Odp: E-30 czy zmiana systemu?
Ale ja mialem sen dzis!!!
Snil mi sie nastepca E-5.. czyli jakies E-7. I pamietam tylko, ze byl to pelen korpus ze zintegrowanym gripem (cos jak Nikon D3), ale wielkosci E-30 z gripem. Pamietam bo porownywalem ze swoim E-30 (we snie).
Byl to lusterkowiec klasyczny i mialo to matryce 28MPix od nieznanego producenta, ktora Olek chwalil sie, ze jest jakas nowoscia na rynku w dziedzinie matryc.
I byl specjalny tryb cichy pracy aparatu, po ustawieniu ktorego prawie nie bylo slychac klapania lustra :P Tyle zapamietalem...
Aaaa.. byly do tego jakies 2 nowe obiektywy, ale tu juz nie pamietam szczegolow...
T.
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
Snil mi sie nastepca E-5.. czyli jakies E-7. I pamietam tylko, ze byl to pelen korpus ze zintegrowanym gripem (cos jak Nikon D3), ale wielkosci E-30 z gripem. Pamietam bo porownywalem ze swoim E-30 (we snie).
Byl to lusterkowiec klasyczny i mialo to matryce 28MPix od nieznanego producenta, ktora Olek chwalil sie, ze jest jakas nowoscia na rynku w dziedzinie matryc.
I byl specjalny tryb cichy pracy aparatu, po ustawieniu ktorego prawie nie bylo slychac klapania lustra :P Tyle zapamietalem...
Aaaa.. byly do tego jakies 2 nowe obiektywy, ale tu juz nie pamietam szczegolow...
T.
looo matko ... koniecznie musisz sprawdzic w senniku co to oznacza ;-)
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
T.
w kazdym razie te E-7 to bedzie ostatni aparat z taka nazwa:)
3,5 i 7 sa dla japonczyka szczesliwe, 9 natomiast oznacza jakies dramatyczne cierpienie:) pozdro
Cytat:
Zamieszczone przez
Centus
looo matko ... koniecznie musisz sprawdzic w senniku co to oznacza ;-)
Interpretacja tego snu to wyzwanie :P
Intryguje mnie jednak skad mi sie ten super cichy tryb pracy wzial? :roll:
T.
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
Interpretacja tego snu to wyzwanie :P
Intryguje mnie jednak skad mi sie ten super cichy tryb pracy wzial? :roll:
T.
Tez mi to sie snilo.Ten tryb cichy to wylacznik.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Tez mi to sie snilo.Ten tryb cichy to wylacznik.
normalnie ... prorocy jacys ... czy co ...
Cytat:
Zamieszczone przez
osiem1984
Cześć. Ja także dorzucę swoje 3 grosze. Jakiś czas temu stałem przed podobnym dylematem co TY. Założyłem nawet niemal identyczny wątek. Fotografowałem E-510 i stałem przed dylematem zakupu E-3 lub E-30 lub ew. zmiany systemu. Wtedy zdałem sobie sprawę, że nawet zmieniając system będę pewnie wykorzystywał swój sprzęt w podobny sposób jak teraz (podróże, wyjścia w miasto - hobbystycznie). Nie chcę się rozwodzić nad tym, który system jest najlepszy i jakie są zalety, czy wady Olympusa, ale finalnie systemu nie zmieniłem. Zakupiłem natomiast E-30, z której jestem bardzo zadowolony. Bardzo fajny aparat i widzę wyraźną różnicę w komforcie użytkowania w stosunku do E-510. Ani razu nie żałowałem swojej decyzji. Oczywiście zawsze możesz zmienić system tylko zastanów się, czy do celów dla których wykorzystujesz swój aparat naprawdę tego potrzebujesz? Ja osobiście Ci doradzam zmianę puszki na E-30 i dalej cieszenie się frajdą z robienia zdjęć.
Założyciel wątku "Rojs1" zakupił 31 października 2009 E-3 i do dzisiaj nie podzielił się z nami opinią.
cytuje: [Jedno małe pytanie i taka burza. Dziękuję bardzo wszystkim, którzy zabrali głos.
Pozostałem wierny Olkowi.I tak jak napisał jeden z forumowiczów, rzeczywiście byłem w salonie ale wczoraj.
Zakupilem E-3 ZD 14-54 .Pozdrawiam wszystkich]
Tak a'propos snu...
cena - jak cena Ci się śniła ??
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Tak a'propos snu...
cena - jak cena Ci się śniła ??
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nic o cenie nie bylo :)
Nikoniarze i Kanonierzy wszakze mlaskali z zachwytu, ze puszka wypas :P
T.
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
Nic o cenie nie bylo :)
Nikoniarze i Kanonierzy wszakze mlaskali z zachwytu, ze puszka wypas :P
T.
No to faktycznie tylko we snie takie cos mozliwe ;)
pozdro