ale to gdybanie otwórzcie po np: 48h bo będize photokina i nowe gdybanie po zajawce :D, po co nowy zakłądać ?
Wersja do druku
ale to gdybanie otwórzcie po np: 48h bo będize photokina i nowe gdybanie po zajawce :D, po co nowy zakłądać ?
bo tamten jest kobyla? bo pojawil sie wygdybany E-400 i gdybanie bedzie dotyczylo E-1 next generation?Cytat:
Zamieszczone przez fotomic
jak chcecie :) to tylko propozycja
A w ogóle co jest nowego oprócz 10MP? Może ktoś wymieni...
Widzę, że nikt tego nie zauważył, więc piszę - ten nowy 40-150 ma JEDEN element ED - więc może nie będzie taki zły ... zamiast tej ciemnicy dostaniemy trochę lepszą jakość obrazu :-)Cytat:
Zamieszczone przez Magus
/EDIT:
to ED dotyczy też tego nowego 14-42 .. więc może nie będzie tak źle a nawet lepiej ;-)
Ale i tak najbardziej rozbawilo mnie to ze strony olympus.de:
ED 40-150mm 1:4,0-5,6
• 3,75fach Telezoom
40-150mm 1:3,5-4,5
• 3,8x Telephoto-Zoom
Mam nadzieję, że z tym E-400 nie popełnili takiego błędu w obliczeniach ...
cos mi się nie widzi ten E-400...
a słusznie prawicie że póki wystaw nie robię to jak dla amatora to E-1 to naprawdę rarytasik, mimo że już omszały...Z drugiej strony nie wierzę w rewolucyjne zmiany następcy Jedynki za niewielką kaskę. A jesli mimo to będą ale za większą $$$ to i tak nie będzie mnie stać...Myślę że na razie, przy tej ilości całkiem przyzwoitych szkieł w E-systemie to kazdy amator traktujący fotografię jako hobby a nie źródło zarobku i wydruków metrowych powinien się cieszyć z ceny E-1 i szukac póki jeszcze może gdzieś go wyszarpać. A i niejeden profi da radę ze staruszkiem. Wystarczy pooglądać trochę fotek z tego sprzętu i nie trzeba daleko szukać...
Wyjdzie E-X - bedzie ulepszoną wersją E-1 z 10-12 mln piks, antydrganiem, drganiem przeciwpaprochowym, telewizorem z tyłu itd itd... i bedzie trzeba położyć 8 tys albo więcej i 95 % sliniących się gdybaczy bedzie dalej czytać specyfikacje w necie...
Nie oszukujmy się...
W temacie upadków powiedzmy takich okolo 1 m wysokości to prawda jest taka ,że metalowy solidny korpus stwarza większe zagrozenie dla "wnętrznosci " aparatu niż plasticzak. Raz, że jest cięższy i wiadomo speeda nabiera wiekszego dwa ,że obudowa ni cholery się nie odkształca i nie pochłania energi powstalej przy upadku. Wszystko poprzez szasis przeniosi sie na elementy wewnetrzne. Chyba że są amortyzowane konstrukcyjnie . Czesto widzialem korpusy nadpękniete lub mocno sfatygowane a wszystko dobrze działało. Solidny korpus jak w E-1 nie ma za zadanie chronić prze upadkami tylko ma zapewniać sztywnosć i dlugowiecznosć konstrukcji i pracujacych wewnatrz zespołów . Przy upadku wiecej bedzie szkód niż przy upadku powiedzmy 350D. Praw fizyki sie nie przeskoczy. Ale moje aparaty nie mają w planie upadków wiec dla mnie to żadna zaleta , że jest lekki . Dowodzi za to taniosci konstrukcji i jej krótkiego życia (z założenia)
Jedno jest pewne to co wszcześniej pisalem i za co Wam wczesniej podpadalem .Oly konsekwentnie postanowil drenować kieszenie amatorów. Świadomie wypieli się na rynek PROFI. Ale żeby aż tak ....
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:Cytat:
Świadomie wypieli się na rynek PROFI. Ale żeby aż tak ....
zobaczymyCytat:
Zamieszczone przez cra3y
Zna ktos rosyjski ?? bo tu jest jakies info z 18.08.2006 o nowych olkach, a ja nie kumam po rosyjsku.
http://www.technohit.com.ua/news/1856/
gdybanie zamknięte, a to co podajesz to są informacje które leżą w sieci od kilku miesięcy.Cytat:
Zamieszczone przez komar
hmm czyzby moja edukacja fizyczna już totalnie wyparowała, czy też napisałeś babola?Cytat:
Zamieszczone przez robin102