Wiejo ale z Ciebie romantyk :wink:
Fontanna ładna
Wersja do druku
Wiejo ale z Ciebie romantyk :wink:
Fontanna ładna
Tęcza w fontannie bajkowa! :)
Może ciut za jasno w kadrze.
Drugi kadr,prosi się o pionowy format to raz a dwa coś nie nie wyszło z obróbką(znowu ta pieruńska obróbka :)).Coś dzieję się z kolorem niedobrego i z cieniem.
Wiejo,Moszna to piękne miejsce,jak masz coś jeszcze z miłą chęcią pooglądam.Lubiłem tam bywać,zwłaszcza kiedy kwitną azalie...
Pozdrawiam.
Odpowiadając- Helmuth możesz mieć rację ponieważ bawiąc się filtrami zdjęcie fontanny potraktowałem filtrem wyostrzającym soczewkowym który ładnie uwypuklił krople wody. Nie widziałem w zdjęciu po obróbce nic szkodliwego wiec je zamieściłem ale może na komputerze o zdecydowanie lepszych parametrach jest widoczna kratownica której ja nie widzę dlatego możesz mieć rację. Zamiszczam też zdjęcie prawie orginał 288a więc jak będziessz miał możliwość to proszę o sprawdzenie. Igorra wolałem ten kran a raczej pompę od widoku tego co za alejką który dla przykłady widać na zdjeciu 289a. Dla sympatycznego E-510 migawka z Mosznej która teraz błyszczy po remoncie na zdjęciu 291. I moje ulubione plenerki z rzepakiem których troche w wątku później załączę.
Rzepak kwitnacy...podoba sie takie ujecie.
Teraz aby pokazać go z tej frontalnej trzeba byc na miejscu już wcześnie rano bo po 8:00 słoneczko jest od strony palmiarni a wtedy na głównym dziedzińcu jest dość głęboki cień i aby oddać to najładniej to tylko hdr.
Fontanna MSZ ciekawiej się prezentuje w pierwszej wersji, pozostałe zdjęcia z ostatniej wrzutki bardzo przyjemne "sielskie", takie... Twoje...
Może tylko w zdjęciu z rzepakiem minimalnie podciągnąć niebo żeby uwydatnić fakturę chmur...:roll: (takie moje widzimisię).
Pozdrawiam i do zobaczenia na zlocie.
W takim razie pałac musi wyglądać niesamowicie w pochmurny mocno dzień a do tego z długim czasem a gdzieś tam przy schodach jakaś postać w długim płaszczu przemykająca...wow aż mam dreszcze jak o takim ujęciu pomyślę. :)
Pomysł dałem,potrzebujesz tylko statystę. ;)
Pozdrawiam.
Oglądam zdjęcia na pełnej rozdzielczości mojego monitora LCD- 1280x1024pix. Pewnie właśnie ten filtr dał taki efekt. Na "oryginale" nie widzę tej kraty. :roll:
Skoro jednak nikt jej nie widzi (a przynajmniej nie sygnalizuje :wink:), może nie warto się przejmować, może to jednak moja karta jest kiepska :-P
Jaka szkoda, że zdjęcie nie może oddać tego zapachu :grin: