Odp: Forumowy test OM-D E-M5 autorstwa fatmana
Cytat:
Zamieszczone przez
grizz
2 tygodnie mamy aparat do dyspozycji i dwa tygodnie będzie go miał fatman. Chcieliśmy dogłębny i w miarę wszechstronny test.
Dobór z klucza - musi osoba znać się na rzeczy i mieć lekką rękę w opisie.
Na razie dostaliśmy tylko om-d.
Dziekuje...
Dobrze bylby tez podeslac do niego tele, bo taki test to srednio bedzie wszechstronny.
pozdro
Wiemy. I obudowę podwodną ;)
Nie można mieć wszystkiego :P stąd "w miarę".
Cytat:
Zamieszczone przez
grizz
Wiemy. I obudowę podwodną ;)
Nie można mieć wszystkiego :P stąd "w miarę".
Juz sie wiecej nie odzywam, zeby burdy nie wywolac.
p.s. Ja do testowania dostalem wiecej niz chcialem, a jakos Romek ma mniejsze sily nakladowe niz potentat Olek...
pozdro
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
p.s. Ja do testowania dostalem wiecej niz chcialem, a jakos Romek ma mniejsze sily nakladowe niz potentat Olek...
Jak pisałem. Dopiero zaczynamy.
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeczek
Przeostrzylem troche ale malzonka mi wybaczy..
Brzydko przepalony kołnierz swetra.
Wróciłem z Manu -zaczynam przygotowywać wysyłkę paczki RAWów -większość ISO 200, kilka z ISO 800. Głównie portretówki.
Sprawdzałem AF-C -jest bardzo dobrze -wstawię serię RAWów z tego testu niebawem.
Ten programik tez otwiera i wywolujeZałącznik 62432Nawet niezle sobie radzi.Zrobilem "sknera" jak to tam widac.
Cytat:
Zamieszczone przez
Fatman
Wróciłem z Manu -zaczynam przygotowywać wysyłkę paczki RAWów -większość ISO 200, kilka z ISO 800. Głównie portretówki.
Sprawdzałem AF-C -jest bardzo dobrze -wstawię serię RAWów z tego testu niebawem.
Niecierpliwie czekam :)
T.
No właśnie tym wołałem Mirku :)
1 załącznik(ów)
Ja wywołałem w LZ bez jakichkolwiek korekt, zapisałem do 16-bit TIFF i otwarłem do edycji TIFFa w ACR. Rozciagłem histogram tak by ładnie wypełniał o zera do 255. Odzszumianie na 30 (detal na 70), odszumainie koloru 50 (detal 50). Lekko podostrzone w ACR.
Zapisane pozniej do JPG w PSie.
Z efektu jestem b. zadowolony. Szum.. jest ale ładny i da się go nieinwazyjne znowelować nie obcinając szczegółów (budyń we włoszach). Oto efekt:
Załącznik 62436
Thomasso
PS. OV2 tez otwiera te ORFy