Wanilia, Lola...wy tu sobie gadu- gadu a Bufetowa juz z lachow wyskoczyla i tylko z jakims mini reczniczkiem udaje, ze przykryta :wink:
Chociaz jakis taki muskularny ten avatarek....Ciekawe co ma pod reczniczkiem :-P
Wersja do druku
Wanilia, Lola...wy tu sobie gadu- gadu a Bufetowa juz z lachow wyskoczyla i tylko z jakims mini reczniczkiem udaje, ze przykryta :wink:
Chociaz jakis taki muskularny ten avatarek....Ciekawe co ma pod reczniczkiem :-P
O kurna! Ja już po depilacji co prawda ale przed zjazdem chyba bede musiała z 2 kilo schudnąć. Bo widzę konkurencja nie śpi :-P
W przerwie pomiędzy moimi krajobrazowymi wizjami jeszcze jeden portret :)
Dodam, że to ujęcie jest w moim oddczuciu najbardziej naturalne i lubię w nim kontakt wzrokowy z młodą, poprzednie wyszło jak z obrazu w kościele :wink: taki nastrój stąd "aniołek"
- to jest swojskie- to moje subiektywne odczucie :)
Nie znam się na zdjęciach studyjnych ale bardzo ładnie Ci to wychodzi . Można się od Ciebie wiele nauczyć . Jak długo opanowywałaś pracę w studio ?
Podchodziłam do tematu kilka razy i nie mogę powiedzieć że już umiem. Moje poszukiwania widać jak na dłoni w wątku. :)
Dużo łatwiej fotografuje mi się z ciemnymi tłami ,a białe wciaż sprawia mi kłopot. Mam małe "domowe studio" przy sprzyjających okolicznościach i chętnych modelkach ćwiczę warsztat.:grin:
Ostatni portret rewelacyjny, bardzo ładne światło, świetny kadr.
Niebawem też zacznę pierwsze próby w domu, ale miną lata świetlne zanim osiągnę taki poziom :)
Jadę na korki do Ciebie :)
Wrzucam fotkę z pierwszych prób z białym tłem- umordowałam się strasznie. Fotka jest zakręcona choć chyba sympatyczna, ale z nierwnomiernym tłem długo walczyłam. Prawdopodobnie powodem jest źle podświetlne tło. Chętnie wysłucham wskazówek :)
No fotka faktycznie sympatyczna. Co do białego tła mz (ale ja tam się nie znam) to Co bardzo dobrze wyszło. Tylko ( niezlub mnie za to plizzzz) dziwny wygibas córci mi jakoś nie leży :???:
P.S. Widzę, że u Ciebię na odwrot. Starsza bardziej chętna do pozowania :mrgreen:
Eee, Lolita co tam zaraz mam znielubieć :)
Mnie tam sie ten wygibas dobrze skmponawał w kadrze ale chętnie wysłucham Waszych opinii, po to tu wstawiam :grin:
A z tą ochotą na pozowanie bywa różnie, wszystko zależy jakich (niepedagogicznych) środków użyję :wink::mrgreen:
Beatko, bo dla mnie taki nienaturalny wyszedł... Grizię się z ładnym światłem, a przede wszystkim z śliczną buźką córci. Ale podkreślam... To jest moje zdanie tylko :wink:
Zdjęcie na biały tle pod względem technicznym wyszło bardzo dobrze.
Zgadzam się z Lolitą w kwestii pozy modelki, ogólnie fotka sympatyczna.
Troszkę łódka nie pasuje w kadrze, i nieco mniej nasyciłbym kolory(szczególnie niebieski) Masz może zdjęcie samego drugiego planu? Te zabudowania niezwykle ciekawie się prezentują..
Zrobiłam drugie podejście do Szanhaju- wróciłam do zasobów i obrobiłam fotkę jeszcze raz (zdjecie było mi potrzebne). Swojego czasu była w galerii- niezadowolona z niej do końca- usunęłam pomimo , że noty miała wysokie- trafiła nawet do publicznej.
Drugie podejście
Troszeczkę nieostre, ale dosyć dosyć. Takie pocztówkowe, przyjemne:wink:
Qben- mam jedną wadę (?) nie umiem być pamiętliwa- choć chciałabym :wink:
Rozumiem , że proponujesz rozejm? :wink::grin:
Jest takie lekko niedociagnięte- to efekt obróbki- robiłam to zdjęcie 4- 5 lat temu w jpgach i po zabawie w PSie mogło trochę stracić.
