Cieszę sie , ze wpadliście :)
Kolejne
Wersja do druku
Pięknie gra w całym kadrze rozświetlonymi kropelkami jak i delikatną strukturą dmuchawca.
Fajnie, że znowu jesteś :)
Widać, że nie próżnowałaś, piękne fotki przedstawiasz.
Pierwsza część wakacji już za mną.
Muszę nadrobić forumowe zaległości i zabrać się solidnie do pracy.
Tym razem tygodniowy rejs po Kanarach odbywał się w warunkach ośmielę sie powiedzieć spartańskich na małym,ciasnym, zawalonym i mocno zapuszczonym karterze.
Ale nie będę robić scen :wink: Pogoda dopisywała, wiatry również.
Okoliczności przyrody przyjemne. Na destynację wpływu nie miałam jako że łódka stała właśnie w porcie na Teneryfie a załoga przez 3 tygodnie przgotowywała ja na dłuższy rejs po Atlantyku. No i tak "na przyczepkę" zahaczyłyśmy się z dziewczynkami na ostatni tydzień tych przygotowań czyli pod fajrant.:grin:
Zwiedziliśmy prawie całą Teneryfę i przeuroczą Gomerę. I choć nie uważam Teneryfy za najładniejszą z wysp kanaryjskich to wiele widoków zwłaszcza w okolicy wygasłego wulkanu Teide zapierało dech w piersiach.
A Gomera ładna i klamtyczna.
Podczas rejsu z Gomery na Teneryfę mieliśmy wyjątkowe spotkanie z wielorybami- pierwsze w życiu kobiecej części załogi. Wieloryby z gatunku pilotów- pływały tam całymi stadami. Zachowywały się inaczej niż delfiny, które zawsze gonią się z łodzią, zaglądając przy tym na nas ciekawym okiem- takie spotkanie też nam się teraz udało. Wieloryby trzymały się w pewnej odległości, płynęły w swoja stronę lub utrzymywały sie na powierzchni bez ruchu. Mamusie pływały w parze z pociechami.
No, to teraz już wiemy skąd ta długa absencja na forum.
Na przyszłość skrobnij proszę krótki komunikat o tak długiej nieobecności :)
Fajnie, że znowu jesteś :)
Z niecierpliwością czekam na dalszą foto-relację. Zapowiada się mega-ciekawie. Wrzucaj koniecznie fotki i opisuj, bo fajnie się czyta :)
pzdr.
T.
Witaj Jasiu :grin: Tommy :grin:
Teraz będę tu częściej zaglądać :grin:
Wrzucam z Jutuba filmik- nie mój ale dokładnie tak wyglądają te piękne stworzenia :)
http://www.youtube.com/watch?v=LK6b-...eature=related
Na początek trzy fotki z Loro parku- to znany zoo park na Teneryfie słynący z pokazów zwierząt a zwłaszcza z pokazów orek.
Na początek popisy delfinów.
Nie jestem zwolenniczką oglądania zwierząt w niewoli ,ale ze względu na dzieci ugięłam się. :|
Prześwietne te z wodnego parku. Nie wiem jak reszta, ale ja poczułem orzeźwienie w te upalne dni. Proszę o więcej :)
Hej!! No to teraz juz wiemy gdzie bylas jak cie nie bylo :wink:
Mam nadziej, ze doznalas troche tutejszego ukropu, bo jak sie zaczne zalic na upaly to nikt mi nie uwierzy.
Fajne fotki.
Dzięki Lolita :grin:
Masakrer :grin: naszym zdaniem klimat na kanarach jest bardzo przyjemny nie ma przesadnych upałów jak dajmy na to w Grecji. Wieczory i ranki na łódce przyjemne, chłodnawe, dopiero słońce dawało wiecej mocy w ciągu dnia. Wieczorem szliśmy do restauracji w sweterkach i polarkach. Wiatr od morza chłodził nasze opalone w ciagu dnia ciała.
Myślę , że duże znaczenie ma to, że ciagle chłodził nas morski wiaterek.
Uważam, że w Polsce ustatnie upały są dużo bardziej uciążliwe. Duchota jest niemiłosierna.:???:
Teraz fotki z orkami. Warunki do zdjęć dużo trudniejsze. Samo południe, paliło słońce, a tuż nad orkami rozpostarty był namiot który dawał cień zwierzętom.
Skoro mówisz o warunkach oswietleniowych to widzę, że świetnie (MZ) poradziłaś sobie z nimi : ) Bdb kadry, fajny reportaż z tej relacji Ci powstał : ))
Szczególnie jedynka mi się spodobała i dwójka : )) Ładne ujęcia : )
Pozdrawiam, Ola : )
Dziekuję koleżance za wizytę :grin:
Ogromne klify skalistego masywu Teno spadające pionowo do oceanu robią ogromne wrażenie. Wysokość tych skał stworzonych dawno temu przez naturę sięga 800 metrów. Obok znajduje się miejscowość o adekwatnej nazwie - Los Gigantes.
