A gdzie jest napisane, że ED 50-200 nie będzie działał (AF) z EC-20, jeżeli z EC-14 działa?
http://www2.olympus.pl/consumer/dslr...ifications.htm
Wersja do druku
A gdzie jest napisane, że ED 50-200 nie będzie działał (AF) z EC-20, jeżeli z EC-14 działa?
http://www2.olympus.pl/consumer/dslr...ifications.htm
Już to wcześniej widziałem, tylko po co telekonwerter do tak długiego i ciemnego szkła ;)Cytat:
Zamieszczone przez Jeronimo
O, a tym razem dziala ten link. Zylety. Tylko, ze patrzac po fotkach wiewiorek johana wiadomo, ze to szklo nie jest tak ostre samo z siebie. Zastanawiam sie nad tym szklem, bo (jestem teraz nad morzem i troszke polesie chodzilem) codziennie odkrywam, ze 200 (400)mm do ptakow, szczegolnie nieduzych, to malo...
może miał walnięty egzemplarz?Cytat:
Zamieszczone przez suchar
Moze. Chociaz to szklo amatorskie, wiec taka ostrosc jak mial johan jest raczej nie dziwna. Tak mi sie wydaje. Oczywiscie, jesli ono jest naprawde ostre tak, jak na tych samplach, to biore ;)Cytat:
Zamieszczone przez grizz
no jeśli naprawdę byłaby taka żyletka to zrezygnowałbym z kupna ZD 50-200mm. Przydałby sie jakiś zwykly użytkownik ktory potestuje... kto kupi na probe ;-) :mrgreen:
Musze przyznac, ze mnie ciagnie i niewykluczone, ze sie zdecyduje niedlugo (18.08 jade w Gory Stolowe, wiec chcialbym tam cos do zwierzat miec). Tylko nie wiem, co wybrac i czy w ogole cos kupowac... Czy ZD 50-200 SWD, czy ZD 70-300 (na nie musialbym poczekac), czy te SIgme, ktora moglbym miec od zaraz. Problem w tym, ze jak kupie Sigme, to 50-200 pewnie dopiero za rok :? Ehh, trudne wybory :(Cytat:
Zamieszczone przez Jeronimo
OT.
IMHO nowe szkla tak szybko sie nie pokażą (przynajmniej 50-200 z SWD) .... tak wiec jak chcesz cos kupic (i zakładasz ze za rok i tak kupisz drugi obiektyw) to bralbym Sigme i cieszyl sie wakacyjnym foceniem. Ja niestety mam fundusze na jeden obiektyw (w przestrzeni paru lat :P)
Kurde gdybym mieszkał w Wawie to wziąłbym chociaż w sklepie potestował ta Sigme... a u mnie nawet nie ma ZD 50-200mm :/
Bierzecie pod uwagę, że te sample były robione :
- E-510 - pewnie z włączoną stabilizacją
- nie wiadomo na jakich ustawieniach ostrości w aparacie
IMO widać że wyostrzane bo bokeh dostaje dziwnego ostrego ziarna ;)