A zacna :) Niby zgrany motyw, ale ładnie pokazany i bardzo dobrze naświetlony, dzięki czemu obraz jest po prostu ładny. Trochę szkoda tych paprochów, ale zaczynają przeszkadzać dopiero w większej wersji, a i tak można je pominąć.
Wersja do druku
A zacna :) Niby zgrany motyw, ale ładnie pokazany i bardzo dobrze naświetlony, dzięki czemu obraz jest po prostu ładny. Trochę szkoda tych paprochów, ale zaczynają przeszkadzać dopiero w większej wersji, a i tak można je pominąć.
12 i 13 mają klimat. Takich zdjęc się tak szybko nie zapomina...:wink:
Ano właśnie.
Mnie też te syfy przeszkadzają, napisałem o tym już z pół roku temu to autor odpisał, że to naturalne i analogowe.
Więcej się nie odzywam i nie komentuję.
De gustibus...
Wy to patrzycie na zdjęcie, czy na paproszki? ;-) Tam, gdzie są ewidentne, staram się je usuwać, a gdzie nie... aż tak to razi?
Ktoś oceni kompozycję?
Dziękuję za komentarze, wieczorem postaram się wrzucić więcej paproszków na tle czarno-białych plam :-D
podoba mi się to zdjęcie, a paproszki dodają smaczku. Cyfrowe pokolenie zdaje się tego nie rozumieć ;)
Nie tak Nie tak ;) napisałem , że lubię paproszki. Ale do tej foty mi nie pasują. Podkreślam- MI. Kompozycję i całą otoczkę oceniłem
Razi nie razi,pokazujesz,ze nie do konca dbasz o czystosc sprzetu:wink:.Bardziej pionowe ujecie mnie lepiej podchodzi takiego tematu,mialbys kolo i "kanciastosc" w jednym,do tego cien i swiatlo.
Przy portrecie nie usuwaj "spiochow z oczu nie pozwalaj na leki makijaz i niech bedzie rozczochrana-to takie naturalne,po co niszczyc nature:-P:-P:).
Nie uzywaj zmiekczacza do negatywu,te plamy od wapnia i kurz to normalka:-P:-P:-P.
na moich fotach zawsze jest trochę brudu, czasem nawet bardzo dużo. To zależy od efektu jaki chcę uzyskać no i czasem od tego czy mam pod ręką gruszkę do przedmuchania ;) Kurz jest wszędobylski, więc nigdy nie jest tak, że ma się idealnie czyste foty kiedy skanuje się samodzielnie, czy to na skanerze do negatywów, czy płaskim.
Ludzie zauważają różne rzeczy. Dla jednych ważny jest klimat, kadr i to czy zdjęcie gada, dla innych czy jest prosto, czy nie ma pyłków i szumów, a jeszcze inni widzą tylko podpis i za to jadą fotografa nie pisząc jednocześnie nic o samej fotografii.
Niech żyje ziarno!! Ziarno i paprochy !!