No właśnie, tam przy Dębach Rogalińskich fauny i flory zatrzęsienie. nawet kowalika można spotkać :wink:
Tylko mnie zobaczył to zaraz chciał odfrunąć, wyleciał i zaraz wylądował. W wodzie go nie znalazłem.
Schował się w wysokich trawach.
Wersja do druku
No właśnie, tam przy Dębach Rogalińskich fauny i flory zatrzęsienie. nawet kowalika można spotkać :wink:
Tylko mnie zobaczył to zaraz chciał odfrunąć, wyleciał i zaraz wylądował. W wodzie go nie znalazłem.
Schował się w wysokich trawach.
Ustrzeliłem drozda ?
Czy to jest drozd czy coś innego ?
Gruby ten kowalik strasznie :) a Kwiczoł dobry, lepszy byłby z pozycji żaby
Parę dni temu obserwowałem zabawne zachowanie gąsiorka. Gąsiorki, które spotykałem do tej pory, na zbliżanie się człowieka reagowały zawsze jednakowo. Po prostu odlatywały, jak podeszło się bliżej niż na 10-15 m i siadały gdzieś dalej. Ten siedział na badylu wystającym z krzaka, rosnącego parę metrów od dosyć uczęszczanej ścieżki i kiedy ktoś przechodził w pobliżu rozpłaszczał się, zmniejszał i udawał, że go nie ma. Widziałem identyczną reakcję na kilka przechodzących osób, więc nie było to jednorazowe zachowanie, ale przyjęta taktyka.
Na obrazkach: 1 gąsiorek spokojny, 2 obserwowany z boku - reagujący na kogoś innego, 3 chowający się przede mną
hijacintus, z tego co piszesz, to masz rozpracowaną miejscówkę. Spróbuj poprawić foty przy jakimś łagodniejszym, popołudniowym świetle.
Tak - masz racje - to było dość wczesne popołudnie i bardzo ostre słońce. Cholernie szkoda mi było tej sytuacji, bo nigdy wcześniej nie miałem gąsiorka tak blisko. Mam nadzieję, że to jego stałe miejsce, będę jeszcze próbował o lepszej porze.
Witajcie !
Takie z nad rzeki-dzisiejsze.
Załącznik 92136Załącznik 92135Załącznik 92134
Świetne. Gratulacje.
Pierwsze i drugie - znakomite.
Pozdrawiam.
Zacne zimki :)
pozdro
Bardzo fajne zimki, gratki Peter
Ślicznie ! gratki!
super, wielkie brawa :)
Znakomite zdjęcia.
Super, co do sztuki. Pozazdrościć :)
Gąsiorek i zimorodki świetne. :) Pani zimorodkowa cała w pretensjach. :)
Milicz i okolice są piękne, ale... Bardzo mało możliwości do focenia, strażnicy każdego traktują jako złodzieja co najmniej 10 karpi. Kiedyś wylazłam z samochodu z aparatem przy stawie leżącym przy normalnej drodze do wsi i cieć kazał mi natychmiast wsiąść. Na pytanie "dlaczego?" miał tylko jedna odpowiedź "albo odjazd, albo mandat". Jest kilka "czatowni" przy niektórych stawach, ale są w takich miejscach (przy głównych drogach i parkingach), że bez lunety do oglądania kraterów na Księżycu nie ma szans na sensowne sfocenie jakiegokolwiek ptaszka. Co dziwne, województwo od roku reklamuje się właśnie Baryczą i stawami, ponoć miał się zmienić zarządca stawów, mieli trochę udostępnić i nic.
Wspaniałe zimorodki. Gratuluję pięknych strzałów.
Kasprzyk, trzymasz wysoki standard, fany rudzielec.
Nevra, z to mnie zaskoczyłaś :roll:. Mam cichy plan na jesień - właśnie stawy milickie.
śliczny maluch, brawo @Kasprzyk :)
Piękny jest.
Gratuluję i zazdroszczę takich spotkań.
Pozdrawiam.
Lisek fantastyczny :grin:
Masz doskonałego modela :)
ładne ostatnie wrzutki, gratuluję. jakiś czas temu wybrałem się na czajki (zdjęcia później) i trafiłem przypadkiem takie sztuki. pomóżcie mi je zidentyfikować. przy następnej okazji przygotowałbym się na ich spotkanie
Lisek świetny, to przypadkiem czy czatowałeś na niego ?
Abir, na pierwszym makolągwa a na drugim pliszka wg. mnie.
pozdrawiam
Dzięki piasbog
Mam nadzieję, że to też do wątku pasuje. Poza tym i tak się cieszą, że autofocus wydolił.
Załącznik 92685
Załącznik 92686
Ładny zwierz ahutta :)
Foto fajne.
Pozdrawiam.
Bardzo fajne zdjęcia. Gratuluję refleksu :grin: