z lepszymi bebechami....Cytat:
Zamieszczone przez opiotr
Jeżeli dziadek nie starcza, to najczęściej dlatego, że:
- ma mała matrycę
- ma szumiącą matrycę
- zbyt wolny AF
- mało punktów AF
- mały bufor
- ew za mały wyświetlacz
...
I najczęściej jest tak dlatego, ze konkurencja po prostu podniosła poprzeczkę - to dalej jest super aparat! :-) Jak wsadzą E-510 do puszki od dziadka i dodadzą parę rzeczy (punkty AF, większa prędkość itp), to już będzie fajny sprzęt :-)
Stawianie Dziadka obok obecnych konstrukcji jest niesmaczne. E-1 broni się sam ale nie przesadzajcie...
Klient ma swoje wymagania jakościowe, świadomość jakie są możliwości itp. W 80% przypadków 5MPIX i ISO400 styka, ale co z tymi wyjątkowymi, kiedy nie styka? Ludzie uciekają z 4/3 bo system nie oferuje Im odpowiednich Narzędzi. Nie zabawek, tylko NARZĘDZI PRACY.
Bardzo wielu utalentowanych gości musiało przejść na C, ewentualnie N, ponieważ ostrożność OLKA za długo trwa. Obecne aparaty nie zachwycają ze względu na rozpiętość tonalną i plastikowość. Można takie coś kupić do pracy, ale na chwilę.
Sądzę jednak że deklaracje OLKA się sprawdzą i to już ostatni burzliwy zakręt, po którym korpusy będą się pojawiać cyklicznie, w sposób przewidywalny.
Robert:
widziałeś wyświetlacz E-1? tam nic nie widać, tylko rozmytą zajawkę fotki i histogram.
W pełni się z Tobą zgadzam i łączę w nadziei ... :-)Cytat:
Zamieszczone przez KaarooL
Tak ... nawet miałem kiedyś podobny (o ile nie gorszy) w Dimage'u 5 i wiem jaki to jest ból ... w porównaniu z nim to co ma E-500 to wręcz plazma :-)Cytat:
Zamieszczone przez KaarooL
I co z tego :cry: Olympus robi wszystko by nie zarobić :roll:Cytat:
To zaś pobożne życzenia. Obiektywy Olympusa poszły w górę. Akurat na 50-tkę i 50-200 stać ludzi, których możliwości finansowe kończą się na E-510. Po drugie tych obiektywów i tak jest jak na lekarstwo.Cytat:
Zamieszczone przez kowal73
Trzeba przyznać, że Nikon zmartwychwstał ;) Z tej całej masy ficzerów bardzo cieszą nowe matryce, wizjer w D300 z 100% krycia oraz wysokiej rozdzielczości LCD. O jakość obrazu jakoś się nie martwię.
Nam pozostaje... czekać co mnie w****** niezmiernie. Ileż można słuchać zadowolonych użytkowników E-1, że nim wciąż da się fotografować :?
a nie da?
Zarabiasz aparatem? Dorabiasz chociaż? Jak nie to e-1 naprawdę daje radę.
Jak mawiał mój kumpel: Ja nie wróżka, ale....Jak tak dalej pójdzie, po tym wysypie nowości, to nowego Olka zobaczymy za dwa, trzy dni :mrgreen:
Dla mnie E-1 daje rade w 80% procentach ,dla innych będzie dużo mniej ,wszystko zależy do czego jest używany ,i kto naciska na spust migawki ;)
Fiat 126p też nadal jest widywany na drogach i daje radę ;-) I nie muszę zarabiać aparatem... ważne, że mnie na niego stać ;-)Cytat:
Zamieszczone przez grizz