Nie zazdroszczę Wam tych ślubników. Ciężki kawałek chleba...
Wersja do druku
Nie zazdroszczę Wam tych ślubników. Ciężki kawałek chleba...
przegladarka Windows daje mniej wiecej to co widzimy w PS, nie radzi sobie tylko z doostrzeniem zdjec ogladanych w pomniejszeniu (na calym ekranie) stad to "mydło". Z kolei IrfanView przeostrza niemilosiernie i oszukuje z kolorem. Idealem dla mnie jest ACDsee. Tam wszystko "pracuje" sensownie - kolor i doostrzanie jest proporcjonalne do % ogladania zdjecia. Ostrosc oceniam tylko na 100 lub conajmniej 50 % widoku. Jak doostrzacie zdjecia do labu? Przy wielkosciach z e3 robie w masce doostrzajacej na 120, 1,0 i 1. Zmniejszacie ich rozmiar czy podajecie taki, jak matryca dała? ;)
Nie ma zlotego srodka na wszystko.Do kazdego tematu podchodze indywidualnie.W PS2 czesto przy pomocy filtra gornoprzepustowego,w PS3 mam zrobione trzy akcje(troche to za dlugie na opis),czasem po prostu zostawiam i w darmowym pfoto filtrze po prostu wyostrz i wyostrz krawedzie.
czyli na papierze wychodzi potem wszystko ok?
Ale się OT zrobiło... bardzo poproszę o wyczyszczenie :-)
He - sprawdziłem i potwierdziło sie stare przysłowie, że lepsze jest wrogiem dobrego. Te "plamy wątrobowe" to nic innego jak efekt tego, czego nie robię (bo nie potrafię) - czyli PSowego wygładzania cery. Nigdy więcej... no i fajnie, że jestem mądrzejszy dzieki wam, chłopaki :-)
To bardzo lubię :-)
I jeszcze cos maksymalnie kiczowatego na koniec - ale usunąłem tu jedną gałązkę w PSie, słowo honoru, tak sie te krzaczory ułożyły!!! Jeśli ktoś nie wierzy - Łeba, SPN, ścieżką w prawo w kierunku morza za "stacją" wagoników :-)
ostatnie ekstra złapane - to serce z drzew robi klimat - ktoś Ci te badyle naginał z boku :> ?
Ależ ostatnie KICZOWE :P
W pozytywnym tego słowa znaczeniu :)
ostanie rzuca na kolana
To rysowanie na piasku bardzo mi leży.
Ostatnie mimo, że lekko kiczowate to też jak dla mnie bomba - ale masz oko uuuuu:)