Dzięki jeszcze raz za komentarze! Cieszę się, że metro się podoba, bo mi też się podoba ;) Przejrzę slajd, może coś jeszcze mam do pokazania.
Pzdr
Wersja do druku
Dzięki jeszcze raz za komentarze! Cieszę się, że metro się podoba, bo mi też się podoba ;) Przejrzę slajd, może coś jeszcze mam do pokazania.
Pzdr
Przeglądaj przeglądaj!!! :DCytat:
Zamieszczone przez suchar
Witam
Metro świetne. Również zostawiłbym w kolorze. Bardzo lubię zdjęcia takich "zauważonych" kompozycji, na które spora część populacji zwraca uwagę dopiero wtedy gdy dostanie je podane w postaci konkretnego kadru.
Widok - jeśli chodzi o krajobrazy, poprzeczkę ustawiłeś sobie bardzo wysoko. Na tle innych Twoich fotografii, ta nie wypada imponująco. Co nie znaczy, że chciałbym tam coś skrytykować.
Pozdrawiam
Metro bardzo fajne, daje przestrzeń i oddech to samo z panoramką.
Dzięki jeszcze raz :) Grzesiek, miło słyszeć, aczkolwiek chyba wolę jednak fotografować ludzi, a przynajmniej sceny, gdzie ludzie choć trochę występują (patrz: metro) ;) Ten ostatni górski kadr wstawiłem jak już pisałem głównie dla porównania barw z poprzednim z tego miejsca, bo jestem zachwycony barwami Vevlii.
ziemia01, tak się starałem, by było szeroko w metrze i by w kadrze możliwie w jak największej części załapały się wjeżdżające/odjeżdżające metra. Śmieszne miny mieli ludzie, gdy przechodząc patrzyli na mnie, jak rozkładam statyw i focę. Ciekaw jestem, czy bardziej ich dziwiło, że w ogóle focę, czy to, że jakimś takim dziwnym, starym aparatem ;)
Pzdr
Po dłuższej przerwie coś nowego. Raz już do tego tematu podchodziłem, ale w słoneczny dzień, na dworze. Teraz byłem w hali, co wymusiło ISO 1600, a więc i szum. Niestety, jakość zdjęć trochę na tym ucierpiała, ale starałem się je jakoś uratować. Znów byłem zmuszony zdjęcia robić Sigmą 105 Macro, która jest bardzo ostra, ale AF ma bardzo wolny. Po obejżeniu zdjęć zamarzył mi się E-3 z 50-200 SWD... ;) Ale to marzenie :) Pokażę kilka moim zdaniem najciekawszych kadrów z Toyota Sygnity Cup 2008, odbywającym się w Warszawie, na Torwarze.
188. Skok 1 kolor
czy tak?
188b. Skok 1 bw
189. Skok 2 z profilu
190. Skok 3
Niestety, ISO 1600 spowodowało szum i spadek rozpiętości tonalnej, a odszumianie ostrości i kontrastu. Wkurzające, bo kilka bardzo podobających mi się kadrów poszło do kosza :/
Pzdr
Rzeczywiście przez te ISO to sieczka jakościowa...:((( masakra. Wielka szkoda.......
B&W wygląda najlepiej przy takim ISO na twoim miejscu wszystkie bym zmienił na czerń i biel. Gratuluje szybkiej ręki, zdjęcia bardzo fajne
No niestety... Wkurzyło mnie to niesamowicie :/ Ale postanowiłem pokazać chociaż kadry.Cytat:
Zamieszczone przez ksb
czmielek, dzięki. Większość fot niestety źle wygląda w B&W, bo w tle jest dużo elementów (krzesełka, napisy, etc.).
Pzdr
Niesamowicie uchwycona gra mięśni u koni. Ale jakość jak wyżej.