trudno, żeby do amatorskiego/tańszego modelu wsadzać coś lepszego niż do ledwo co wypuszczonych droższych braci.
Wersja do druku
Używając starszej matrycy do taniego modelu pewnie w ten sposób Olympus "czyści magazyny" jak to zauważył merti.
Jakiej starszej matrycy? To jest już jakaś nowsza?
A tak przy okazji, wyciekły materiały prasowe. Są bardzo zabawne:
W skrócie: po co masz się martwić o jakieś tam przysłony, migawki, balanse bieli? My ci wszystko zautomatyzujemy!Cytat:
Don’t worry about learning technical things like f-stops, shutter speed and white balance; jump right in by composing, adjusting exposure and more before the shot is taken.
(...)
Automate Everything
E tam, przecież to ta sama technologia, co w matrycy z E-30/E-620, tylko Panas dodał trochę przymusowego odszumianka do rawów. Widać to na samplach z iso 400 i 800, które dziwnym sposobem szumią tak samo, albo nawet iso 800 mniej. Ale najwyraźniej to wystarczy, żeby wykresy oszalały.
>>grizz, ja wiem że do nowego "niszowego" body wsadza się to co już jest ale... Panowie pośpieszyli się z E-P2 bo mogli wtedy pościć E-PL1, w między czasie do niego "wydać na świat" elektroniczny wizjer, po cichu dopracowując drugiego PENa z CMOSem. No, ale to tylko gdybania...
Tak.
Nie wiem, o których wykresach mówisz, bo każdy wygląda inaczej, w zależności od tego, jaki serwis go opublikował. Ja piszę o tym, co widać na zdjęciach. A na tych widać mniej więcej to samo, niezależnie od tego, z jakiego serwisu je ściągniesz.