jacku, rawy wystawie po jednym z kazdego iso (wybiore te ostrzejsze - nieporuszone)
NF i NR wylacza sie jednym "pstryczkiem", wiec nie bedzie sensu trzymania obu
Wersja do druku
jacku, rawy wystawie po jednym z kazdego iso (wybiore te ostrzejsze - nieporuszone)
NF i NR wylacza sie jednym "pstryczkiem", wiec nie bedzie sensu trzymania obu
Oczywiście wysyłam na serwer tylko po jednym RAWie. To powyżej, to były JPEGi bezpośrednio z aparatu, jest spora różnica między JPEGiem z filtrami i bez filtrów, sądziłem, że uda mi się szybko pokazać obie wersje.Cytat:
Zamieszczone przez cra3y
Jack
niestety filtr robi budyń ze szczegolow ....Cytat:
Zamieszczone przez Jack
Jack, chyba jest jakis problem. Wiekszosc zdjec otwiera sie tylko w kawalku, a ISO 1600 bez filtrow tylko w takim waziutkim paseczku. Przynajmniej mi sie tak otwiera.
:PCytat:
Zamieszczone przez Jack
Mi również... chociaż jakoś tak nie czuję ciśnienia na to by się przekonać jaki to postęp nastąpił względem dziadka :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez suchar
Tak ogólnie to WIELKIE dzięki Jack za te zdjęcia. Pokazują jak dla mnie to, że jest coraz lepiej...
Może dajcie już spokój z pobieraniem JPEGów. RAWy z nocnych zdjęć przy ISO 100/400/1600 właśnie się zameldowały na serwerze. Może cra3y albo RE coś z tym zrobią. Dzieki
Jack
.... i zrobili
rawy sa tu:
http://raw.fotosite.pl/index-Olympus....6_by_jack.htm
a jpegi w zalacznikach, NOISE FILTER jest przy wywolywaniu ustawiony na OFF (na on nie mialo sensu .... mydlo i powidlo)
Ani ACR ani Master2 nie chcą wywołac tych RAWów, to sobie już pooglądałem :)
pozdrawiam