Odp: TOKIN[kowe] zdjęcia różne
Rozumeim, ze kazdy ma od czasu do czasu jakies widzimisie....nawet ja :-P ale jakos do mnie takie kadry nie bardzo przemawiaja.
U dzieci mozna zlapac tyle ekspresji, zwlaszcza kiedy sa czyms bardzo zajete tak jak w tym wypadku malowaniem, a mnie jej tutaj brakuje.
Co dopytania o BW czy color, zdecydowanie color.
Dzięki masakrer za opinię! Tym bardziej cenną, że jedyną:)
A serio - to widzimisię, to koncentracja na szczególe, w tym wypadku na łapkach, dłoniach, bliskie podejście do fotografowanego i w konsekwencji nawet nieco wynaturzone proporcje. Tak mnie naszło - może przejdzie?;)
Dzieciaki są niezastąpione gdy nieświadomie pozują, z tym, że.... pokazywanie tej ich ekspresji na twarzach stwarza spore problemy z tzw ochroną wizerunku... - ale to jedynie na marginesie.
Cytat:
Zamieszczone przez
TOKIN
Dzieciaki są niezastąpione gdy nieświadomie pozują, z tym, że.... pokazywanie tej ich ekspresji na twarzach stwarza spore problemy z tzw ochroną wizerunku... - ale to jedynie na marginesie.
Z tym sie akurat zgadzam. Znam ten problem.
Jesli kolorowe kredy to raczej kolor.Przy czarno bialych wystarczy szkolna kreda.Nie ma sensu inwestowania niepotrzebnego w projekt.:grin:
Ja inwestowałam jedynie czas;)
Wszystko inne przyjęłam wraz z dobrodziejstwem inwentarza;)
Uwaga o kolorowej kredzie ma sens.
tez wole kolor- zwlaszcza, ze bohaterem jest kolorowa kreda :)
Podobnie jak przedpiszcy jestm jednak zwoelnnikiem szerszego spojrzenia- tutaj za bardzo nie wiem o co kaman ;)
A odnosnie ostatniego zdjecia w galerii- czasami lepiej nie dawac tytulu ....
Dzięki i Tobie k@czy:) Wniosek jest jeden - kolor a potem ...kosz;) - żartuję, i tak sobie zostawię te zdjęcia:-P
Apropos tytułu - tak się zastanawiam czy tytuł ma wpływ na odbiór zdjęcia? Jaki? Czy tytuł jest w stanie "zmienić" jakościowo fotkę? Rozumiem o co Ci chodzi k@czy w kwestii Biegacza, tylko czy fakt postawienia pod zdjęciem tytułu zmienia całe zdjęcie? Moim zdaniem nie - jak jest dobre, to zostanie dobre, jak denne, to tytuł też tu nic nie powinien zmienić?
Inna sprawa, że tytuł czasem ma pobudzić myślenie i poszukiwanie związku między obrazem a znaczeniem słowa, ale nie zawsze tak jest - czasem tytuł jest zwykłym "opisem".
Dlaczego ten "Biegacz" tak Cię drażni?
Się wtrącę: tytuł to trzecia połowa obrazu, jak w galerii widzisz obraz piękna rama, tytuł "szarża szwoleżerów", treść wąwóz, drzewa i kupa kurzu. Co robisz? Ano podświadomie i warunkowo już Wiesz że "Oni" właśnie przejechali. Nie? :-D Natomiast zmień teraz tytuł na np. ... "uroczysko" popatrzysz i pomyślisz: ale kicz!
Pozdrawiam
Ja
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
tytuł "szarża szwoleżerów", treść wąwóz, drzewa i kupa kurzu. Co robisz? Ano podświadomie i warunkowo już Wiesz że "Oni" właśnie przejechali. Nie? :-D Natomiast zmień teraz tytuł na np. ... "uroczysko" popatrzysz i pomyślisz: ale kicz!
Pozdrawiam
Ja
A jak to foto nie ma tytułu wcale? To co pomyślisz?