Odp: Obiektyw makro M.ZUIKO DIGITAL ED 60 mm 1:2.8
Kolejne nic nie mowiace o szkle foty...
pozdro
Cytat:
Zamieszczone przez
gietrzy
E-M5 ;) i mZD60m w rękach redakcji dc.watch
Sample świetne, tylko ciekawe jak z szybkością autofokusa. W obiektywach makro bywa on sporo wolniejszy niż w typowych portretówkach.
Cytat:
Zamieszczone przez
LuiN
Sample świetne, tylko ciekawe jak z szybkością autofokusa. W obiektywach makro bywa on sporo wolniejszy niż w typowych portretówkach.
Nie sadze aby zbytnio od tej tezy odbiegal, bo i po co tak swoja droga.
pozdro
Wg. tej recenzji, szkiełko nie odbiega zasadniczo od takiego Tamrona 90 mm na APS-C. Bardzo podoba mi się manualne przełączanie zakresów ostrzenia - bo i po co się denerwować dłuższą niż w portretówkach jazdą od 1:1 do nieskończoności.
Cytat:
Zamieszczone przez
LuiN
Wg. tej recenzji, szkiełko nie odbiega zasadniczo od takiego Tamrona 90 mm na APS-C. Bardzo podoba mi się manualne przełączanie zakresów ostrzenia - bo i po co się denerwować dłuższą niż w portretówkach jazdą od 1:1 do nieskończoności.
Masz zamiar do "robali" uzywac AF?
pozdro
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Masz zamiar do "robali" uzywac AF?
Myślałem bardziej o filmach. Tamron 60mm F/2.0 kompletnie się do nich nie nadawał, bo właśnie tak sobie jeździł.
Cytat:
Zamieszczone przez
LuiN
Myślałem bardziej o filmach. Tamron 60mm F/2.0 kompletnie się do nich nie nadawał, bo właśnie tak sobie jeździł.
No bo kazde szklo makro to slimaczek.
Jak ma byc to cza chyba target zmienic, moze 75 jest szybsza?
pozdro
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Jak ma byc to cza chyba target zmienic, moze 75 jest szybsza?
pozdro
Testuję póki co 45 pod tym kątem - szału nie ma względem kita 12-50 (odwrotnie niż przy zdjęciach).
Cytat:
Zamieszczone przez
LuiN
Testuję póki co 45 pod tym kątem - szału nie ma względem kita 12-50 (odwrotnie niż przy zdjęciach).
Ja wole 100x lepiej do filmow 12-50 uzywac niz 45, nie dosc ze zuumm elektryczny, to zdecydowanie szybciej ostrzy.
pozdro