Spokój, panowie szlachta, bez prowokowania i pyskówek.
Wersja do druku
Spokój, panowie szlachta, bez prowokowania i pyskówek.
Sony i Panasonic to dwie różne filozowie rynku....
Sony zaatakowała rynek ilością i ceną mają olbrzymie straty ale zdobywają udział w rynku (niestety głównie kosztem naszego Olympusa),
panasonic to nie jest firma niższych cen, ale to że sprzedają wszystko z dużą marżą powoduje ze mają takie zasoby gotówki ze stać ich na zakup Sanyo,., i jak Sony nie poprawi swoich słabych wyników finansowych to i samego Sony:D
OT, wczoraj w Saturnie/KRK (znowu coś bylem kupować), widziałem gości z Sony, Pentaxa i ta Pania która reklamuje C/N, zero ludzi z Olympusa.
Widać było ze większość klientów nie wiedziała co chce kupić, wiec ich decyzja zależała stricte od personelu.
marketing to faktycznie mocna strona Soniaka - jakoś tydzień temu była promocja w Media Markt na Alfe 300 z kit'em , i wszystkie zostały wykupione (a ponoć bardzo dużo ich było) ; mój kuzyn też kupił wtedy - jako , że nie ma grubego portfela to zdecydował się jednak na Sony (namawiałem , żeby kupił jak ja E-520...ale nie zrobił tego) samo body...hmm przyzwoite dla amatora , jakość ok - cieszy się więc zaspokoił część potrzeb - z kolei jak się zerknie na ceny szkieł soniacza...uuuuu aaa bolą :/ zwykła 50'tka po 1200 zł :P
U nas za 1400 ;>
mozna i taniej i to całkiem jasną :D
http://www.sklepfotograficzny.pl/obi...-AF-50mm-f1.4/
Dziś byłem w tarnowskim Fotojokerze. Sprzedawca miał pomarańczowy krawat z wywalonym dużym logo Alphy :grin::grin::grin:
Bezguście niesamowite! :wink: Ale gustowny czarny krawat z matowo srebrnym :esystem2: albo symbolem 4/3 na karnawał w sam raz :wink: Może taki gadżet zamiast smyczy i czapek?
W EuroAGDRTV wszystkie soniacze górują nad innymi aparatami, bo stoją na czarnych podstawkach z oczoje**ym logo alpha. W sumie niegłupi pomysł. Olympusy też by mogły na piedestałkach zasiadać, a i E-logo wygląda bardziej pro i bardziej digi :wink:
Pozdrawiam :esystem2::esystem: