Odp: analiza popRAWkowych mistrzów
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Proboszcz wysłuchał.
"Idź w pokoju Olympusaaa ....
Forum niech będą dziękiiii ..." :-D
Pamiętaj mam tę drugą i tam będzie luuz.
A tak serio: zdajesz sobie sprawę jak by ta fotka wyglądała w "keine grenze" popatrz na "koniki".
[...]
Saboor, ale ja tu mówię o zasadzie "czy umiemy lepiej od autora". Powtórzę, raz, że pokazałeś surowiznę jako pracę autora. Dwa, ograniczyłeś zabawę do kilku suwaków w rawie. Już nie wspomnę o tym, że w porównaniu z surowizną nie trudno zrobić lepiej od autora, trzy suwaki starczą :)
Piszesz o konikach. Nie obraź się, Saboor, ale na przykład Twoja wersja tego zdjęcia, choć nie tylko Twoja, to ostra jazda po bandzie. Tak więc powiedzieć trzeba, że ograniczając tę edycję, w zasadzie trochę nieprzemyślanie ją konstruując, postąpiłeś przeciwnie do swoich zamiarów.
I liczę na to, że wykorzystując drugie z otrzymanych zdjęć błąd ten naprawisz. Przy czym zgodę daję tylko i wyłącznie na "czy umiemy lepiej". Na dowolną interpretację, wybacz, nie zgodzę się. Pamiętając między innymi koniki :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
Saboor, ale ja tu mówię o zasadzie "czy umiemy lepiej od autora". Powtórzę, raz, że pokazałeś surowiznę jako pracę autora. Dwa, ograniczyłeś zabawę do kilku suwaków w rawie. Już nie wspomnę o tym, że w porównaniu z surowizną nie trudno zrobić lepiej od autora, trzy suwaki starczą :)
Prawda. Powinno być twoje dzieło - poprawię :-) się.
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
Piszesz o konikach. Nie obraź się, Saboor, ale na przykład Twoja wersja tego zdjęcia, choć nie tylko Twoja, to ostra jazda po bandzie. Tak więc powiedzieć trzeba, że ograniczając tę edycję, w zasadzie trochę nieprzemyślanie ją konstruując, postąpiłeś przeciwnie do swoich zamiarów.
Dlaczego miałbym się obrazić??:shock: Powinienem?? :-D Tak to jest bardzo ostra jazda po bandzie, ale panie Eddie nie odstąpiłem od swojego zamiaru:
- pracę wykonałem za pomocą tylko suwaków w ACR
- Taka wizja mi się podobała.
Znowu wchodzisz na grząski grunt gustów, bodaj po raz trzeci - odstąp od tego i nie czyń więcej.
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
I liczę na to, że wykorzystując drugie z otrzymanych zdjęć błąd ten naprawisz. Przy czym zgodę daję tylko i wyłącznie na "czy umiemy lepiej". Na dowolną interpretację, wybacz, nie zgodzę się. Pamiętając między innymi koniki :)
Będę miał na względzie twoje słowa, wybaczam - jeszcze. :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
Saboor, ale ja tu mówię o zasadzie "czy umiemy lepiej od autora". Powtórzę, raz, że pokazałeś surowiznę jako pracę autora. Dwa, ograniczyłeś zabawę do kilku suwaków w rawie.
@ Eddie, może na podsumowanie tego wątku /przynajmniej dotyczącego Twojego RAWa/ przedstawiłbyś gotowy produkt, czyli zdjęcie w końcowej wersji obrobionej nie tylko suwaczkami ale również innymi narzędziami.
Saboor, wierz mi, że nie zawsze jest to kwestia gustów :) Wybaczam Ci więc tę knąbrną postawę, bo wiem, że zstąpisz ze złej drogi :)))
Jasiu, a można, tylko ja nie wiem jaki to ma sens teraz. Ma jakiś?
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
Saboor, wierz mi, że nie zawsze jest to kwestia gustów :) Wybaczam Ci więc tę knąbrną postawę, bo wiem, że zstąpisz ze złej drogi :)))
Jasiu, a można, tylko ja nie wiem jaki to ma sens teraz. Ma jakiś?
Zobaczyć niedościgniowy na razie cel w oddali....
Oczywiście ,że ma. Pozdrawiam AP.
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
se przystawi monitor bliżej nie będzie miał w oddali :-P
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Oczywiście ,że ma. Pozdrawiam AP.
Szyderca...
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
Szyderca...
Nadinterpretacja...
Oczy pasę , gęba mi się śmieje, zastanawiam się czy dało by się podobne zrobić w samym ACRze. Musze poczytać i popracować Dzięki, będę miał zajęcie na kolejnych kilkanaście wieczorów.
Pozdrawiam AP.
Dzięki serdeczne, piękna fotka.
Potwierdza to mój sposób myślenia, że popRAWka służy do stworzenia podstawy do dalszej obróbki i z takim nastawieniem czekam na następną :)
Już mnie sumienie nie gryzie, że pokazuję dziewczynę z pieprzykami i nieciekawym tłem bo zasady konkursu tego zabraniają.
Tak głośno myślę, czy nie było by zasadne ograniczyć czas na wstawianie prac.
Np Saboor wstawia zdjęcie ale popRAWki można wstawiać np za tydzień przez dwa dni.
Wyrównało by to szanse skoro nie można wprowadzić pełnej anonimowości do zakończenia konkursu.
Co o tym sądzicie?
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Nadinterpretacja...
Oczy pasę , gęba mi się śmieje, zastanawiam się czy dało by się podobne zrobić w samym ACRze. Musze poczytać i popracować Dzięki, będę miał zajęcie na kolejnych kilkanaście wieczorów.
Pozdrawiam AP.
Dobra, dobra ;)
Cieszy mnie to co piszesz. W samym ACRze, raczej ciężko. Oczywiście Mirek zaraz napisze, że otwierasz jako obiekt inteligenty, przechodzisz do PSa, kombinujesz, wracasz do ACRa, kombinujesz, itd, itp. No, ale my tu mówimy o operacjach bez wychodzenia do PSa :)