-
Dzisiaj, w poszukiwaniu odpowiedniego "nosidełka" dla aparaciku natrafiłem, zupełnym przypadkiem zresztą, na sklep o nazwie "Fotopanorama". Sklep mieści się na ul. Sławkowskiej, w centrum Krakowa.
Bardzo fajne pierwsze wrażenie, miła obsługa, a co najlepsze dla mnie - mają na stanie torby i plecaki Naneu Pro, których nie widziałem jak na razie nigdzie indziej w Kraku. Ceny też na bardzo przyzwoitym poziomie.
Mam nadzieję, że nikt się nie obrazi na tą kryptoreklamę :razz: profitów żadnych z tego nie czerpię, a może namiar się kiedyś komuś przyda.
Pzdr,
R.
-
Ja dzisiaj zamowilem sobie Lime. Jak tylko dojdzie to opisze wrazenia.
-
Ja Limę posiadam od paru tygodni i jestem bardzo zadowolony. Zmieściłem do niej E-500, 14-45, 40-150, system cokin, cpl marumi w pudełku, sprzęt do czyszczenia optyki, a w razie potrzeby dokładam ładowarkę i kabelki. Przy odpowiednim ułożeniu przegród zmieszczę jeszcze fl-36 (fl-50 nie widziałem gabarytów więc nie wiem czy wejdzie). Torba wykonana jest bardzo solidnie i ma metalowe sprzączki. Jest też dość zgrabna, tak więc nosze sprzet ze sobą na codzień i jest to wygodne nosidełko. Jeżeli potrzebuję zabrać do pracy jakieś papierzyska to dodatkowe przegrody dają taką możliwość. Szkoda tylko, że w Polsce niedostepne są wersje Tango i Sierra, które dają możliwość noszenia ich na plecach.
-
Moge tylko potwierdzic to co kolega napisal wyzej - torba swietna. Jakosc wykonania bardzo dobra - wiekszosc elementow metalowych zewnetrznych metalowych (!). W tej cenie IMO najlepszy wybor - a i miejsce na duperele sie znajdzie, bardzo duzo kieszeni dodatkowych. Bije na glowe Lowepro no i... wyglada jak zwykla torba :)
-
Mam problem i potrzebuje jakis rad, naprowadzen na odpowiedni model. Potrzebuje kupic plecak fotograficzny, bo moje bambtle od dawna nie mieszcza sie juz w torbe, a poza tym ile mozna kilogramow nosic na barku? Gdzies porecznosc torby ginie, gdy staje sie ona zbyt duza. Potrzebuje dosc duzego plecaka, ale takiego, w ktory zmieszcze tez 2-3 ksiazki, jakies MP3, troszke kartek, dlugopisy i troszke dupereli, ktore wozi sie ze soba w plecaku na dluzszy wyjazd. W przyszlosci byc moze zakupie laptopa, wiec komora na niego tez by sie przydala. Mam torbe Lowepro Rezo 170 AW i owe AW bardzo sobie cenie i nie chcialbym z niego rezygnowac. To powoduje, ze wlasciwie zostaja tylko plecaki Lowepro. Znalazlem model Vertex 100 AW, ktory byc moze spelni moje potrzeby, ale kosztuj 500-600zl, co jest torche duzo. Moze macie jakies inne propozycje? Nie musi byc koniecznie Lowepro, choc cos w rodzaju AW bym chetnie mial. Co musi taki plecak miec:
-zmiesci E330
-14-45 (w bliskiej przyszlosci, pewnie juz przed latem 14-54 zamiast niego)
-Sigme 55-200 (ktora pewnie kiedys wymienie na ZD 50-200, plecaka wolalbym wtedy na wiekszy nie wymieniac)
-Sigme 105mm Macro
-Heliosa 44M-4, pewnie jeszcze jakies dwa malutkie szkla na M42
-FL-36, fotobank Digimate III plus, moze kiedys jeszcze jakies jedno szklo szerokokatne.
-bedzie mial miejsce na jakies inne duperele, jak ksiazki, MP3, kartki, dlugopisy, pismo, jakis film czy cos w stylu bambetli, ktore bierze sie na wyjazd
-dobrze by bylo, by mial kieszen na laptopa
-AW jak w Lowepro, badz cos podobnego
-w miare mozliwosci nie kosztowac 600zl, tylko mniej.
To chyba tyle. Bylbym wdzieczny za jakies rady.
Pzdr
-
-
Dzieki Marco. Ten CompuTrekker to jakby zdaje sie byc to, czego potrzebuje. Cos podobnego do tego Vertexa 100 AW, ale jakby 240zl tanszy... Ciekawe. A czy do niego da sie przyczepic statyw? Ma on takowy uchwyt/mocowanie? Przydaloby sie. Moj kolega ma Silngshota 200 AW, ale to male jest. Poza tym masz tylko jedno ramie, co przy ciezszym plecaku nie jest najlepsze.
-
No niestety, coś za coś. Z pewnością jest wygodny do szybkiego wyciągnięcia aparatu. Przekręcasz i masz jak torbę. Widziałem jeszcze w MM plecak LOWEPRO za 190 chyba złotych, normalny plecak, podobny do tego Micro Trekker 200. Musisz sobie podskoczyć do jakiegoś MM i pomacać ;)
-
Znalazlem, Lowepro CompuTrekker Plus jest wiekszy od CompuTrekkera i ma uchwyt na statyw. Niestety jest rowniez 90zl drozszy i kosztuje 450zl. Coz, chyba to lepsze rozwiazanie. Musze go jeszcze w jakims sklepie przetestowac i chyba go zakupie. Jeszcze raz dzieki Marco, przegladalem oferte Lowepro wiele razy, ale sie w niej pogubilem i mi sie wszystko pomieszalo, a ty naprowadziles mnie na trop. Dzieki.
Pzdr
-