Odp: Nowe ploty o nowym korpusie
Cytat:
Zamieszczone przez
PASQD
Jeżeli Olek wypuści coś, co przypomina GX1, solidny kawał metalu made in japan, z wbudowanym wizjerem, z matrycą OMD, dotykowy ekran niekoniecznie musi być odchylany, to ja bym się na coś takiego skusił.
Podpisuję się pod tym, i dorzucam wbudowaną lampę i stopkę pod lampkę zewnętrzną. Sony potrafił to zrobić w NEX-7/6 to i Olek powinien.
Jak dla mnie może być plastic - fantastic jak NEX-6, byleby ceną nie zabijał (plastikowego NEX-3 użytkuję ponad 2 lat i znamion używania na jego plastiku nie widać, a cena jego nabycia, czyli 999zł w komplecie z E16 jest jednym z milszych wspomnień).
Podobno nowy korpus zostanie pokazany w czerwcu:
http://www.43rumors.com/ft3-e-p5-to-come-in-june/
Tyle czekania ;-(
---------- Post dodany o 11:25 ---------- Poprzedni post był o 10:58 ----------
Ale pojawiają się też informacje że Olympus skupi się tylko na m4/3 rezygnując nie tylko z rozwoju 4/3 ale i serii aparatów kompaktowych :
http://www.swiatobrazu.pl/olympus-be...gii-28819.html
Może to zaowocować szybszym rozwojem systemu m4/3 ;-) - czyli więcej nowych korpusów m4/3 w najbliższym czasie ;-)
Uważam, że nie ma potrzeby żeby nowe aparaty były często pokazywane. Ważniejsze, żeby te które będą były coraz lepsze.
Jakość, a nie ilość się liczy!
Cytat:
Zamieszczone przez
anmael
Najlepsze jest to co pod tekstem:
Rumors classification explained (FT= FourThirds):
FT1=1-20% chance the rumor is correct
FT2=21-40% chance the rumor is correct
FT3=41-60% chance the rumor is correct
FT4=61-80% chance the rumor is correct
FT5=81-99% chance the rumor is correct
Prawdziwa "tabela ryzyk" :-P
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
Nieee... Miałem okazję przez jakieś 2 tygodnie pobawić się tym potworkiem i pomimo, że cudne szkło to jednak za dużo noszenia. Dla mnie to 14-35 + 50 + jakiś fajny nowy korpus E-systemu z nową matrycą (najchętniej bez filtra AA) i jestem całkiem happy i (za przeproszeniem) **** na te D600 czy D800 czy inne.
T.
W czym będzie to lepsze od D600 czy D800, mające najlepsze w tej chwili matryce na rynku?
Cytat:
Zamieszczone przez
HrabiaMiod
W czym będzie to lepsze od D600 czy D800, mające najlepsze w tej chwili matryce na rynku?
chyba nie o to chodzi , aby było lepsze od D600 , czy Dxxx
niech bedzie lepsze od E30/E5 , uzytkownicy systemu 4/3 bedą w skowronkach :)
Jeżeli cokolwiek ma się pojawić w tym półroczu, to strategia jest dograna, a urządzenie na pewno istnieje przynajmniej w wersji alfa, więc gdybanie już nie ma sensu - pozostaje czekać, używać tego co się ma i cieszyć się dalej fotografią :)
Cytat:
Zamieszczone przez
viruuss
chyba nie o to chodzi , aby było lepsze od D600 , czy Dxxx
niech bedzie lepsze od E30/E5 , uzytkownicy systemu 4/3 bedą w skowronkach :)
Nie ważne, że gorsze - ważne, że E? ;)
Ja bym tam chętnie zmienił na lepszy sprzęt - tylko kaski brak, a to co mam w sumie działa...