Cytat:
Zamieszczone przez rzysk
No to totalna rewelka cenowa !
Najtańsza oferta na D30, jaką widziałem, opiewała na 3800 PLN minus zwrot z Canona
390 PLN.
Gratulacje!
Pozdrówka
Wersja do druku
Cytat:
Zamieszczone przez rzysk
No to totalna rewelka cenowa !
Najtańsza oferta na D30, jaką widziałem, opiewała na 3800 PLN minus zwrot z Canona
390 PLN.
Gratulacje!
Pozdrówka
Hehe, rzysk , jak możesz porównywać canona do którego podpinasz obiektyw ze światłem F2.8 a do olka F4.0. Lepiej poczytaj sobie wypowiedź, jednego pana zawodowca. Link juz tu jest w innym wątku, ale nie wiem czy widziałeś a warto bo są przykłady.
E510 i nowa seria
jak ktos w Wawie ma 14-54 to mozna razem zrobic test podpinajac go pod E510 (docelowo wlasnie z tym obiektywem chcialbym pracowac)Cytat:
Zamieszczone przez grizz
a co do rewelki to faktycznie to mnie sklonilo do zakupu - jednak jezeli bedzie za bardzo mi ciazyc, a E510 nie okaze sie strasznie wolny (testy w sklepie pod moja osobe przeszedl bardzo pozytywnie - gdyby nie ta okazja 30D to juz na pewno mial bym E510) :)
jakby co oferta sprzedazy pojawi sie w pierwszej kolejnosci na forum - ale nie gwarantuje bo moze jednak tak mi sie spodoba, ze zapomne o udogodnieniach w E510 :)
a jaki obiektyw w canonie sadzicie, ze jakosciowo jest zblizony do 14-54 (jak wyglada na tle L'ek) z obietywami mam 0 doswiadczenie - tylko wyczytane wiadomosci i zabawa z sigmami i jednym 24-70 3.5-4.5 USM canona.
rzysk to jest Twój wybór i nie oglądaj się na nas. Tobie ma być wygodnie i lepiej :twisted:
ale podziel sie swoim zdaniem jak po testujesz i wybierzesz, bom ciekaw do jakich wniosków dojdziesz
tak wiem i dlatego kluczowy bedzie ten tescik (bo jezeli chodzi o funkcjonalnosc z 20min macania to E510 jest duzo lepsza :) )Cytat:
Zamieszczone przez zibi1303
co do fot jezeli z Lki a 14-54 uzyskam to samo to po co przeplacac i dzwigac
co do zakresow nie jestem wybredny do tej pory 28 - 110 i 330 na stalce wystarczalo w zupelnosci (jedynie stalka troche draznila bo to stalka i czasami ciezko bylo sie ustawic) jedynie same mechanizmy wkurzaly - wolny AF, szumy - ale to kompakt wiec z E510 i jego szybkoscia tez swiat a ludzie
i moze przez to tez moje takie dociekania, bo wiem jak sprzet potrafi wkurzyc gdy cos fajnego sie chce uchwycic, a trzeba stawac prawie na glowie, aby moc zrobic cos co z lustra jest od tak :)
dam znac jakie beda moje wrazenia - na razie czekam na przesylke i mam nadzieje, ze sie wyrobie z tym zwrotem kaski bo jak nie to 390zl w plery :(
Pytaj Magusa - jest na bieżąco po wymianie sprzętu E-1 na 5D.Cytat:
Zamieszczone przez rzysk
Wg mnie odpowiednik ZD 14-54 to EF 24-70/2,8L USM.
może na FF, ale nie do APSc...Cytat:
Zamieszczone przez RobertKrus
raczej Canon 16-35 mm f/2.8L EF USM I albo II ale to grubo ponad 4kPLN
no może być 17-40mm f/4L bla bla ale światełko 4 tylko (cenowo odpowiada)
Cytat:
Zamieszczone przez rzysk
Myślę, że autentyczna przewaga Olka 510 nad 30D, to stabilizacja, mniejsze rozmiary i mniejszy ciężar body.
Co się tyczy LV, to czytałem na ten temat różne opinie i chyba niekoniecznie inne wiodące firmy ten patent zaraz wprowadzą. Bo jak jest duży i jasny wizjer, to po co LV?
Pozdrówka
m-o-b-y, myślisz i myślisz - tylko złe wnioski wyciągasz i za mało czytasz.
Przewaga E-510 to nie tylko stabilizacja w body, ale również LV, skuteczny filtr antykurzowy i tańsza dobra optyka.
Wiodące firmy jak najbardziej próbują wprowadzić te patenty do swoich konstrukcji, tylko nie za bardzo się im to udaje. Poczytaj o skuteczności czyszczenia matrycy w innych systemach. Zobacz co potrafi LV w najnowszym modelu EOS-1D Mark III, a następnie podziel się z nami swoimi wątpliwościami i nie wypisuj bzdur o wyższości jasnego wizjera nad LV, bo nie mają one ze sobą nic wspólnego.
Pozdrawiam.