Wymowne bardzo, ale czemu ją tak mocno ciachnąłeś u góry?
Wersja do druku
Wymowne bardzo, ale czemu ją tak mocno ciachnąłeś u góry?
nie sposób odmówić jak zaprzęgnięto i Matkę Boską i żywe niemowlę.
Dzięki za komenty.
Sam się ostatnio zastanawiałem dlaczego z uporem maniaka fotografuję żulerkę i żebraków. I nie umiem odpowiedzieć na to pytania. Każde hobby jest mniej lub bardziej irracjonalne (bo poświęcamy temu multum czasu nie zarabiając na tym kasy, tylko ją wydając).
Moje hobby i tak jest mniej dziwne niż taka np. filumenistyka, czyli zbieractwo etykiet zapałczanych. Często gęsto pogaduję z moimi żulikami. Ciekawią mnie po prostu te historie.
Zapewne kiedyś tak. Jak uzbieram więcej dobrych zdjęć (takich naprawdę dobrych) to wtedy pomyślę o jakiejś wystawie. Na razie jeszcze mam za mało zdjęć nadających się na prawdziwą (papierową) ekspozycję.
Wolałbym odrobinę więcej góry (tak do połowy czoła). Ale streetfoterka to w dużej mierze przypadek. Strzeliłem bez celowania i tak wyszło. Mam pewną wprawę w kadrowaniu bez patrzenia w wizjer, ale nie zawsze wyjdzie tak jak bym sobie wymarzył.
ps. Opatentowałem pewien mykens, który pozwoli mi idealnie kadrować z biodra. Jak przeprowadzę pierwsze testy to się pochwalę.
Tymczasem kolejna fota:
773
Do zdjęć z biodra był idealny mój poprzedni aparat Samsung Pro815. Miał na górze dodatkowy ekranik LCD, na który można było przełaczyć podgląd.
klimat jak ze " spalonych słońcem " Michałkowa ;) sielanka. Oby gość nie skończył jak tamten z filmu.
ps - czekam na mykens, ciekaw jestem co tam wymyśliłeś.
773 kojarzy mi się ze zdjęciem HCB, pewno wiesz, którym.
Dzięki za wpisy. Kolejna fota nosi tytuł:
"Polskaaaaa!!! Białoczeeeeerwoni!!!
774
O kurcze ale psisko groźne !! prawdziwy kibic :grin: albo pseudo kibic :-P
Świetny ;)
Heh, rzeczywiście (jeśli mówimy o tym samym zdjęciu). Podoba mi się, po raz kolejny pokazuje inną stronę tego miasta i tych ludzi. Chyba tak naprawdę to mi się najbardziej w Twoich zdjęciach podoba, że jesteś w pewien sposób świetnym dokumentalistą i jednocześnie streetphoterem (dziwne słowo ;)).
Pzdr
763 - co za kontrast !!! Swietne!
Dobry :mrgreen:
Trzeba było go na boisko posłać ;)
Piesek wygląda jakby pożyczył kaganiec od swojego pana :)
:) bomba!!
773- przyznam, że jakoś nie specjalnie ten kadr mnie wciagnął ale za to 774 pozwolił mi skrystalizować zjawiska społeczne podczas meczy piłki kopanej.
774 - co tam robi mój piesek?? ;)
Jeszcze nie komentowałem twojego wątku, ale zaglądam tutaj systematycznie i ciągle jestem pod wrażeniem.
Masz talent, chęci, i pięknie ci wychodzą B&W
heh :) pies-dres :) dobre, dobre :)
Myślę że pies był specjalnie szkolony - atakuje na komendę "webb!". Zdjęcie nie tylko aktualne, ale i bardzo wymowne. Podoba mi się:)
Dzięki za komenty. Kolejna fota:
775
W tym się pali czy tym się gra ?? Dobre zdjęcie.
Tym się gra ale ów osobnik raczej nie miałby problemu aby tym zapalić :)
Młody Donek z marychą w fajce? ;)
Wiem, że to do grania i wiem nawet, jak to brzmi. Trąba jerychońska, aż zęby mrowią ;)
Fajna fota.
Foty życiowe, ale ja bym je określił jako 'nie z tej ziemi' ;>
fajnie to ująłeś, widać ciekawy instrument i nadymane policzki grającego. Chyba specjalnie dla Ciebie tak zrobił, mam nadzieję, że soczewki w obiektywie nie obluzowały się.
775- ekstra:wink:
ale pojechaleś z kadrem, swietnie!!!
Ostatnia fotka, dopracowane ujęcie, podoba się. To z pieskiem fajowe ujęcie ale sam piesek już mi się mniej podoba:)
Dzięx za komenty. Kolejna fota:
776
Hkm! To "morze" teraz ja:)
Wielce wymowna fotka, utwierdzenie się w witrynie, że to jeszcze ja i na nic pokusy świata tego
Jedno z najlepszych - moim zdaniem. :shock: Moment wręcz niesamowity.
Chciałaby dusza do raju? ;)
Idealnie trafione.
Najfajniejsze w streetfoterce jest to, że niczego nie można przewidzieć. Człowiek łazi, łazi i kicha. Przez godzinę, dwie. A potem w 10 minut kilka trafionych strzałów. Maksymalna koncentracja, zmysł obserwacji wytężony do bólu, na uszach muzyka. Prawdziwa wojna. :wink: Nigdy mi się to nie znudzi.
777
To ja się narażę, ale powiem że nie do każdego to przemawia :)....
ja z innej bajki :)
konik zasmucił się , bo pan odebrał mu urobek ??? ;)
hyhyhyhy :grin:
Ja kiedyś pisałam, że na tego typu fotografiach się nie znam ;) , ale są takie jak np ta z zakonnicą, które mnie po prostu powalają na kolana. :shock:
PS oprócz tej sukni, jeszcze to auto się odbiło w szybie... ech... nie no rewelacja dla mnie :)
PS 2, a kolejne to sama nie wiem co myśleć... no człowiek i kóń :wink:
Podoba mi się bardzo gra cieni:)
Czasem potrzebne jest nie tylko odpowiednie miejsce i czas ale i nastrój aby dobrze odebrać fotografię i to co ona niesie. Dlatego nieraz dla jednego to ot taki zwyczajny pstryk a dla innego olśnienie :). Czasem wyciągnięta ręka cygańskiego dziecka przykuje Twą uwagę i dasz mu bułkę lub dwa złote, a czasem go po prostu przegonisz...
Bardziej wolałem zdjęcie z zakonnicą ("ja już swoje śluby mam za sobą"), choć to też "trzyma poziom". Pierwszy plan jest ładnie skomponowany, zaś w drugim podobają mi się miny tych dwóch gości w okularach - jak Flip i Flap ;) Bardzo "żywe zdjęcie".
Dzięki za komenty. Kolejna fota z mojego ulubionego tematu "Zakochana para, Jacek i Barbara".
778
"No czekaj Miśka, bo znowu ci sie soczewka obsunęła"