Ostatnie zaje......ste!!!
Imponujący widok : ) Ogromne, masywne skały, nisko położone chmury...przestrzeń : ) A do tego pierwszoplanowy kaktus : ) Świetne ujęcie! : )
Pozdrawiam : )
Voovoo nie szastasz komplementami więc tym bardziej cieszy :grin:
Dziękuję Wam za wizytę :grin:
:shock: widok piękny :shock:
dwa pierwsze z delfinami podobają mi się.
Pozdrawiam
Klify robia wrazenie... Zazdroszcze wyjazdu... Jak patrze przez okno na ta pogode to mi sie plakac chce :P
Dziękuję Czaroz , Droplet, Igorra- pozdrawiam :)
Krajobrazy wulkaniczne c.d.
hej
ciekawi mnie czy masz więcej zdjęć pilotów - spędziłem cały dzień na łodzi w tamtym roku, ale efekty zdjęciowe marne ( kilka fotek samych grzbietów) - z chęcią pooglądam
pozdrawiam
Wanilia, śliczne fotki, każda ma swój urok :grin: Kurcze niesamowicie musi być pływać w tamtych rejonach, nie zazdroszczę ale myślę żeby też tam popłynąć :-P
Trójka piękna
Niestety też nie mam nic lepszego. W dodatku podczas focenia skończyła mi się karta :evil: Byłam zła jak osa, chciałam zlokalizować plecak. Mój mąż mnie powstrzymał mówiąć "olej fotki" najważniejsze jest to co zobaczysz i zaamiętasz. Dobrze prawił... I olałam. :wink::)
Widok wieloryba (ów) przed jachtem to niezapomniene wrażenie. Spotkania z delfinami są tak samo ekscytujące choć częstsze. Stoimy wtedy wszyscy na dziobie i spoglądamy na delfiny ścigające się z dziobem jachtu, a one spoglądają na nas. Czasem odpływają nieco dalej i wykonują podskoki ponad wodę wtedy jest najpiękniej!:grin:
Z ostatniej serii 3.............ładnie oddaje przestrzeń.
Trójeczka najlepsza : ) Chociaż wszystkie kadry z wycieczki urokliwe : ))
Pozdrawiam : )
Ja również za trzecim i jeszcze czwartym :-P.
Swoją drogą, krajobraz taki trochę nieziemski :)
Cieszę się , że wpadliście :grin:
Dziękuję
Wstawiam panoramkę z Gomery
Znowu dzięki Tobie możemy zwiedzać tak ciekawe zakątki świata :)
Jak widać nie tylko pływałaś a też się dzielnie wspinałaś i nie omieszkałaś tego dla nas uwiecznić :)
Nie oceniam poszczególnych zdjęć, bo wszystkie są egzotyczne i piękne.
Dziękuję Ci za wspaniałą robotę jaką wykonałaś :)
Panoramka...:roll:
No cóż, nie potrafię ocenić- chyba dobrze sklejona. :wink:
Ale widok - super! :grin:
Panorama robi wrażenie,że ho ho :-)Czy na miejsce z którego robiłaś zdjęcie był jakis wyciąg albo kolejka???:-)
Piękna panorama. Aż nie chce się przestać patrzeć;) Gratki Wanilio
Dziekuję Wam za miłe słowa :grin:
Muszę się Tobie Jasiu do czegoś przyznać- nie wspinałam się :oops::)
Zdjecie na Gomerze zrobione z trasy- asfaltowej drogi która pięła się jak serpentynka raz w górę raz w dół.
Rzadko się wspinam bo ...serducho tego nie lubi. Potrzebuję więcej czasu.
Ale czasem podejmuję wyzwania- tak było na Teide. Chyba nawet dotknęła mnie choroba wysokościowa. Przez godzinę wędrowaliśmy w stronę krateru na wysokości 3718 m. Po przejściu 200 m dostałam zawrotów głowy i mdłości że nie wspomnę o trzęsiawce i kołataniu ale po 10 minutach odpoczynku w swoim tempie szłam w kierunku tych przepięknych widoków. Chmury były daleko pod nami. Nad nami tylko lazur nieba. Krajobraz wynagrodził wysiłek . :grin:
No proszę, focisz nawet z narażeniem życia!
Podziwiam Twój zapał i jestem wdzięczny za smykałkę dzielenia się z nami doświadczeniem i przeżytymi przygodami.
:) :) :)
Piękny widok.