Ja tam się z nikim nie wdawałem w wojnę. Jak mi się zdjęcie nie będzie podobać to będę stawiał 1,2. Koniec offtopu.
A wstawiaj jak uważasz !:grin::lol:
To nie o oceny chodzi, tylko o postawę :)
Pokora to zaleta poszukujących.
I piękne podsumowanie naszej dyskusji. Koniec offtopu
Bardzo wpadają w oko Twoje zamiejskie widoki które kosztowały sporo pracy ale efekt to wynagrodził. Ostatni portret ładny ale jego ład trochę burzą piąstki na których podpiera głowę. Plener z łódką widziałbym w trochę szerszym ujęciu tak aby łódka stanowiła uzupełnienie wody i zabudowań albo nawiązywała do tego a tak przypuszczam z powodu braku miejsca stała się nie wciągajcym głównym motywem. Widok z Szangchaju imponujący.
Portrety pierwsza klasa.
Miło Cię widzieć :grin::grin:
Szkoda, że łódka je zasłania :-P
Nie miałbym nic przeciw łodziom gdyby to o nich było zdjęcie (rozmyte tło :roll:).
Chyba troszkę przesadziłaś z kontrastem (niebo- prawa góra)
O zdjęciu z Szanghaju
No i nie wiem- nieostre czy dosyć ostre :-P
Ja bym się raczej pobawił kontrastem i jasnością. Wydaje mi się, że jest trochę mydła.
Szanghaj, choć lekko nieostry, fajny. W tym z łódką - łódka mi przeszkadza. I kolory jakoś mi nie pasują, za niebieskie chyba.
Helmuth, Nevrah dziękuję za opinie- Szanghaj mogłam mocniej wyostrzyć po zmniejszeniu- oryginał jest idealne ostry. Poprawię wg waszych wskazówek.
Co do Cefalu to rozumiem , że jestem w mniejszości bo bardzo lubię ten kadr właśnie z łódką.
Bardzo Wam dzikuję za odwiedziny :)
Coś mi ten kadr "nie leży". Nie wiem, może brakuje dołu?
Światła też jakby za dużo w samym kielichu :roll:
Może, skoro brak dołu to trochę inny kadr i przyciemniony kielich?
Rzadko ostatnio pisze, tak sobie zaglądam, ostatnie fajne, fota budzi u mnie rożne 'emocje' niby spokój a jednak jest niepokój co wylezie z mroku.
mam wrażenie ze robione na jednym patencie, tylko nie wiem czy to źle, skoro rozpoznaje foto że Twoje nawet nie patrząc na podpis.
Pozdrawiam jajeczno-świątecznie:).
Fajne. W stylu Dr Feelgooda, a jednak inne. Eksperyment: wykonany, udany.
Ciekawa wizja ciekawa:) Podoba się :) Jak tam białe tło :)
Skąd u tak pogodnej panny takie czarnowidztwo!? Chyba przez te przedświąteczne sprzątanie...
Jestem na NIE.
Wanilia, klimat ostatniej fotki bardzo mi pasuje :)
Niesamowite światło, kadr ech Gratuluję
ps. Może wrzuciła byś tutka jak PSułaś tą fotkę pls. :grin:
To z kielichem i "deszczem" to klimat w który sam mam ochote uderzyć, tylko niech mi się trochę bardziej ogródek zarośnie :D
Filgudowe też ok, chociaż trochę ciężkawe - może przez kolory i to, że dość ciemnawe. Ale podoba mi się, mimo to ;)
ostatnie z Szanghaju jest świetne!
Co do "mrocznej wizji" to nie jest przecież aż tak mroczna. Obiecuje, że wisielców, maszkar, strzyg nie będzie.
Jednak czasem trzeba dać dojść do głosu tej mroczniejszej stronie swojej osobowości.:wink::lol:
Mimo wszystko różowych motylków się nie spodziewajcie :wink::mrgreen:
Pozdrawiam serdecznie :grin:
A w ogóle to chciałem pogratulować 300-setnej strony :)
:cool: