Tak, wtedy faktycznie ma to sens.Cytat:
Zamieszczone przez fotomic
Wersja do druku
Tak, wtedy faktycznie ma to sens.Cytat:
bardzo ladne foteczki ;-) i piekne modeleczki.
teraz troche sie doczepie tu i tam :P
pierwsza seria
1. bardzo fajna fotka, jedyne do czego bym sie tu doczepil to do kadrowania... lapeczka ciachnieta :P
2. cos w sobie ma ta fotka... tylko nie wiem czy troche sztucznoscia nie zalatuje... taka mimika jakas IMHO nie ten teges ;-)
3. ciekawe... bardzo lubie Twoje fotki m.in. dlatego ze nie bawisz sie w tzw. plastic fantastik (czy tez pupcie niemowlaka). Nie lubie takiego obrabiania... full natural jest spox. Na tej fotce jednak prawej modelce troche po policzku bym 'mazgnal' bo troszcze sie rzuca w oczy.
druga seria
1. rewelka...
2. corka super! szkoda tylko ze kar poziomo... jawolabym ciasniej pionowo
3. no tu nic nie pisze bo ramka mi sie mega nie podoba! jesli wogle nazwac to mozna ramka. Piszesz ze modelka nalegala... nie chce byc zlosliwy ale zacytuje slowa mojej znajomej stylistki "modelka glosu nie ma" :oops: :twisted:
Co do tych zwyklych ramek... to mi one nie przeszkadzaja.. moze dalbym nie taka gruba tylko np. 15px.
No i zeby nie bylo... ogolnie mi sie jak zwykle foteczki bardzo podobaja. Czepiam sie bo sam nie umiem tak ladnie robic to przynajmniej komus podokuczam (zartuje) ;) ;) ;)
pozdrowionka
Dzieki, Jeronimo. Wady wymieniles bardzo trafnie a za uznanie bardzo dziekuje :)
W temacie ostatniej fotki z pierwszej serii - wylazlo faktycznie bardzo brzydko, a to i tak po odszumianiu z wygladzaniem. I to chyba byl blad. Powinienem byl darowac sobie ten zabieg i sprobowac powalczyc troche inaczej. Nic to, bedzie nauka na przyszlosc :)
Pokaze jeszcze inne zdjecia z Powazek, tam juz nie bede macil ramka :)
P.S.: Wiesz co? Moglbys jednak cos napisac na temat tego ostatniego zdjecia :)
ciekawy kadr, no i te oczy. Tylko co z tą ramką ? Można bez ;) (ta psuje cały efekt)Cytat:
Wiesz co? Moglbys jednak cos napisac na temat tego ostatniego zdjecia
O, juz mi lepiej, dzieki ;)Cytat:
Zgadzam sie z ta ramka, macie racje :) Jednak, calkowicie z tego bajeru nie zrezygnuje, za bardzo sie przyzwyczailem. Bede za to staral sie dobierac taka, zeby nie przeszkadzala :)
Moim skromnym ramki wogóle niepotrzebne. O te czarne grubaśne są dobre do nekrologów. Ale zdjęcia ładne, modelki piękne. Na pierwszym za mało dołu, ręka niepotrzebnie ucięta. Ale ogólnie duże OK.
Ja bym nie mogl fotografowac jesli by modelka(i) patrzyla na mnie takimi zalotnymi oczami. Jak tu sie skupic i myslec o ujeciach. Uroda modelek na medal. Super ujecia. Naprawde. Obrzydliwie miodne.
Rafal, tak, racja. Blad moj ogromny z ta ucieta reka. Licze, ze jeszcze zrobie jakas sesje z Asia i jej siostra, Jola. To byl pierwszy raz z dwiema modelkami, kilka bledow sam juz wylapalem, wiec mam nadzieje, ze nastepnym razem bedzie lepiej :)
Kisi, nikt nie mowi, ze jest latwo ;)
To co, mowisz, zeby wiecej takich zdjec nie robic? ;)))
Wielkie dzieki :)
weź, tylko spróbuj zaprzestać :twisted: fajna taka dwuznaczna sesja :) więcej. Jak patrze to odrazu mi lepiej. Polki są piękne !!!Cytat:
Kisi, nikt nie mowi, ze jest latwo ;)
To co, mowisz, zeby wiecej takich zdjec nie robic?
eddie,
Zdjęcia pierwszej serii skomentuję. Przyciągają oko, choć mają niedostatki – troszkę zbyt widoczne pozowanie, choć nad tym można podyskutować, bo na każdej fotce są dwie osoby i autor mógł mieć zamiar pokazania relacji pomiędzy nimi. Troszkę mało światła modelującego, ale to był plener, a nie studio i nie miałeś pewnie ekipy z dodatkowym oświetleniem i blendami. Zresztą takie miękkie światełko jest bardzo atrakcyjne.
Najbardziej mi się podoba zdjęcie nr 3. Świetne przedstawienie siostrzaności w sensie pokazania jakby tej samej osoby, tej samej prosto mówiąc „krwi”, w dwóch postawach obok siebie. Na tym zdjęciu jest najlepsze światło, a także wiele kontrapunktów – jeden, to odmienność ujęć obu twarzy - jedna patrząca wprost, druga zamyślona, z przymkniętymi powiekami, drugi, to pewna odmienność oświetleń – jedna buzia w leciutkim cieniu, druga przyjmuje większą porcję światła, trzeci, to piękna dynamika świateł i cieni – od głębokiej czerni włosów do prawie pełnego światła na czole i policzkach po prawej. Mimo zgaszenia świateł twarz po lewej jest ładnie wymodelowana, ciemność włosów łagodzi to zgaszenie, szyja i dekolt są pięknie podkreślone przez światełko. Buzia po prawej jest uniesiona, spod czarnych brwi spoglądają na nas wyraziste, podkreślone makijażem oczy, trochę pytające.
Z niedostatków, to troszkę to nagie ramię czyni pustkę w prawym dolnym rogu i lekki rowek na szyi przeszkadza.
Mimo, że są to dwie siostry, to widoczne jest pewne zderzenie odmiennych osobowości. Może nadinterpretuję, ale jeżeli inne osoby tez maja takie odczucia, to oznaczałoby, że autor rzetelnie (poprawnie technicznie i estetycznie) i z nawiązką tyczącą się kobiecego wnętrza spełnił zadanie postawione sobie, jako fotografowi portreciście plenerowemu.
Pzdr, TJ