To rób, kto broni.... ;) przepis już podałem :)
"Prosimy o pokazanie ząbków :)"
Ważki mi się kończą :( a nowy ch gat. w okolicy nie wypatrzyłem jeszcze......
Wersja do druku
To rób, kto broni.... ;) przepis już podałem :)
"Prosimy o pokazanie ząbków :)"
Ważki mi się kończą :( a nowy ch gat. w okolicy nie wypatrzyłem jeszcze......
niesamowite. luc4s jesteś macro mastah ;)
Przebudzenie...
Fotka robiona w nocy gdy pani ważka sobie smacznie spała na lisciu spowita kropelkami rosy, niestety sen jej przerwał niezidentyfikowany osobnik uzbrojony w niemiłosiernie swiecący halogen i lampe błyskową, który zaczał jej pstrykać zdjęcia prosto w oczy. No więć ważka jak to po przebudzeniu musiała przetrzeć oczka, a robiła to z taką gracją jak robią to wycieraczki w luksusowym wozie.
Zawaliłem WB :cry:
Ach macie jeszcze jedną, ale wszystkich naraz nie będę wrzucał, będę Wam dozował :)
Szablak żółty (Sympetrum flaveolum)
smagana wiatrem....
Namiotnik (Yponomeuta sp.)
Strzępotek ruczajnik (Coenonympha pamholus)
Komar brzeczący (culex pipiens)
Dzięki temu patentowi z podświetlaniem Twoje fotki makro nabrały teraz strasznie profesjonalnego wyglądu :D Moim zdaniem żadne pismo przyrodnicze nie powstydziłoby się takich zdjęć :!:
Pozdrawiam
No te fotki były robione w całkowitych ciemnościach, miałem jeszcze halogen ze sobą :)
Pełny profesional!! Gratuluje!
Powiedz mi jedno. Idziesz sobie w nocy, to jak znajdujesz takie ważki czy inne owady? Idziesz sobie nałąke czy do lasu, wchodzi w zarośla i świecisz latarką aż coś wypatrzysz?
Tak trzymać. E1 w zasadzie nie jest ci do niczego potrzebny :!: 8)
Cytat:
Zamieszczone przez Rick van Dyke
Cytat:
Zamieszczone przez luc4s
A myślisz, że ja poza makrami nic więcej już nie fotografuję? Makro to jest hobby, ale na codzień wiele zdjęć wykonuję typu reporterskiego itp. Zresztą mam teraz propozycję wystawy w Miejskim Osrodku Kultury w moim mieście, ale boję się tego, że z 3 mpix wiele nie zdziałam, a na wystawę raczej są duże fotki potrzebne.Cytat:
Zamieszczone przez Rick van Dyke
Kolejne ważki:
udało mi się sfotografować dzisiaj prawdziwą piękność Pazia królowej
cdn...