Odp: Yongnuo YN-560 Olympus
Cytat:
Zamieszczone przez
Peterek
Ja mam taką od 6 miesięcy: v. YN-560 II. Rzeczywiście metalowa stopka (zwykła-podwójna). Trybu "strobo" na Olku E-510 uruchomić nie umiem (nie da się ? Sugestie ? Łopatologicznie ?). Może jak bedę miał trochę czasu to jeszcze poeksperymentuję. W porównaniu z poprzednią wersją, jest o niebo solidniejsza i wygodniejsza w obsłudze. Klapa akumulatorów/baterii, solidna. Jest również wydajniejsza. Na ustawieniu 1/2 , na 4 aku R-6, Sanyo HR6 - 2,4 Ah robię 200-300 zdjęć. Na 1/4 można spokojnie walić serie 5-6 zdjęć.
W domu, większość zdjęć robię "od sufitu (biały). Ponawiam pytanie o dostępność kabli, bo w kompecie nie było, a gniazda, są jakieś "chińskie".
Mam, co prawda nie pod Olympusa - ale 560-II. Ustawiasz migawkę na czas np. 2 sekundy, lampę na tryb Multi np. 1/128; 7x 5Hz i wszystko chodzi jak powinno (czyli 7 błysków z częstotliwością 5/sekundę.
Co do wykonania wolę 560-II od ponad 2x droższej 568.
Wielkie dzięki, wypróbuję i dam cyne.
A Gucio ! W lampie dałem 1/32 ; 5 x 5 Hz. Olek 510: Manual / 2s. Olek owszem robi klatkę przez 2s, ale lampa błyska tylko RAZ, na początku. Dziwne ale jak wyzwalam przyciskiem ręcznym na lampie, to błyska 5 razy (ilość razy to te 5Hz). Co jest ????? Może trzeba w Olku jakiś spec tryb odpalić ???
Jest już YN 560 III, wyglada na to, że w temacie lamp bez automatyki jest chwilowo pozmiatane. Ciekawsze moiże być tylko 460 II z odbiornikiem :)
Cytat:
Zamieszczone przez
fret
Jest już YN 560 III, wyglada na to, że w temacie lamp bez automatyki jest chwilowo pozmiatane. Ciekawsze moiże być tylko 460 II z odbiornikiem :)
Wiemy :)
I kosztuje 309pln.
pozdro
A pod Olympusa też bo te co widziałem to pod Nikona i różnica była taka że "posiada wbudowany odbiornik wyzwalaczy radiowych RF-602 i RF-603 pracujący na częstotliwości 2,4GHz"?
Cytat:
Zamieszczone przez
szamotl
A pod Olympusa też bo te co widziałem to pod Nikona i różnica była taka że "posiada wbudowany odbiornik wyzwalaczy radiowych RF-602 i RF-603 pracujący na częstotliwości 2,4GHz"?
A czym mogłaby się różnić manualna lampa? Tylko S ma inną stopkę. Cała reszta niczym się nie różni.
Cytat:
Zamieszczone przez
fret
A czym mogłaby się różnić manualna lampa? Tylko S ma inną stopkę. Cała reszta niczym się nie różni.
Niektóre lampy mają różną "reakcję na stopce" - nie tylko napięcie, ale np któreś lampy Canona zawieszały się ze starymi wyzwalaczami radiowymi.
Cytat:
Zamieszczone przez
strOOs
Niektóre lampy mają różną "reakcję na stopce" - nie tylko napięcie, ale np któreś lampy Canona zawieszały się ze starymi wyzwalaczami radiowymi.
Ok, ale piszemy o nowych Youngnuach.
Cytat:
Zamieszczone przez
fret
Ok, ale piszemy o nowych Youngnuach.
No to się same w sobie nie różnią :)
Heh, chyba dobry produkt, bo nowa dostawa po weekendzie i cena sie zrobila 349pln :)
Chcialem sobie kupic w piatek, i zapomnialem to dzisiaj juz mam 40 dychy dolozone :(
Poczekam, az szal minie to znowu sie ustabilizuje cena.
pozdro