I niby do czego służy ten ekwiwalent przysłony?
---------- Post dodany o 08:39 ---------- Poprzedni post był o 08:22 ----------
Symulacja wyglądu z podpiętym obiektywem:
Wersja do druku
I niby do czego służy ten ekwiwalent przysłony?
---------- Post dodany o 08:39 ---------- Poprzedni post był o 08:22 ----------
Symulacja wyglądu z podpiętym obiektywem:
Wyjatkowo ladne bydle. Prawde powiedziawszy bardziej niz Leice zaczyna przypominac mi coraz mocniej jeden bardzo fajny system - Contaxa G...
ciekawe czy powłoka lakierowana szczególnie w wersji czarnej będzie tez tak marna jak w x1pro albo penach
Ciekawe - czy ten spec od gadżetów ma(lub będzie miał) w ofercie gripa do X100/X-E-1. Fuj też coś pewnie wymyśli ale raczej za nieracjonalną cenę. Wygląda na to, że ten nowy korpus jest nawet trochę mniejszy od X-100. Ja tam akurat nie mam uwag do rozmiarów X-1Pro, choć nie macałem więc nie wiem jak się to trzyma. A przy okazji - w ostatnim Digital Foto Video recenzenci narzekają na wiele rzeczy w X-1Pro ale matryca budzi zachwyty, DR wg recenzenta jest na poziomie Nikona D4 a wszystkie APSC z K-5 włącznie zostają daleko w tyle.
Ja macałem xpro1 z podczepioną 35 1.4. Niestety standardowo już w naszych sklepach, był rozładowany. Leży całkiem dobrze ale rozmiarami blizej mu do lustra niż x100. Także dla mnie zgrabny to on nie jest. A co do matrycy to się nie dziwię bo już w x100 była kapitalna. ;) Wracając do x-e1 to podoba mi się coraz bardziej. Ideałem były by szkła,naleśniki wielkości tego z x100 ale tak to zawsze coś może być lepiej, taniej itd. itp. ;)
Co by nie powiedzieć ładna bestyjka. Faktycznie Fuji ma niezłych fachmanów od designu.
Oni nie mają żadnych fachmanów od designu. Wszystkich zwolnili... Po co zatrudniać ludzi od psucia tego, co kiedyś już zostało zrobione i w dalszym ciągu jest dobre? Wykorzystali stare wzornictwo i wszyscy są zadowoleni ;)
A Pentax zatrudnia jakichś artystów wizjonerów do zaprojektowania K-01, w wyniku czego powstaje takie g..., że aż oczy bolą od patrzenia na nie.
A to duzo mowi, bo K-5 i D4 osiagaja obecnie najwyzsze wartosci jesli idzie o DR we wszystkich testach...
---------- Post dodany o 11:42 ---------- Poprzedni post był o 11:40 ----------
Dokladnie, to wszystko co Fuji robi JUZ BYLO, zadna nowosc, ale za to sprawdzone w ciagu dziesiecioleci schematy, zobaczcie sobie np. Contaxa G:
http://camerapedia.wikia.com/wiki/Contax_G
Przynajmniej K-01 moze pretendowac do nagrody za najbrzydszy aparat swiata ;-)Cytat:
A Pentax zatrudnia jakichś artystów wizjonerów do zaprojektowania K-01, w wyniku czego powstaje takie g..., że aż oczy bolą od patrzenia na nie.
k01 nie jest brzydki, jest po peostu inny, pamiętacie stare leiki digilux? Największa wada tego aparatu to nie design a brak jakiegokolwiek wizjera, nawet w opcji, poza tym gdyby pentax rozwinął koncepcje głębokich , chowanych w komorę lustra obiektywów byłby to świetny system.Generalnie w pentaksie nie podoba mi się obudowa lampy błyskowej i wzór okleiny, poza tym aparat jest ciekawy .Wg mnie top designu w aparatach to luigi colani i canon t90.
Mi się K01 podoba, bardzo ładny aparat.
Do nowego Fuji faktycznie przydałyby się jakieś naleśniki.
Ciekawi mnie jaka będzie cena X-E1.