bardzo sie podoba i jak poprzednicy jestem zdania, że mało wyrazistości w oczach, tym nie mniej bardzo udany kadr.
Wersja do druku
bardzo sie podoba i jak poprzednicy jestem zdania, że mało wyrazistości w oczach, tym nie mniej bardzo udany kadr.
PrzemQ_09
Portret prześwietny. Porównałem go ze słynnym Portretem Afganki (Steve McCurry). Mozna odnaleźć podobieństwa, przede wszystkim oczy, ale ten Twój jest oryginalny - inne światło - łagodniejsze, ujęcie podobne tylko troszkę (na obu portretach model patrzy w obiektyw), lecz kompozycja inna, podobny szal, lecz ciasniej zawinięty, poprzez wystylizowanie zawoju twarz otrzymuje moc przekazu.
Moim zdaniem fotka jest ostra na wszystkich potrzebnych planach, na tkaninie zawoju widać krateczkę, oczy chyba nie potrzebują więcej ostrości, w ogóle portret tego typu nie potyrzebuje wysokiej ostrości, bo to by moim zdaniem wniosło pewein chaosik przy oglądaniu, moje oczy przynajmniej, by błądziły po zdjęciu doszukując się szczególików.
Moim zdaniem zdjęcie jest ciutek poruszone, co wcale nie przeszkadza w odbiorze.
Najwyższe uznanie.
Dopisuję - może z jeden procent więcej ostrości by się przydało, ponieważ bardzo wiele osób lubi się przyczepić do technicznej poprawności.
Pzdr, TJ
bardzo dobry portret. Niedoskonałości techniczne także moim zdaniem pracują na plus. Jedyne co mnie drażni to kompozycja - być może to tylko moje odczucie ale całość wraz ze wzrokiem dziewczynki ucieka w prawo. Nie przeszkadza mi to jednak aż tak bardzo. ;)
zdecydowanie najlepiej wychodzą Ci bliskie portrety :)
Dziękuję za komentarze:)
Kolejne w ramach aktualizacji wątku, niedługo zacznę wrzucać nowe.
29.
Pięknie :)
Lubię oglądać portrety jednak zupełnie nie potrafię ich robić. I szczerze powiedziawszy, nawet nie lubię ich robić ;)
Jednak tu wszystko wydaje mi sie takie, jak być powinno, i mina "modelki" i kompozycja i obróbka i GO.
Czwórka z plusem :)
29- prześliczny z naturalną mimiką portrecik, 30- portret grupowy zarówno jeden jak i drugi mają w sobie naturalnie pogodny wydźwięk, automatycznie skłaniają do pogody ducha i są niezwykle sympatyczne.
Teraz z innej beczki.
31.
Poprawiłem i wygląda korzystniej, myślę..
30a.