Pisałem gdzieś że lubię "maszyny", poniżej jedna z nich. Próbowałem to ugryźć pod różnymi kątami ale ten wydaje mi się najlepszy - oczywiście mogę być w błędzie, prosił bym wtedy mnie naprostować.
38. Stara szkoła:
Wersja do druku
Pisałem gdzieś że lubię "maszyny", poniżej jedna z nich. Próbowałem to ugryźć pod różnymi kątami ale ten wydaje mi się najlepszy - oczywiście mogę być w błędzie, prosił bym wtedy mnie naprostować.
38. Stara szkoła:
Wolałbym , byś zrobił to zdjęcie z drugiej strony , lub tak by meblościanka czy immy stolik nie wchodziły do zdjęcia. Można by na przykład przymaskować czymś podobnym do ścianki górnej sprzętu.
Pozdrawiam AP.
Dzięki że zajrzałeś, to po prawej to nie meblościanka tylko drewniany bok urządzenia. W latach osiemdziesiątych był taki "trynd" we wzornictwie sprzętu audio że tzw. topowe modele miały drewniane dodatki najczęściej wykańczane na wysoki połysk. Mam małą kolekcję gratów z tamtej epoki.
Dzis tez to co odpowiedzialne za dzwiek ma obudowe drewniana.Kolumny glosnikowe i same glosniki dobrej klasy to obudowa drewniana.Wysokiej klasy to powierzchnia politura kryta,a te nizej to lakier nitrocelulozowy co najwyzej.I napewno dobrej klasy sprzet nie czyta mp3 i avi:grin:
Kocham "vintage" audio, kolumny zbudowałem sam "własnymi ręcyma". Grubość ścianek tych małych monitorków wynosi 48 mm (warstwowy MDF + płyta stolarska) a przód oklejony jest ręcznie naciąganą, czarną, cielęcą skórą + dodatki z tyłu z polerowanej stali nierdzewnej. Jestem z nich dumny :mrgreen:
Twój landszaft wpędził mnie w depresję - właśnie czytam/przeglądam po raz n-ty "Ekspozycję bez tajemnic". Nie rzucę się z mostu ale powoli zaczynam wrzucać w kibel większość zrobionych ostatnio zdjęć.
Przez chwilę mnie nie było w związku z tym konkurs bez nagród - gdzie byłem w międzyczasie :?:
Jak się obrobię to wrzucę trochę więcej :lol:
Wrzucaj, pierwsze bardzo mi się podoba. Statyw pewnie był w użyciu...:wink:
OK, 40. Francuska koronka:
38 bardzo bardzo, tylko trzeba było dorzucić z 10dB to by się ampol z gałki schował. Koronka piękna, aż się prosi o HDRa żeby uwidocznić szczegóły w cieniach. NB równa jest aż do bólu, ale przez kontrast plam lewa-prawa sprawia wrażenie że przechyla się w prawo.