Szkiełko spisuje się rewelacyjnie, rewelacyjnie fotografuje Muminek.
Wersja do druku
Szkiełko spisuje się rewelacyjnie, rewelacyjnie fotografuje Muminek.
Bardzo fajne zdjęcia, masz Muminek rękę do fotek. Zaczynam myśleć o mikrusie.
Muminek piękna wrzuta, jeżeli dobrze doczytałem to z pena i panasonika 100-300?
Muminek czy
5. Mazurek-samiec-pozycja obronna przed drapieżnikiem.
to jakiś rodzaj wróbla,
ptaszysko wróblowate czy tylko podobne przynajmniej dla mnie laika
fajne zdjęcia a ta 5 zwłaszcza
Do konca nie wiem czy to jest samiec bo obie plcie u Mazurka wygladaja jednakowo.
Jesli chodzi o reszte to Mazurek i Wróbel naleza do jednej rodziny - Wróblowatych, nawet tego samego rodzaju - passer.
Jednak dopiero lacinskie nazwy rozrozniaja je, oczywiscie poza wygladem ;)
Mazurek - Passer montanus
Wróbel - Passer domesticus
pozdro
Praca wre. Młodzież buduje :)
Pozdrawiam.
Fajna seria Witku, :grin:
Muminkowe ptaki znakomite, Witkowe przygotowania na czasie...
Batalionowe klimaty z sobotniego poranka
https://forum.olympusclub.pl/attachm...6&d=1367133997
https://forum.olympusclub.pl/attachm...7&d=1367134000
https://forum.olympusclub.pl/attachm...8&d=1367134003
https://forum.olympusclub.pl/attachm...9&d=1367134007
pozdrawiamZałącznik 86976Załącznik 86977Załącznik 86978Załącznik 86979Załącznik 86979
Ladne wstawki Panowie :)
pozdro
Bardzo fajna ostatnia wrzutka.
Witajcie, fajnie, że się u Was coś dzieje.
Trafił mi się ptak o którym zawsze marzyłem - niestety warunki bez szans na dobre zdjęcie:
Kukułka całkiem, całkiem. Powiem szczerze, że nigdy nie polowałem na tego ptaka i nawet nie wiem jakie ma zwyczaje (oprócz tego że kuka jak nie mam kasy w kieszeni). Zaciekawiłeś mnie, bo faktycznie słyszy się często a widuje rzadko. Gratki.
udane "łowy" jednym słowem
Cześć,
Udało mi się wreszcie, podobnie jak Kasprzykowi trafić kukułkę. Nie było łatwo, to dość płochliwy ptak. Podejść do niego bliżej, marzenie.
A jakby tego było mało to jeszcze wyszedł mi na łąkę taki śliczny futrzak. Pozdrawiam.
drugie z tej ostatniej wrzuty - REWELACJA :)
wyszło jak jakaś buźka i te oczy z ptaków :) super
Z kukułką tak właśnie jest - każdy ją słyszał - niewielu widziało. Ciekawy ptak - miałem szczęście, że usiadł na chwilę na konarze, na którym wykładałem mięso w zimie przed czatownią, nie mam pojęcia czy tam wróci. Podobno obierają sobie takie punkty "widokowe" i zlatują w te miejsca - czy tak będzie w tym przypadku, może się jeszcze przekonam.
Paawwko - gratuluję spotkania.
Pozdrawiam
Świetna fotka Kasprzyk.
Gratuluję i pozdrawiam.
Kukuły odjazdowe, rzadko się je widuje. Czasem charakterystyczne piórka można w lesie znaleźć.
Mi w obiektyw wpadła taka ptaszyna a właściwie to rozbiła się o szybę. Przez pierwsze kilka minut leżała skulona bez ruchu, po kolejnych kilku usiadła, potem otworzyła oczy. Po półgodzinie odleciała.
Załącznik 87102Załącznik 87103
Adamie? Dmuchałeś w tego ptaka? :mrgreen:
gratuluję ostatnich wrzutek. podobają się. piasbog - super, koledzy od kukułki - świetnie.
moje ze spaceru nad stawami w okolicy
Załącznik 87164Załącznik 87165Załącznik 87166Załącznik 87167Załącznik 87168Załącznik 87169Załącznik 87170
Kilka razy próbowałem ją upolować, ale niestety nie udało się jej zwabić na czystą pozycję.
Życzę udanych kolejnych fotołowów.
Widzę, że wyjście w teren zaowocowało, kilka ciekawych gatunków się trafiło. Bardzo ładne pliszki i trznadel.
Nie mogę się doczekać na kolejne kadry.
Pozdrawiam
Hej Piasbog,
Jesne, ze to bobers. Stałem dłuzszą chwilę obserwując bataliony (w Ujsciu Warty). Było cicho i spokojnie.
W pewnym momencie odwróciłem się i widzę boberka, który uciął sobie drzemkę na łące.
Podszedłem nieco bliżej, ocknął się i niespiesznie oddalił w stronę wody. Później widziałem go jeszcze kilka razy.
Widać tamtejszy rezydent :),
Pozdrawiam.
Cześć
Dzisiaj coś mnie tchnęło żeby posiedzieć dłużej, kiedy już pakowałem aparat, tradycyjnie przed samym wyjściem zawsze spoglądam czy coś się nie dzieje przed okienkami - i niespodzianka, jest jenot, nie wiem skąd i jak się pojawił, kilka chwil przedtem godzinami wpatrywałem się w "pustą" gęstwinę traw i krzaków, dlatego pierwsze wrażenie było takie, jakbym zobaczył ducha ;) Wydaje mi się, że to wyrośnięty osobnik którego w zeszłym roku sfotografowałem jako szczeniaka.
Słońce miało się już ku zachodowi, widać to na fotkach.
Pzdr
Jenot
Jenot świetny, piękne zdjęcie!
Lubię tu zaglądać. Kasprzyk ,jak daleko byłeś od piecuszka i jakie iso ?- nie mogę go odczytać