Wersja do druku
Gratulacje :) "szafirowe szkło" :mrgreen:
dziękuję, dziękuję... przyznam, że się nie spodziewałem więc to dla mnie całkiem miłe zaskoczenie.
Teraz zgodnie z (eks)tradycją wypada napisać w jaki sposób obrobiłem to zacne zdjęcie :)
Zacznę trochę niestandardowo - zamiast analizować zdjęcie pod względem balansu bieli, kadrowania, cieni czy prześwietleń zacząłem od... zamknięcia oczu. Punktem wyjścia było wyobrażenie sobie tamtej sytuacji: ciepły, majowy wieczór, słońce zachodzi, od wody wieje lekka bryza. Kiedy już wyobraziłem sobie tą sytuację zacząłem jeździć suwaczkiem od balansu bieli w te i wewte aż obraz na ekranie komputera pokrył się z obrazem w głowie.
Użyłem filtrów gradacyjnych do przyciemnienia nieba i rozjaśnienia cieni drzew po lewej i prawej stronie zdjęcia, lekko zwiększyłem nasycenie koloru czerwonego i pomarańczowego, żeby niebo nabrało kolorytu z mojej wyobraźni. Na koniec kadrowanie - obciąłem kawałek prawej strony bo denerwował mnie fragment drzewa wciskający się bezczelnie w kadr. Jak niechciany kuzyn na imprezie rodzinnej, który zawsze pcha się przed obiektyw. Ciach go. I gotowe :)
jeszcze raz dziękuję wszystkim biorącym udział w zabawie.
Gratuluję zwycięstwa w Miss Polonia tfu... PopRAWce, tym większa i niespodziewana Twa przyjemność ale przecież nie darmowa.
Wymagała odrobiny wysiłku, szczypty umiejętności, chwili zastanowienia. Tym większe gratulacje za zwycięstwo, w dodatku w licznej konkurencji.
AP.
Gratuluję... Ja nie pmiętam na kogo głosowałem. Jak znam życie to pewnie na Saboora.
Jak dobrze zrozumiałem chciałeś głosować na swoją pracę ? Cóż, tak też można choć mi by taki pomysł nie przyszedł do głowy:) Nawet jakbym uważał, że moja wersja jest naj. to głosowałbym na najlepszą (mz.) z pozostałych lub ewentualnie nie głosował wcale (co raczej rzadko mi się zdarza lub chyba wcale)
PS.
Tak sądziłem, że standardem już się stało (bodajże po trzech ostatnich popRAW-kach), że pozostali autorzy prac też są wymieniani. Dalej nie wiem na czyją pracę zagłosowałem , mam tylko podejrzenia. Czy czegoś gdzieś ewentualnie nie zauważam i taka informacja była ?
Prace z tej edycji:
Załącznik 172456-Załącznik 172469-Załącznik 172468-Załącznik 172467-Załącznik 172466-Załącznik 172465-Załącznik 172464-Załącznik 172463-Załącznik 172462-Załącznik 172461-Załącznik 172460-Załącznik 172459-Załącznik 172458-Załącznik 172457-Załącznik 172470-
Załącznik 172471
Większość nicków znajduje się w nazwie zdjęcia, i tak powinno być jednak trzy osoby nie "podpisały" swoich prac.
OLY poprawka 03 4 to Dziadek
P1430344 to hades
P1430344-3 to witia