Panowie, ten AF jak widać działa bardzo sprawnie, ale to jest poziom, jaki aparaty Panasa prezentują już od jakiegoś czasu. Miło, że Olek go dogonił.
Wersja do druku
Panowie, ten AF jak widać działa bardzo sprawnie, ale to jest poziom, jaki aparaty Panasa prezentują już od jakiegoś czasu. Miło, że Olek go dogonił.
Zrobili ankietę wśród gimnazjalistów: czy chciałbyś, żeby twój lajfstajlowy aparat do robienia słiiit fotek na fajsbuka wyświetlał na ekranie wykresy takie jak w podręczniku od matematyki? 99% respondentów wybrało odpowiedz: OMG, nieee!!!
No i nie ma histogramu...
epiciure - świetne spostrzeżenie :)
Rozumiem że EVF to tylko i wyłącznie opcja zewnętrzna, forever?
Raczej pomyśleli: Hmm co tu zrobić, żeby więcej osób kupiło flagowy model.
I wymyślili histogram na żywo.
Witam !
DCraw daje max tego co tak naprawde siedzi w RAW-ie ale trzeba
sie mocno narobic przy materiale wejsciowym.
Bardzo chetnie korzystam z UFRAW-a bo mam wszystko ze smieciami
i moge robic to co mi pasuje z odszumianiem tego co chce... wlacznie.
Natomiast na "dzien dobry" ACR nieco za mocno ingeruje w odczytany obraz
z RAW-a bez... mozliwosci wylaczenia opcji wstepnego odsmiecania obrazu
i w efekcie koncowym dostaje to czego nie do konca oczekiwalem
pod wzgledem szczegolowosci w bardzo drobnych detalach.
Zaleta jest latwy i prosty interfejs do szybkiej edycj RAW.
Pozdrawiam
mnie cieszy z tych dostępnych zdjęć, że chyba jest zlikwidowane to irytujące uciekanie ku czerwieni kolorystyki PENów, szczególnie na wyższych czułościach, kolory wyglądają naturalniej i wierniej.
pozdrawiam
Z początku pomyślałem.Jest świetnie.Dopiero kiedy obejrzałem zdjęcia korpusów posmutniałem.TO SĄ KORPUSY FILMOWE.Jedyny akceptowalny dla mnie do foto plus filmy od czasu do czasu to EP3,bądź EPL2.EPL3 NIE JEST wg.mnie następcą ergonomicznego EPL2.JESTEM BARDZO MOCNO ZAWIEDZIONY PODEJŚCIEM OLYMPUSA DO UŻYTKOWNIKÓW LUSTRZANEK 4/3 KTÓRZY CHCĄ PRZEJŚĆ NA MIKRO.Dla mnie ideał to korpus EPL2 z nowym AF.:evil:
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Dodam tylko że dla mnie brak nast.w średniej cenie ok.2000 pln z ekranem 4/3 lub najwyżej 3/2 dyskwalifikuje EPL3,też lubie filmiki.ale ważniejsza jest dla mnie jest ergonomia fotograficzn.ROZPOCZYNAM AKCJĘ STOP EKRANOM 16/9. Pozdramiam wszystkich miłośników systemu Micro4/3,:-x
możesz sobie robić akcje- np nasikać do butów.
Ekrany 16/9 stanowią większość ekranów.. choćby dlatego że przy tej samej przekątnej mają.. najmniejszą powierzchnię a więc są najtańsze w produkcji.
Myślałem, że ten opcjonalny grip to będzie takie coś na baterie żeby można było w pionie fotografować i dłużej. A tu co? Jak ktoś słusznie zauważył każdy może ulepić sobie własny :lol: