Zgadzam się z wami w pełni, długo myślałem czy pokazać to zdjęcie właśnie z powodu chaosu jaki na nim panuje. Mimo wszystko je wystawiłem bo mi się po prostu podoba :).
Dzięki rocco i agapiet :).
Wersja do druku
Zgadzam się z wami w pełni, długo myślałem czy pokazać to zdjęcie właśnie z powodu chaosu jaki na nim panuje. Mimo wszystko je wystawiłem bo mi się po prostu podoba :).
Dzięki rocco i agapiet :).
natura ...
Oba kadry cieszą oko i eanują klimatem pelnego lata.
Pierwszy bardziej subtelny w kolorystyce, wręcz wyciszony, drugi za to rozbuchany barwami kwiatów i plamami nieostrości w tle.
Podobaję mi się :)
Ostatnie dwie foty "niby" pospolite lecz miło się je ogląda - ładnie rozmyte tło, wskazanie na to co Chciałeś pokazać... Podoba się ... :wink:
rocco, K_Puchatek - dzięki :)
natura poPSuta ...
Ładnie ten kwiat się komponuje w kadrze. Podoba mi się.
Chyba trochę PopSute???Co??:)
Dzięki wykrecik :). Puki co PSuje, a wystawiam swoje próby ponieważ czasami po spędzeniu dłuższego czasu nad obróbką zdjęcia mam mieszane uczucia co do efektu - i tu ukłon w stronę lucca o małą pomoc co robię źle a co można by inaczej, w celu uzyskania lepszych efektów.
następne próby z PSE ...
Może i nie znam sie na tym temacie tak jak Lucca, ale jeśli miałbym się czegoś czepić to dwóch rzeczy: 1/ zdjęcie jest moim zdaniem zrobione poprawnie, co się chwali, ale w internecie krąży wiele podobnych zdjęć, 2/ z lewej widać ziemię, co daje efekt czarnej plamy. Może w PS otwórz to samo zdjęcie w dwóch oknach, jedno z nich odbij jak w lustrze poczym przestempluj z niego łodygę na zdjęcie oryginalne, tak by zakryć ziemię.
Skoro mnie wywolales to moze jak ja to widze.Nie stosuje metody dokladania do fotki,raczej usuwam to co przeszkadza.Moze pobaw sie w PS nad opcja zamien kolor-wskaz ten brazowy i zamien na czarny.Przedtem wydziel tulipana z tla zwyklym prostym lassem po czerwonym kolorze tak,zeby objac ten czarny srodek.Pozniej splaszczysz i on zostanie jaki byl.Pokusil bym sie na usuniecie przepalu na slupku tak,zeby usunac bialy,mozna pedzelkiem lub kolorem selektywnym.Ostudzil bym czerwony w opcji barwa nasycenie(kanal czerwony)Pozniej wyostrzyl i wzmocnil kolor.Cos tak w kierunku jak na fotce ponizej.Mozna sie jeszcze zielenia pobawic,ale ta mi odpowiada,a nie chcialo mi sie na warstwach bawic tylko na calym obrazku:grin:Ramka tez mi troche nie pasowala to zmienilem.Tak na szybko to takie cos sie zrobilo.
Nie jestem ekspertem i guru zadnym-sa lepsi