Ciesz się, że nie poszło to w drugą stronę, myślisz, że ma 18, a ona ma 14... ;)
Wersja do druku
czasami trochę żałuję wejścia w 4/3
wyjścia raczej nie będzie ;) chociaż walczę z A7 ;)
Ja jestem świeżo w m43 i na moje potrzeby jest bardzo ok. Przed zakupem byłem świadomy wad systemu i może dlatego wejście było przyjemne;]
Jeśli już wyjście to chyba tylko zapowiadany średni format ze stajni Fuji. A7 cudem nie jest, Fuji X wielkiego skoku wydajności nie daje.
Co prawda trwało to długo, ale w końcu stałem się posiadaczem (czy szczęsliwym to się okaże :) e-m5 II wraz z 12-40 2.8, 40 1.8 i 75-300 II.
Zdążyłem na razie zrobić tylko parę fotek testowych w mieszkaniu, ale wygląda to obiecująco :) Muszę teraz zapoznać się z instrukcją, bo wszystko jest inaczej niż w alfach. Do tego mnogość funkcji i konfiguracji, że ciężko się połapać :)
Kusi mnie zakup jakiegoś manuala, widziałem fajne foty z e-m5 i SMC Takumar 50 1.4 oraz CJ Pancolar 50 1.8. Macie jakieś doświadczenia z takimi szkłami?
Na minus szybkie rozładowywanie baterii, ale już zamówiłem drugą.
Bateria dopiero po 3-4 ładowaniu będzie miała nominalną pojemność, przynajmniej tak było u mnie.
Zestaw kupiłem używany, więc bateria już dotarta :)
Ps. Żeby mieć komfort psychiczny, czy dwie baterie wystarczą na cały dzień pstrykania w plenerze?
Co do manuali, to kupując na co powinienem zwrócić uwagę i jaki do tego adapter? Wybaczcie, ale w tej kwestii jestem zielony :)