Jak się trochę pobawisz w MF, to zobaczysz, że daje radę i można to wystarczająco dobrze opanować, ale wolałbym się pobawić 50-200 + EC-14. :)
Pozdro
Wersja do druku
Jak się trochę pobawisz w MF, to zobaczysz, że daje radę i można to wystarczająco dobrze opanować, ale wolałbym się pobawić 50-200 + EC-14. :)
Pozdro
Obejrzałem te pierwdze testy i uważam, że lepszy efekt będzie jeżeli dokupię do 50-200 nowy konwerter x2. Fotki nie są najciekawsze z tej 135-400.
Ogłądałem ostatnio fotki na photoSIG zrobione Sigma APO 500mm F4.5 EX HSM*!
Tak TO są efekty!!! No ale cena - POWALAJĄCA!!!
Pozdrówka.
Zapomniałem linku - http://www.photosig.com/go/photos/browse?id=17483
Tutaj leżą zdjęcia z Sigmy 135-400 z Pentaxa K10d. Niektóre fotki są bardzo fajne, ostre na pełnej dziurce.
We wtorek chyba zamówię tę Sigmę (ma być dostępna 10.04). Zastanawia mnie jedynie, czy nie lepszym rozwiązaniem byłoby kupno ec-20, ale na samą myśl że miałbym czekać jeszcze kilka miesięcy na wyjście tego konwertera to aż mnie skręca :D
Dawaj, dawaj, zamow i zostan honorowym pierwszym testerem z tej Sigmy z Olkiem ;) Wszyscy chetnie jakies sample z tego tandemu zobaczymy :)
i jak będziesz miał to postaraj się na samoloty wybrać...Cytat:
Zamieszczone przez suchar
Bardziej interesują mnie ptaki, ale jak jakiś samolot będzie przelatywał to postaram się cyknąć ;)Cytat:
Zamieszczone przez Yx
We wtorek złożę zamówienie, zobaczymy czy będzie dostępna :roll:
Nie wiem co o tym szkle myśleć. Kilka zdjęć wygląda zachęcająco ale wiele z nich jest nieostrych.
Niestety nie mają jeszcze tej Sigmy. Mają być pod koniec miesiąca.
Zamówiłem na razie ec-14 i ex-25. Idealnie pasują do mojego kompletu ;)
Jak mi będzie za krótko 50-200 + ec-14 to dalej się będę zastanawiał nad Sigmą.
Ciekaw jestem dlaczego ec-14 jest coraz droższy???
Zamówiłem za 1700 a jeszcze miesiąc temu były po 1500zł.
co mnie niepokoi to wzrost cen i obiektywów i wszystkiego :/ , co sie dzieje ?