Odp: Jaką lornetkę polecacie ??
Cytat:
Zamieszczone przez
pamaru
Czy używał ktoś nikona prostaff 7 8x42? Bardzo mi leży jak przez nią patrzyłem, nawet bardziej niż 10x42. Ale może jest coś lepszego w podobnej cenie (600-800zł)?
Lepiej bo mniejsze zblizenie wiec mniej sie gibie obraz, rowniez kat widzenia nieco wiekszy, szerszy plan wiec sie latwiej odnalesc;)
Sproboj zerknac na tego kanuna co podalem w linku :)
pozdro
Fakt, przy moich łapach to 10x już potrafi mnie męczyć, a przy 8x42 jakoś milej, szerzej, wygodniej, choć ciut krócej. No coś za coś. Popatrzę na tego kamunia. Dzięki. ;)
Witam wszystkich,
Pilnie potrzebuję pomocy. W ostatniej chwili wymyśliłam co kupić teściowi ma prezent - nową lornetkę :mrgreen:.
Do tej pory używa lornetki niewiadomego (czyt. bazarowego) pochodzenia. Korzysta z niej wyłącznie w dzień, najczęściej do oglądania przelatujących samolotów. W moim budżecie na prezenty zmieszczą się:
Olympus 8x25 WP II
DELTA Optical Entry 10x50
Nikon Action VII 10x50 CF
NIKON ACTION 8X40
Nikon Action VII 7x50 CF
Nikon Action VII 7x35 CF
Która będzie odpowiednia? A może inna?
Liczę na szybką podpowiedź bo święta tuż tuż...
Pozdrawiam
M.
Cytat:
Zamieszczone przez
matylda
Witam wszystkich,
Pilnie potrzebuję pomocy. W ostatniej chwili wymyśliłam co kupić teściowi ma prezent - nową lornetkę :mrgreen:.
Do tej pory używa lornetki niewiadomego (czyt. bazarowego) pochodzenia. Korzysta z niej wyłącznie w dzień, najczęściej do oglądania przelatujących samolotów. W moim budżecie na prezenty zmieszczą się:
Olympus 8x25 WP II
DELTA Optical Entry 10x50
Nikon Action VII 10x50 CF
NIKON ACTION 8X40
Nikon Action VII 7x50 CF
Nikon Action VII 7x35 CF
Która będzie odpowiednia? A może inna?
Liczę na szybką podpowiedź bo święta tuż tuż...
Pozdrawiam
M.
Z zebranego zestawu widać, że nie masz pojęcia o lornetkach, może zamiast kupować i narażać swe intencje na niechciany prezent pojdź do marketu i kup bona za dostępną dla Ciebie kwotę i podaruj ją teściowi z podaniem intencji i uśmiechem. On dla siebie właściwą lornetkę wybierze pozbawiając Cie kłopotu.
W każdym innym przypadku żart Rafała jest jak najbardziej na miejscu...
AP.
apz prawdę Ci powie.....Tak będzie najlepiej.
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Z zebranego zestawu widać, że nie masz pojęcia o lornetkach, może zamiast kupować i narażać swe intencje na niechciany prezent pojdź do marketu i kup bona za dostępną dla Ciebie kwotę i podaruj ją teściowi z podaniem intencji i uśmiechem. On dla siebie właściwą lornetkę wybierze pozbawiając Cie kłopotu.
W każdym innym przypadku żart Rafała jest jak najbardziej na miejscu...
AP.
Pewnie bym tak zrobiła, ale niestety on pojęcie o lornetkach ma takie samo jak ja ;-)
Dziękuję
M.
Cytat:
Zamieszczone przez
matylda
Pewnie bym tak zrobiła, ale niestety on pojęcie o lornetkach ma takie samo jak ja ;-)
Dziękuję
M.
Ale wtedy teść będzie miał pretensje wyłącznie do siebie samego gdy lornetka nie spełni jego oczekiwań. ;)
Ja bym zedenuncjowal o tych samolotach,ze podglada.Zanim wyjdzie to wielkanoc bedzie,a kasa na sminki i pudry sie zawsze przyda:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
lornetka na dzień to małe gabaryty, wystarczy obiektyw 32mm,poczytaj o zrenicy wyjściowej.