Odp: najtańszy bezlusterkowiec lepszy od najlepszego kompaktu. prawda czy fałsz?
I dobrze, XZ2 to fajny sprzęt idący w dobrym kierunku. Jedyne czego mu brak to właśnie 1" matrycy i byłby idealny.
Odp: najtańszy bezlusterkowiec lepszy od najlepszego kompaktu. prawda czy fałsz?
Cytat:
Zamieszczone przez
themoth
ponieważ jesteśmy w OlyKlubie
to skonstruuję retoryczne pytanie w następujący sposób:
A)EPL1+17f2.8 (699+948=)1647PLN czy
B)XZ-2 za 2248PLN?
nie piszcie proszę: To zależy od potrzeb.
po prostu dla Was: TRUE/FALSE, TAK czy NIE, A czy B?
dla mnie EPL1.
*retoryczne- nie wymagające odpowiedzi
O co chodzi? Piszesz, że pytanie nie wymaga odpowiedzi, a potem upominasz się o TRUE lub FALSE. Wyluzuj, porób trochę zdjęć i świat znów będzie piękny :)
aleście się zawzięli na tą wielkość matrycy, nic tylko wielkość i wielkość. skoro tak wam zależy na wielkości matrycy, to dlaczego wybieracie peny z takimi "picznymi" matryczkami? nie oszukujmy się, m43 to małe matryce, często w stosunkowo dużym i ciężkim korpusie (g3, g5, omd), niewiele mniejszym od luster entry level posiadającymi znacznie większe matryce. wobec tego całego uwielbienia i wychwalania pod niebiosa systemu m43, proponuję dać tym biednym kompaktom spokój, penom i omd trochę wytchnienia (jakiś mały urlop, bo im też ta walka na zdrowie nie wyjdzie;) ), i zakupić aparaty z FF i cieszyć się z najlepszych na świecie zdjęć :)
ten wątek przypomina mi wątki z innych forum i rozmowy z lustrzankowcami, którzy też nie dopuszczają do siebie myśli, że zdjęcia można robić czymś innym niż lustrem :)
życzę więcej dystansu i dużo świetnych fotek
pozdrawiam :)
goldsier, a czy ja narzekam? Zmieniłem lustro wcale nie amatorskie na OM-D, nigdzie nie wychwalam papierowej GO, kosmicznego używalnego ISO, osobiście piszę cały czas na luzie i z dystansem. Ot zeszło na matryce i na to co by było fajne. Chętnie bym pofocił tylko leżę w domu chory więc rozmowa na forum jest dla mnie ciekawszą alternatywą niż TV.
A to zdrówka życzę :grin:
Cytat:
Zamieszczone przez
yamada
... Chętnie bym pofocił tylko leżę w domu chory więc rozmowa na forum jest dla mnie ciekawszą alternatywą niż TV.
http://www.sjp.pl/alternatywa
Cytat:
Zamieszczone przez
goldiesr
aleście się zawzięli na tą wielkość matrycy, (...) życzę więcej dystansu i dużo świetnych fotek
Ja Ci powiem nawet, ze niektorzy na tym forum własnie ta droga poszli, i obecnie zdjęciuja sobie tymi złymi nie-cropowymi aparatami. Zapominasz tylko o tym, że fakt zmiany systemu, nie odbiera im jednocześnie prawa do wypowiadania się, i zabierania głosu w dyskusji na jakiś temat.
P.S ja tam zdjęcia robie aparatem, ale widzialem juz takich, co robili lustrem
Cytat:
Zamieszczone przez
fret
no właśnie mam 2 możliwości albo patzreć na tv albo pisać na forum ewentualnie pisać sobie na forum przy włączonym TV
Forum jest alternatywą dla TV
TV jest alternatywą dla forum
:)
Cytat:
Zamieszczone przez
fret
cyt. "potocznie: inna możliwość, inne rozwiązanie, np. alternatywa dla planu gospodarczego;"
To troche jak z tym "Strasznie Cie kocham". Potocznie poprawnie, logicznie nie do końca.
Cytat:
Zamieszczone przez
eFiX
Ja Ci powiem nawet, ze niektorzy na tym forum własnie ta droga poszli, i obecnie zdjęciuja sobie tymi złymi nie-cropowymi aparatami. Zapominasz tylko o tym, że fakt zmiany systemu, nie odbiera im jednocześnie prawa do wypowiadania się, i zabierania głosu w dyskusji na jakiś temat.
P.S ja tam zdjęcia robie aparatem, ale widzialem juz takich, co robili lustrem
:foto3::foto2::foto4::foto1:
fajne to zdjęcie...
Dodam, są i tacy co w drugą stronę poszli, z tego extra super większego na mikro... i też mają swoje zdanie... Nie zawsze Ful...jest naj.