Odp: Olympus XZ 1 F1,8-2,5
Spokojnie, 1/20 to pryszcz :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Spokojnie, 1/20 to pryszcz :)
teraz to ja tez wiem, bo nawet ponizej z reki probowalem i gicior jest
Moj stary olek przy tych parametrach wymiekal
strone wczesnuiej uzupelnilem swoj wczesniejszy wpis o kilka innych fotek
jakiś czas temu pytałem o lens profile do Lightroom'a dla Olympusa XZ-1, a ponieważ nigdzie na sieci nie udało mi się takowego znaleźć, postanowiłem spróbować samemu.
Wygląda na to, że udało mi się, więc podsyłam do oceny (i oczywiście używania):
http://tinyurl.com/6dm6nqr
(to jest wersja obsługująca tylko RAWy, dla JPG nie będzie widoczna!)
uwagi mile widziane!
Witam,czy ktos potrafi wyjasnic dlaczego na zdjeciu testowym Optycznych figura podpartego Jezusa z Olymusa xz-1 jest biala a z Olympusa pm1 calkiem brazowa? A w obu aparatach wedlug testu balans bieli dziala b.dobrze. Nie znam sie na tym ale ciekawi mnie to poniewaz mam zamiar kupic jeden z tych aparatow. O co tu chodzi..?
Cytat:
Zamieszczone przez
Stanislaw01
Witam,czy ktos potrafi wyjasnic dlaczego na zdjeciu testowym Optycznych figura podpartego Jezusa z Olymusa xz-1 jest biala a z Olympusa pm1 calkiem brazowa? A w obu aparatach wedlug testu balans bieli dziala b.dobrze. Nie znam sie na tym ale ciekawi mnie to poniewaz mam zamiar kupic jeden z tych aparatow. O co tu chodzi..?
Moze to cud jakis znowu kolejny.W cuda sie wierzy a nie wyjasnia:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
Stanislaw01
...figura podpartego Jezusa z Olymusa xz-1 jest biala a z Olympusa pm1 calkiem brazowa?
Dziewczyny lubią brąz... ;)
4 załącznik(ów)
Poużywałem kilka dni XZ`eta i takich oto parę próbek :
...to znaczy ze o kolorach na zdjeciach z tych aparatow decyduje cud a PM-1 jest dla dziewczyn? Dziekuje za wyjasnienia i pozdrawiam.