-
Kurczę. Bardzo fajne. Nawet pomimo tego, że to z N ;)
Światło bardzo przyjemne - lubię takie zdjęcia z czystym jednolitym tłem. Ale najbardziej podobają mi się pozy Twojej modelki - szczególnie na zdjęciach 2,4,3 (w takiej właśnie kolejności).
Zdecydowanie ciekawsze w wersji WB mimo, że kolorowe jest tylko jedno.
Szkoda, że exify wycharatane.
-
doomin
ogniskowa 50 mm (bo to stałka)
tryb - Manual
przysłona - 5,6
czasy to 1/500
lampa wbudowana ustawiona na manual na 1/16 mocy (palnik zasłonięty tylko żeby odpalić fotocelę w żarówce), a oprócz tego żarówka błyskowa z parasolką (GN - 30) + srebrna blenda.
Oczywiście photoshop i obróbka RAWów też robia swoje :wink:
Musiałem naprawiać złe ustawienie świateł (bo jeszcze nie bardzo wiem jak to wszystko ustawiać)
-
bardzo fajne portrety, ciekawe kady. wygladaja bardzo profesjonalnie.
-
heh... dzięki :)
Uczę się na razie - mam nadzieję, że niedlugo pokażę jakieś fajne sterylne fotki studyjne.
-
Dzięki.
Ja jeszcze nie miałem okazji pobawić się sprzętem studyjnym, więc tym bardziej nie mam pojęcia jak te zabawki ustawiać :)
-
-
ponumerowalem wszystkie - od początku wątku
-
Podobają mi się te poszukiwania.
Cos zauważam, jakąś różnicę między tymi, a poprzednimi seriami. Może to sprawa zbyt ostrego oświetlenia, moze kosmetyki PS, ale w niniejszej serii widzę mniej subtelności, portrety sa bardzo doslowne, jesli chodzi o światło, co odbiera im (częściowo) wdzięk, tajemnicę i duszę. Może to jest sprawa obiektywu firmy N, w każdym razie coś tutaj inaczej "obrabia" światło.
Pzdr, TJ
-
Tadeusz Jankowski
stawiałbym na moją nieumiejętność posługiwania się światłami studyjnymi ;)
aczkolwiek ja osobiście jestem zadowolony z uzyskanych efektów (co nie oznacza, że nie chciałbym umieć uzyskiwać nieco innych ;))
-
Na tym jednym kolorowym kolory trochę są blade... W cyfrówkach zawsze winy się szuka w sprzęcie, w analogu szukało się w fotografie. Tutaj jednak myślę, że chyba raczej kwestia światła i dlatego takie płaskie wyszło.
Co do zdjęć cz-b, to te są OK i fajnie dziewczyna współpracuje z Tobą i aparatem. Te 50 mm jest naprawdę OK, no nie kosztuje jak Zuiko 1500 pln... Bardzo lubię takie zdjęcia gdzie widać, że modelka wie jak będzie dobrze wyglądała na zdjęciach a reszta zależy od fotografa - i żeby tylko nie zepsuł zalet modelki :)
pozdrawiam