Odp: Nowe ploty o nowym korpusie
tak sobie myślę (a sceptyk ze mnie okropny) że gdyby Olympus miał zaprezentować coś jeszcze to byłoby o tym plotkowane...
jutrzejsza premiera nic nie wyjaśni... wyjaśnią dopiero testy... macanki pierwszych straceńców którzy zaryzykują i kupią... no i liczę na Fotograficzny Program Bez Nazwy, lubię ich prezentacje, mam nadzieję że w najbliższych programach Radek coś pokaże... pozdrawiam :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
jagger
jutrzejsza premiera nic nie wyjaśni... wyjaśnią dopiero testy... macanki pierwszych straceńców którzy zaryzykują i kupią... no i liczę na Fotograficzny Program Bez Nazwy, lubię ich prezentacje, mam nadzieję że w najbliższych programach Radek coś pokaże... pozdrawiam :-)
No dla mnie bardzo wiele wyjasni, po sprzedazy epl3 nie mam na razie zadnego kastrata :(
Kasa na koncie jest odlozona i zalezy teraz po prostu na co ja wydam, czy na epl5/ep5 plus ZD60, czy na to nowe cos co ma wyjsc.
Jak taki wariant wybiore to jeszcze na D7100 zostanie ;)
Bilans i tak na koncie musi wyjsc na zero :)
Chyba, ze mi z jutrzejszych rzeczy nic nie podpasuje to sie mocno zastanowie nad D800.
pozdro
Macanty juz foca wampiry i inne przebierane potwory we Frankfurcie.
Moze i nasz Helmut ich podglada,kto to wie, kto wie.
no ja jakiś tam budżet mam przeznaczony... choć E5 w zupełności mi wystarcza a i E30 w szafie się kurzy... jednak chciałbym mieć pewność że linia jest kontynuowana gdyż wszystko kiedyś się sypie... nawet olympusy... jeżeli to coś okaże się zbyt małe i zbyt lekkie to zmiana systemu nieunikniona... jest gdzie uciekać...
Cytat:
Zamieszczone przez
jagger
no ja jakiś tam budżet mam przeznaczony... choć E5 w zupełności mi wystarcza a i E30 w szafie się kurzy... jednak chciałbym mieć pewność że linia jest kontynuowana gdyż wszystko kiedyś się sypie... nawet olympusy... jeżeli to coś okaże się zbyt małe i zbyt lekkie to zmiana systemu nieunikniona... jest gdzie uciekać...
No wlasnie mi zalezy aby to bylo male i lekkie (cos jak epele), bo jak cos wiecej to w moim przypadku niestety sensu nie ma, gdyz kloce to ja mam :)
pozdro
Cytat:
Zamieszczone przez
dobas
jeszcze ze 4 dni alibo 3 bo pytanie czy liczymy dzisiejszy i będzie wiadomo. ;)
Mnie zastanawia nieustająco jedno :)
Jak będzie śmigać z ZD 50-200 ZD 150 o ZD 300 nie wspominając :)
Cytat:
Zamieszczone przez
viruuss
bedzie jak zawsze -rozczarowanie :(
z punktu widzenia marketingu nie opłaca sie robić pełnego wsparcia dla "dużych" szkieł, trzeba sprzedawać nowe
więc jak znam życie coś nie do końca bedzie banglało, takie życie i juz
Cytat:
Zamieszczone przez
dobas
z punktu widzenia marketingu - nie opłaca się trzymać obiektywów w ofercie, których nie ma do czego podpiąć a które kosztują po kilkadziesiąt koła :)
A nowych - czyli odpowiedników profesjonalnych jasnych długich szkieł w systemie u4/3 nie ma póki co ani u Panasa ani u Olka
Więc są dwa wyjścia - jedno - takie jak piszesz - nie będzie pełnej współpracy - ale pojawią się odpowiedniki tych obiektywów
Drugie - bedzie współpraca, żeby sprzedać dobre szkła z 4/3 które zalegają w magazynach. Nawet 50-200 czy ZD 150 nei koniecznie straassznie drogie obiektywy...
Drugi wariant chyba jest sensowniejszy ekonomicznie - bo jest bodziec żeby kupić nowy aparat a sprzedać stary. Więc sprzedaż aparatu ma szanse być wyższa przy takim rozwiązaniu i nie trzeba pracować nad dziesiątkami dobrych konstrukcji. Puszczasz nowy korpus i masz do niego z marszu w ofercie cała masą dobrych obiektywów - które w cenniku cały czas są...
Do tego jak się popatrzy że cośtam sobie w tej materii ludzie patentowali to daje to szansę na śmiganie z dużymi szkłami... Jak bedzie - wyjdzie w praniu za jakiś miesiąc jak się doczekamy opinii i relacji z pola walki...
takie tam a nie mówiłem :)
http://www.youtube.com/watch?v=y2k8f...layer_embedded
Fajnie !!
Admin 43R pozdrawia wszystkich czekających na następcę EM5:
kolejne wcielenie zaplanowano przedstawić światu pod... koniec 2014 roku. Jeśli to prawda to pewnie szykują zajebiaszczy sensor. Było parę słonych patentów RGBW, etc...
CP+ w Japonii, przyszły rok. Wtedy Oly zaprezentuje OMD entry level. Czy tańsze zobaczymy ;)
Specyfikacja bliżej nieznana, bo nie chce mi się wierzyć w bajki typu sensor i wizjer z M1.
Tak się zastanawiam... dziś są już dwa OMD w systemie - czy określenie "entry level" dotyczy nowej wersji leciwego już modelu EM5,
czy też miałaby być stworzona (podobnie jak w PEN'ach) trzecia linia rodziny OMD :roll: