Odp: Moje zwidy i herezje...
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
Cel? :) Dla zabawy. Jak zwykle. Poniżej zapodaję pierwszą obrobioną TAK JAK MIAŁA BYĆ. Tylko torche warunki oświetleniow mi się później zmieniły w innym miejscu no i nie moge utrafić w podobną obróbkę.. więc stwierdziłem, że ta kolejna będzie inaczej. Poza tym chciałem zrobić taką sonde co do oczeiwań i estetyki forumowiczów ;-)
407.
Załącznik 89548
Pozdrawiam
Tomek
To moze pokombinuj z temperatura(ja bym oziebil)bialka oczu doprowadzil do takiej bardziej neutralnej szarosci.Pozniej poglebil troche czern(mozna np kontrastem lub selektywnym)Na koniec troche opcja dopasuj kolor(intensywnosc,luminacja i z fajeczka w okienku bym zmiamy podpatrywal.
Moze by sie bardziej upodobnilo do ostatniego pokazanego(bardzo dobre MZ)Najlepsze ze wszystkich.O tak by wygladalo po takiej zabawie w PS Załącznik 89553 Chyba,ze chcesz to ostatnie upodobnic do tego pierwszego z tej trojki.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
O tak by wygladalo po takiej zabawie w PS
Załącznik 89553 Chyba,ze chcesz to ostatnie upodobnic do tego pierwszego z tej trojki.
Gdzieś załącznik wcięło :) Gdzie un?
Czyli najlepiej jednak dociągnąc do tego ostatniego co pokazalem? To było pierwsze w obróbce. Najbardziej dopracowane od początku do końca. Tym razem sesyjka, była dość szybka i nie mam za dużo kadrów do pracy. Jak będzie tego 3-4 zdjęcia to max.
T.
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
Gdzieś załącznik wcięło :) Gdzie un?
Czyli najlepiej jednak dociągnąc do tego ostatniego co pokazalem? To było pierwsze w obróbce. Najbardziej dopracowane od początku do końca. Tym razem sesyjka, była dość szybka i nie mam za dużo kadrów do pracy. Jak będzie tego 3-4 zdjęcia to max.
T.
No jest przecieZałącznik 89564
Mnie się 407 podoba, zarówno obróbka jak i sam portret. Lepsze mz. niż wcześniejsze 3 wersje, choć trudno je porównywać bo całkiem inne światło.
Cytat:
Zamieszczone przez
andtor2
Mnie się 407 podoba, zarówno obróbka jak i sam portret. Lepsze mz. niż wcześniejsze 3 wersje, choć trudno je porównywać bo całkiem inne światło.
No właśnie. Światło diametralnie inne. Pora późniejsza, słońce już niżej było, kolor inny, podświetla z tyłu, myślałem żby zrobić obróbkę też inaczej by wykorzystać i uwypuklić to tylne światło. No jakoś ogarne może :)
Dzięki za sugestie.
T.
11 załącznik(ów)
Heja,
trochę odkurzę ten swój wątek zdjęciowy. Tak dawno nic nie wrzucałem, że nie mogłem watka znaleźć :)
To co by tu??? Hmmm..
O może szybkie wspomnienie ciepłych jesiennych dni. Korzystając z tego, że miałem trochę więcej czasu zabrałem koleżankę na spacer po Parku Decjusza w Krakowie.
Efekty poniżej. Aaa.. koleżanka w ogóle pierwszy raz przed obiektywem aparatu. Z jednej strony strasznie zdjęć chciała, a z drugiej "nie, ja nie umiem pozować" ;-)
408.
Załącznik 105970
409.
Załącznik 105971
410 i 411 - wersja wesoła i wersja smutna ;-)
Załącznik 105969 Załącznik 105968
412 i 413.
Załącznik 105967 Załącznik 105966
414.
Załącznik 105965
415. Zdziwiona.. wg. mnie śmieszne trochę..
Załącznik 105964
416 i 417.
Załącznik 105963Załącznik 105962
418. Chyba najfajniejsze z całej serii.. moim zdaniem przynajmniej..
Załącznik 105961
Pozdrawiam.. ciepło :)
Thomasso
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
Heja,
trochę odkurzę ten swój wątek zdjęciowy. Tak dawno nic nie wrzucałem, że nie mogłem watka znaleźć :)
To co by tu??? Hmmm..
O może szybkie wspomnienie ciepłych jesiennych dni. Korzystając z tego, że miałem trochę więcej czasu zabrałem koleżankę na spacer po Parku Decjusza w Krakowie.
Efekty poniżej. Aaa.. koleżanka w ogóle pierwszy raz przed obiektywem aparatu. Z jednej strony strasznie zdjęć chciała, a z drugiej "nie, ja nie umiem pozować" ;-)
408. 409. 410 i 411 - wersja wesoła i wersja smutna ;-)
412 i 413. 414. 415. Zdziwiona.. wg. mnie śmieszne trochę..
416 i 417. 418. Chyba najfajniejsze z całej serii.. moim zdaniem przynajmniej..
Pozdrawiam.. ciepło :)
Thomasso
Fajna, przyjemna seria, tylko Weź raz kurde pobaw się mnogością planów, głębią kadru.
Ile można tak płytko?? Co Mr.Ti?
Ja się pytam: Ile można?? :grin:
P.S.
412.
Ciekawa wrzutka.Podoba mi sie :-)
Decjusza uwielbiam - jakiś taki sentyment pozostał mi do tego miejsca :)
co do fot przyjemne
ale w 409 te ucięte nogi mi przeszkadzają i to bardzo albo cięła bym wyżej albo wcale
bardzo miłe dla oka przedostatnie 417 - tylko odnoszę wrażenie że za bardzo wygładziłeś twarz...
Często jestem tam na spacerze z dzieciakiem ;).